Kockafejek (2006–2013) 93

0 díj · 1 jelölés

A Reynholm Iparvállalat sokemeletes épületben működik, csodálatos kilátással és csodálatos környezettel. A pincében lévő IT részlegnél dolgozik Roy és Moss. A két fickó igazi számítógép mániás, csak a gép érdekli őket. Érzelemmentes, hűvös világuk egyik napról a másikra darabokra hullik, amikor… [tovább]

Képek 11

Szereposztás

Katherine ParkinsonJen
Chris O'DowdRoy
Richard AyoadeMoss
Matt BerryDouglas Reynholm
Christopher MorrisDenholm
Oliver ChrisDaniel Carey
Noel FieldingRichmond
Pete DeagleIrodista
Peter SerafinowiczHírolvasó
Lucy LiemannJulie

További szereplők

Kedvencelte 61

Várólistára tette 87


Kiemelt értékelések

Theana 

A jövőben ráveszem magam a továbbnézésre, de egyelőre bőven elég volt ez a két évad. Némely rész sírva röhögős, de tény, hogy nem mindenki bírja ezt a fajta humort.
(Eddig Moss a kedvencem.)

Charityy 

Az egyik legjobb sitcom amit láttam. Néha már túlzásokba esik és csak fogom a fejemet, de alapvetően nagyon szórakoztató. A szereplők hatalmas figurák egytől egyig, kár hogy ilyen kevés része van.

krlany 

1. évad
Zseniális! Monty-éktól láttam utoljára ennyi hülyeséget! Moss táncrendszerével nevezni lehetne a Hülye Járások Napján!:D
2. évad
Ez még mindig nagyon jó!:D
3. évad
Ezt már egy kicsit túltolták. Mr. Főnök, nagyon sok(k).
4. évad
Nos, ez már itt nem az, amiért szerettem nézni. Viszont Roy pólói zseniálisak. Úgy nagyjából, mindet elfogadnám! A spec rész viszont emlékeztetett a kezdetekre.:)

snowden

Aki 25 perces, tényleg vicces sitcomot keres, nézze nyugodtan, király elejétől a végéig. Informatikusok a főszereplők, és talán az informatikáról esik benne a legkevesebb szó. Kivéve azt a részt, amikor Jennek a kollégái odaadják az internetet egy dobozban. Illetve maga az internet a doboz. Mindegy.

Kedvcsináló: https://www.youtube.com/watch…

victoria_m997

Végig elképesztően vicces, őszintén szólva nagyon megszerettem őket, én még néztem volna szívesen. Nagyon rövidke, így egy tökéletes kikapcsolódás akkor is, ha nem akarja az ember egy hosszú sorozat végignézésére adni a fejét. És számomra ebben is rejlett a hibája, hiszen nem kapott tényleges lezárást, olyan érzést hagyva maga után, mintha nem tartott volna semerre a történet. De mégis megéri a 9 csillagot, mert amit láttam, az zseni volt.

molymacska

Kezdeti szkepticizmusom után eléggé meg tudtam szeretni a srácokat. Aranyosak lettek az eltúlzott személyiségükkel. Mégis a kockafejekből megtanulhatjuk hogy a legfontosabb IT-s kifejezés a „próbálta már kikapcsolni-bekapcsolni?”

Lione

Have you tried turning it off and on again?

Volt egy-két rész, ahol már kissé túlzásnak éreztem a humort, nem könnyen emészthető, de amúgy igazi Irodai Rabszolga életérzés, sok-sok életbölcsességgel! :D

És redheads rulz!

ChEebor 

Még egyetemista koromban mutatták nekem, és nagyon bírtam. A legőrültebb angol humor, profin megírt részekkel, elmebeteg történetekkel és nagyon gyakori fekete humorral. Tulajdonképp a koncepció része, hogy az eleinte hihető kalandok majdnem mindig valami abszurd marhaságba torkollanak, de pont emiatt válik működőképessé az egész. Érdemes angolul nézni, mert a karakterek beszédstílusa rengeteget ad hozzá a sorozathoz, és sajnos ez szinkronban semmilyen módon nem jön vissza, így merem állítani, a móka háromnegyed része oda.

Borbak_S

Ebben a sorozatban vagy nagyon ütött egy epizód vagy voltak benne jó poénok, ötletek, de összességében nem volt jó. Utóbbiból volt szerencsére kevesebb, bár minden évadban akadt 1-2. A legjobb szerintem a 3. évad volt, ott két rész kivételével az összesen majdnem megfulladtam.
A kedvencem viszont mégis a 2. évad 1. része, ha nem is tervezi megnézni valaki a sorozatot, azzal tegyen egy próbát mert fenomenális.
Maguk a szereplők mind nagyon szerethetőek is, még az egyébként idegesítő Douglas is, mert Matt Berry zseniálisan alakítja a figurát.
A szituációk hétköznapiak voltak, de valahogy mindig sikerült kisiklaniuk, viszont végig hihetően szürreális maradt a sorozat.
Néha azonban, főleg a 2. évad németes részénél azt éreztem hogy „ez már túl sok”, és némelyik epizód ezért sem tetszett.
Összességében egy nagyon vicces és szerethető sorozat volt, olyan nerd/geek szereplőkkel akik nincsenek degradálva, nem úgy, mint más sorozatokban.
Végezetül pedig „Did you see that ludicrous display last night ?”

Zoltan_Biro 

Kár, hogy nem folytatták a sorozatot. Élveztem minden egyes percét.


Népszerű idézetek

Everrie 

Daniel: Láttátok tegnap a meccset?
Roy: Naná!
Moss: Mi az hogy!
Roy: Persze micsoda menet…
Moss: Igen az..
Roy: Ahogy futott a sok játékos..
Moss: Igen, öö futottak..
Roy: ..erre aztán meg arra. Igazi sportemberek!
Moss: Ja, szuperek..

1. évad 3. rész – Fifty-Fifty
Theana 

Jen: Megtennéd, hogy becsukod az iroda ajtaját?
Moss: Hogyne, persze!
Jen: De a másik oldalról.

1. évad 1. rész – A tegnapi lekvár
Everrie 

Moss: Tárgy: Tűz Tisztelt hölgyem és/vagy uram! Tájékoztatni szeretném egy tűzesetről, amit az alábbi címen talál.. Nem, ez így túl hivatalos. Tisztelt hölgyem/uram! TŰZ – felkiáltójel – TŰZ – felkiáltójel – SEGÍTSÉG – felkiáltójel – Carenden út 123, Várom szíves visszajelzését, üdvözlettel Morris Moss.

1. évad 2. rész – Calamity Jen
Marcsi 

[phone rings]
Roy: [picking up] Hello, IT, have you tried turning it off and on again?…have you tried sticking it up your arse? [hangs up] Ohh…yeah, yeah. I just realized that was my mother.

Everrie 

Jen: Tudjátok, most van a tudjátok mi.
Moss: Mi?
Jen: Piroska néni látogatása..
Moss: Oh, és nem szereted őt? Nagyon sajnállak. Kellemetlen rokonok.
Jen: Most élem a nehéz napokat..
Roy: Óó.
Moss: Mire gondolsz? A hétvégére?
Jen: Nem.
Moss: Piroska néni hétvégén jön?
Roy: Moss!
Jen: Tudod, vendég jött..
Moss: Aha, de majd bemutatod nekünk?
Roy: Moss!
Jen: Paradicsomérés van..
Moss: Paradicsomérés???!
Roy: Moss!
Jen: Pirosbetűs ünnep..
Moss: Akkor hogyhogy dolgozunk?
Roy: Moss! A Carrie legfontosabb jelenete!
Moss: Ó…Jaj, értem. Ja, igen, igen… nem, nem, nem.. ÉÉÉÉÉéértem.. neeem..

1. évad 6. rész – Piroska néni látogatása
Mamori

Richmond: Nem kellett volna azt a tüneti listát elküldened. Tudhatnád, milyen befolyásolható fajta az informatikus.
Roy: Ez nem igaz.
Richmond: De igen!
Roy: Igazad van, tényleg az.

Lione

– We don't need no education…
– Yes, you do. You've just used a double negative.

Babú

Jen: Mondd csak Moss, mit ettél ma reggelire?
Moss: Milkás müzlit.
Jen: Jesszusom… Nem is tudtam, hogy árulnak milkás müzlit.
Moss: Nem is. Csak leöntöm a csokit tejjel.

Mamori

Moss: Már megbocsáss, de van jobb dolgom, mint barátkozni meg flörtölgetni, köszönöm szépen.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján