A szomszéd nője mindig zöldebb (A szomszéd nője 1.) (1993) 193

Grumpy Old Men
103' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték

Az amerikai közép-nyugat egyik álmos kisvárosában, ahol az éghajlatból adódóan sokáig van tél, idejük nagy részét jéghalászattal töltik a település nyugdíjasai. Amikor pedig nem pecáznak, akkor általában az ősidők óta gyűlölt szomszéddal packáznak. Főszereplőink, Gustafson (Jack Lemmon) és… [tovább]

Képek 11

Szereposztás

Jack LemmonJohn Gustafson
Walter MatthauMax Goldman
Ann-MargretAriel Truax
Burgess MeredithGustafson nagypapa
Daryl HannahMelanie
Kevin PollakJacob Goldman
Ossie DavisChuck
Hirdetés
A szomszéd nője mindig zöldebb (1993)
Forgatókönyvíró
Zeneszerző

Kedvencelte 48

Várólistára tette 30


Kiemelt értékelések

NaNa_88 

Megunhatatlan.
Romantikus, igényes humor rengeteg szexuális töltetű poén :D, kedves történt. Barátság, szerelem, kisvárosi élet. Az extra, hogy nem fiatal 20-as, 30-as a korosztály. A legjobb Gustafson nagyfater. Hihetetlen dumája van az öregnek. XD

Imma 

Ötleteim arra vonatkozóan, miről is fog szólni ez a film, az első fél óra után:
spoiler
spoiler
Egyik sem jött be. Aranyos volt. Sokat nevettünk.
És bizony, jobb lesz odafigyelni, mert egyik reggel majd arra ébredsz, hogy már nem vagy többé 81! :)

Hippoforaccus 

Ezt a filmet nem lehet megunni. Több tucatszor láttam már, de ugyanolyan jókat tudok röhögni a két öregen, mint először. Hatalmas kedvenc!

Bubu 

Többnyire a humora miatt szeretik az emberek ezt a filmet. Persze az is kiváló benne és minden egyéb: színészi alakítás, rendezés, zene, minden. De szerintem valójában az igazi varázsa a történet, hogy az ember sosem lehet elég öreg ahhoz, hogy boldogságra leljen és jobbá váljon. Ez kiegészülve a laza humorral tökéletes elegy és ettől különleges film.

Zajec_Sternenkind 

Hosszú évek óta szemezek ezzel a filmmel, de eddig nem tudtam rávenni magam, hogy megnézzem, most is csak egy kihívás miatt álltam neki, de nagyon nem az én világom. Olyan filmet kerestem, ami tipikus „háttérzajnak” jó lesz, ahol nem baj, ha kimarad pár perc, úgyis megérthető, és szerencsére ez pont ilyen volt (ha nem a rotyogó húsleves mellett néztem volna, valószínűleg az első 20 percben kilövöm).

A karakterek nekem nagyon szárazak voltak, nem tudnám megmondani, melyik házsártos papónak drukkoltam jobban (mondjuk egy kicsit Maxnek, mert Wilson bácsi :D), de egyébként semmi nem fogott meg. A nőtől kifejezetten borsódzott a hátam, én már a patikás jelenetnél a horgászlékbe dobtam volna, de… mindegy is. A történet meg… az első gondolatom az volt, amikor vége lett, hogy „ennyi?”

Szó mi szó, nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Pandalin

Imádom ezt a filmet! Ez is a bárhol-bármikor megnézős kategória. Walter Matthau és Jack Lemon zseniális figurák, egymás ugratását és szivatását mesterien űzik. A legjobb karakter azonban egyértelműen a nagypapa! A beszólásain sírva tudok röhögni.
A filmben a hétköznapi gondok mellette megtudhatjuk milyen is az igazi jó szomszédi viszony és milyen az igazi egész életet átölelő barátság. Tanulságos és borzasztóan szórakoztató vígjáték!

kedaiyun

Talán régen láttam ezt a filmet. A második részét biztosan, de erre nem emlékszem pontosan. Nem volt rossz, bár nekem valahogy túl sok volt benne az indokolatlan káromkodás.

Keikorca

Annyira jó ez a páros. Imádom őket. Mindig újranézős.

Dexter79

Sokadjára is ugyanúgy tudok nevetni a poénokon, imádom a két öreget! A legjobb mégis a nagypapi… :)

Attila_Saw

Imádtam. Nagyon szükségem volt a sok nevetésre. Utána még órákon át nevettem már mindenen, annyira megmaradt rajtam a nevetési-láz. Amit egyáltalán nem értek: a magyar címe. Nekem sehogy se logikus, honnan jött ez a cím.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

jancsibohi 

– Kisfiam, mondok én neked valamit. Tudod, az első kilencven év viszonylag gyorsan elmegy.
– Na ne mondd!
– Mi van?
– Hát, gyorsan elmegy az első kilencven év.
– Ezt te honnan tudod?
– Mit honnan tudok?
– Taknyos kölyök vagy!
– Hát te mondtad az előbb!
– Persze, hogy mondtam, mert így van.
– Jól van.
– Egy reggel arra ébredsz…
– Mire?
– …arra ébredsz, hogy már nem vagy többé nyolcvanegy, és onnan már csak percekben számolod az időt… és rájössz, hogy nemsokára feldobod a talpad… és hogy a világon semminek sincs értelme az életben, csak az élményeidnek, mert az mindennél többet ér!

1 hozzászólás
Pandalin

Gustafson nagypapa: Biztos piknik lesz a nőnél és Chuck szállítja a nyeles tojást.


Folytatása

Összehasonlítás

A szomszéd nője


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján