Ginny és Georgia (2021–) 232

Az újrakezdés reményében a tinédzser Ginny és édesanyja, Georgia új városba költözik. Ám Georgia múltjának titkai összetörhetik álmaikat.

angol
angol · magyar

Képek 30

Szereposztás

Brianne HoweyGeorgia Miller
Antonia GentryGinny Miller
Diesel La TorracaAustin Miller
Felix MallardMarcus
Raymond AblackJoe
Jennifer RobertsonEllen
Sara WaisglassMaxine
Scott PorterMayor Paul Randolph
Katie DouglasAbby
Sabrina GrdevichCynthia Fuller

További szereplők

Kedvencelte 68

Várólistára tette 136


Kiemelt értékelések

Szeszj 

Valahogy nem tudom hogy hogyan álok evvel a sorozattal mert nagyon tetszett de közben pedig nagyon idegesített is, sőt mérges is voltam rá. Azt gondoltam az elején hogy egy egyszerű kis tini sorozat lesz, ami úgy nem tud semmi újat mutatni de aztán szerencsére nem így lett egy nagyon jól kidolgozott történet lett belőle, ahol semmi sem fekete-fehér és ahol megmutatják hogy az élet mekkora szemét tud lenni.
A szereplők is nagyon jók és sok félék voltak. Georgia nagyon erős és kitartó szereplő, a visszaemlékezések nagyon érdekes voltak, remélem hogy boldog befejés kap mert nagyon megérdemli, egyébként meg szerintem nagyon jó anya.
Ginny valami borzasztó szereplő volt, huu nagyon nem bírtam elviselni, rémesen viselkedett mind az anyjával, mind a barátaival, mindig azt hitte hogy neki van igaza és rengeteg rossz döntést hozott.
Zion volt a másik hatalmas kedvencem, imádom őt, mind a felfogását, az életvitelét és remek apa. ^-^ ❤
Max is egy remek karakter, nagyon bírtam. Ahogy Austin-t is, olyan kis édes.
Paul nekem sok volt, a végére már nagyon idegesített. Ellenben Joe is egy remek karakter.
Marcus és Huntert is kedveltem.
A végére nagyon haragszom, nagyon kíváncsi leszek hogy mi lesz a szereplőkkel. Biztos vagyok benne hogy nézni fogom a második évadot is. ^-^
https://giphy.com/gifs/netflix-georgia-ginny-ginnyandge…
https://64.media.tumblr.com/b9b15236e851111eaec4cb61d68…
spoiler

elentiya 

Egyáltalán nem tökéletes, de nekem nagyon tetszett az elejétől fogva. Maga a történet igazából tele van klisékkel, de mégis érdekesen lett életre keltve, és sosem ült le. Nem mintha tudott volna, mert azért történtek dolgok bőven és volt min izgulni. Az utolsó rész vitt mindent egyetlen mondat kivételével, ami nagyon nem tetszett. spoiler
Összességében nekem nagyon tetszett, jól lett felépítve, engem végig a képernyő előtt tartott, a szereplők is szerethetőek vagy utálhatóak, zenék pedig baromi jól lettek választva. Örülnék egy folytatásnak.

ziara

Elég rendesen berántott ez a sorozat. Nem is tudom, igazán miért, bár a tinitéma mindig is közel állt hozzám, és ez nagy részben az is. Georgia nem lett a szívem csücske, bár nagyon jól kitalálták a karakterét, és jól is játssza a csaj, persze ez a Ginny-t játszó színésznőről is elmondható. Kíváncsi vagyok, hogyan folytatják, én nézni fogom, az biztos.

Echo

Már az előzetesből tudtam, hogy tetszeni fog ez a sorozat. Georgia-t kedveltem a legjobban. Szerintem minden amit tett, megbocsátható hiszen csak a gyerekeit védte. spoiler
Ginny-t az elején kedveltem,de egyre idegesítőbb lett, a végére meg már sajnálni se tudtam. Egy csomó hülyeséget csinált és egy igazi p*csa lett.

UViki 

Számomra azt hiszem, hogy Guilty Pleasure sorozat lesz a Ginny és Georgia.
Imádtam, az utolsó részt kivéve, ezért jár az egy csillag levonás.
Georgia a kedvenc karakterem lett, de Ginny – n és Cynthia – n kívül kb mindenkit szerettem.
Jó kis sorozat volt, nagyon ajánlom, de ez a befejezés hagy némi kívánnivalót maga után.

alexakarola 

Az első résznél megállapítottam, hogy sokkal jobban tetszik, mint vártam, hogy fog. Érdekes mert maga a sorozat egyrészről emlékeztet a Dead To Me-re, másrészt pedig valamilyen tinidrámára (pl. Never Have I Ever), igazából ez valahogy ennek a kettőnek az ötvözete. Nem volt rossz és fontos témákat is felhozott. Igazából 8 csillagon gondolkodtam, de Ginny annyira idegesített!! és annyira a vége sem tetszett, hogy csak 7-et adok neki (de még 6-on is elgondolkodtam..). Mindenesetre szerintem nézni fogom a második évadot is.

A sorozat lelke Georgia. (aki valamiért sokáig Georgina-ként volt a fejemben, mert egyszer úgy olvastam a címet és így maradt meg bennem, te jó ég xD) Nem gondoltam volna, hogy ennyire bírni fogom, de iszonyú jó karakter és a színésznő zseniális. Elítélem amiket tett, mert azok nem helyes dolgok, (tudom, hogy nagyon nehéz volt neki, sokan nem tudnának kilábalni ilyen körülményekből, de persze ez akkor sem hatalmazza fel arra, hogy ilyeneket tegyen), de be kell ismerni, hogy egy iszonyú talpraesett, körmönfont, jó beszélőkével rendelkező nő és minden rossz tette ellenére, szerintem egy nagyon jó anyuka, aki igyekszik mindent megtenni a gyermekeiért. Egyértelműen az ő részei voltak a kedvenceim, egyszerűen mindenkivel annyira jó a kémiája, dinamikája.
Ellen-nel való barátságukat nagyon bírtam. A Ginny-vel való részek is jók voltak, azok a visszaszólogatások is (kivéve amikor Ginny-től falra másztam). Austin-nal már erős volt a kezdés a kocsiban :D, már azzal kicsit megvett magának Georgia, bár akkor még azért gondolkodtam, hogy nem lesz-e túl sok ez a viselkedés. De aztán csak kedvenc lett. :) Mindhárom férfiúnkkal is szintén nagyon jó a kémiája! Nehéz is kicsit eldönteni, hogy kinek szurkoljon az ember. (na persze nem mintha lenne beleszólásunk, úgyis lehet tudni, hogy valószínűleg kivel fog a sorozat legvégén kikötni)
Max-el még az az egy-két rész is vicces volt, bírtam, hogy Max-et is kicsit levette a lábáról és Max pedig így viccelt vele. :D
Ja és persze a meleg kollégával is nagyon bírtam őket. :D

Egyéb karakterek:
Ginny-ről már szóltam, a végére már nagyon nem bírtam, és igazából nem hatott meg a története, hogy miken ment keresztül, mert fele olyan nehéz sem volt neki, mint az anyjának és mégis nagyon gázul viselkedett. Pedig az elején az órai beszólásánál főleg, még azt hittem, hogy bírni fogom. Igazából szerintem nagyon elrontották a karakterét, iszonyúan kifordították önmagából, amikor inkább jobban meg kellett volna békülnie, akkor is ő még inkább bedurcázott. És egy-két rész után rájöttem, hogy maga a színásznő sem olyan jó, nem tetszett a(z arc) játéka.
Paul: én nagyon bírtam, szerintem bizonyos szempontból ők illenek össze legjobban Georgia-val, nagyon jól megértik egymást, bírtam, hogy Paul bizonyos helyzeteket is olyan jól lereagált és úgy nagyon jól megértették egymást az első pillanattól kezdve, majd az első randin ez még evidensebbé vált.
Hunter: jó srác és nagyon romantikus :D (sajnálom, hogy az ilyen srácokat mindig megbántják :(
Marcus: először nagyon nem jött be azzal a bamba képével, aztán viszont jobban megszerettem!
Maxine: Ő nagyon kettős volt nekem, néha kicsit túl sok volt, máskor pedig annyira bírtam. Az ő szerelmi szálát szerettem. ^^
Abby: nagyon unszimpatikus volt az elejétől kezdve, ami enyhült, és megértem, hogy nagyon nem könnyű neki, de akkor sem szerettem meg.
Joe: jófej, aranyos, Georgia-val ahogy bírtam, nagyon jó volt a dinamika. :)

julcseee 

Amikor elkezdtem nézni, azt hittem ez is egy jó kis tini sorozat lesz, „új lány az új iskolában” típusú, ahol a legmenőbb srác tetszik meg a béna lánykának. Jó, kb ez tényleg szerepel a történetben, de nem ezen van a hangsúly. Kapunk itt bőven mindenből: Gyerekkori bántalmazás, gyilkosság, rasszizmus, és igen, tini szerelem is. Mindezt egy olyan egyvelegben, amit nagyon szerettem nézni. Meglepő ez a sorozat, mert tényleg nem arra számítottam amit kaptam, de ezt a jó értelemben. Viszont ilyen véggel abbahagyni szemétség. Biztosan lesz folytatása.

beeceboca

Régóta terveztem, hogy meg kellene nézni, de azt nem gondoltam, hogy ennyire fog tetszeni. Pörgős, szerethető, szerintem izgalmas sorozat. Lehet mégiscsak kellett volna még várnom vele, mert most hogy fogom kibírni a második évadig egy ilyen befejezéssel?

pizza42 

Vacilláltam, hogy megakarom-e nézn a sorozatot, de amikor elkezdtem már az 1. résznél tudtam, hogy nincs megállás. Magába szippantott a cselekménye, a karakterek, a színészek, a történet vezetése, mindene.
Alig várom a folytatást.

Zohanna

Nagyon érdekes ez a sorozat. Amellett, hogy egy kissé eltúlzott sztori nagyon valósághű jellemrajzot mutat a mai fiatalságról. Bemutatja, hogy hova taszítja a kiforratlan személyiségű embereket a fene nagy szabadság, amit a mai fancy ideológiák hoztak létre. Az elején még akár kívánatosnak is érezheti az ember a sorozatban látható „menő” fiú-lány bandát, de aztán kezd fény derülni mindenkinek a háttértörténetére és a titkos érzéseire.
Súlyos problémákat mutat be, mint az, hogy mi történik, ha a fiataloknak nincsen otthon megbízható, kiegyensúlyozott hátterük. Az életkor sajátja gimis korban, hogy könnyen formálja az embert a társaság, amelybe tartozik, vagy tartozni akar. Mindenki próbál megfelelni, és amikor minden a fejükre zúdul senki sincs mellettük, mert a barátságuk csak arról szólt, hogy együtt legyenek „valakik”. Mivel mindenki csak a saját baja körül forog, és senki nem figyel a másik segélykérésére könnyen az önpusztítás felé fordulnak.


Népszerű idézetek

elentiya 

Welcome to adulthood. It sucks.

1. évad 7. rész – Boldog szülinapot, seggfej!
puncsoscukor63

Ellen: I quit being a mom. The hours are long, and the pay sucks.

1. évad 10. rész – A legocsmányabb árulás Jordyn és Kylie óta
gabicu

Akinek nincs hangja, az is kell, hogy sikítson valahogy.

1. évad 8. rész – Egy rubrika itt, egy rubrika ott
NinaAva

Georgia: There are two things you can get from sex with a man, passion or power. But you better make sure you’re gettin something. Otherwise you’re just getting screwed.

Near 

What if all your dreams come true, and it's not enough?

1. évad 3. rész – Az emelt szintű újgazdag baromság
gabicu

Nem mi döntjük el, kit szeretünk. A szíved választ valakit, és ez tagadhatatlan.

1. évad 9. rész – Érzelmek? Inkább ne!
elentiya 

We think we know what’s going on with other people, but we don’t. Everyone’s fighting a battle you can’t see. We all have blind spots.

2. évad 8. rész – Füleljetek! Leszáll a sötétség.
elentiya 

Ginny: Love. Everyone thinks love is so beautiful. Such a fairy tale. I know better. I've seen my parents and what love's done to them. It never lets them fully be happy without the other. It never lets them seperate. Love is parasitic, it's painful, and it's inconvenient. I don't trust love. I don't like what it does to people.

1. évad 9. rész – Érzelmek? Inkább ne!
gabicu

Szerelem. Mindenki gyönyörűnek tartja. Tündérmesébe illőnek. Én átlátok a szitán. Láttam, mit tesz a szerelem a szüleimmel. Nem engedi, hogy külön boldogok legyenek. Nem engedi őket elválni. A szerelem egy fájdalmas és kellemetlen parazita.

1. évad 9. rész – Érzelmek? Inkább ne!
TCV 

Georgia: Oh, bakker! Szörnyen néz ki!
Joe: Légy kedves! Hogy néznél ki, ha a halálán lenne a férjed?
Georgia: Én jól néztem ki…

2. évad 1. rész – Üdv újra, ribik!

Hasonló filmek címkék alapján