A szomszéd nője mindig zöldebb (A szomszéd nője 1.) (1993) 248

Grumpy Old Men
103' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték 12

Az amerikai közép-nyugat egyik álmos kisvárosában, ahol az éghajlatból adódóan sokáig van tél, idejük nagy részét jéghalászattal töltik a település nyugdíjasai. Amikor pedig nem pecáznak, akkor általában az ősidők óta gyűlölt szomszéddal packáznak. Főszereplőink, Gustafson (Jack Lemmon) és… [tovább]

Magyar · Nincs
angol

Képek 11

Szereposztás

Jack LemmonJohn Gustafson
Walter MatthauMax Goldman
Ann-MargretAriel Truax
Burgess MeredithGustafson nagypapa
Daryl HannahMelanie
Kevin PollakJacob Goldman
Ossie DavisChuck

Kedvencelte 59

Várólistára tette 44


Kiemelt értékelések

Haspók 

Gyönyörű téli városka, Wabasha, Minnesota, két nagyágyú Walter Matthau ( imádnivaló itt is) és Jack Lemmon színész zseniális és humoros játéka pedig mindent visz. Ahogy szívatja egymást a két öreg egyszerűen fenomenális. A legjobb karakter mégiscsak a nagypapa, akinek a beszólásain nem lehet nem kacagni.
Az igazi barátság, a szerelem, a boldogság keresése és megtalálása kortól függetlenül mindenkit foglalkoztatnak.

NaNa_88 

Megunhatatlan.
Romantikus, igényes humor rengeteg szexuális töltetű poén :D, kedves történt. Barátság, szerelem, kisvárosi élet. Az extra, hogy nem fiatal 20-as, 30-as a korosztály. A legjobb Gustafson nagyfater. Hihetetlen dumája van az öregnek. XD

Imma 

Ötleteim arra vonatkozóan, miről is fog szólni ez a film, az első fél óra után:
spoiler
spoiler
Egyik sem jött be. Aranyos volt. Sokat nevettünk.
És bizony, jobb lesz odafigyelni, mert egyik reggel majd arra ébredsz, hogy már nem vagy többé 81! :)

Negative_Singularity

Hosszú évek óta szemezek ezzel a filmmel, de eddig nem tudtam rávenni magam, hogy megnézzem, most is csak egy kihívás miatt álltam neki, de nagyon nem az én világom. Olyan filmet kerestem, ami tipikus „háttérzajnak” jó lesz, ahol nem baj, ha kimarad pár perc, úgyis megérthető, és szerencsére ez pont ilyen volt (ha nem a rotyogó húsleves mellett néztem volna, valószínűleg az első 20 percben kilövöm).

A karakterek nekem nagyon szárazak voltak, nem tudnám megmondani, melyik házsártos papónak drukkoltam jobban (mondjuk egy kicsit Maxnek, mert Wilson bácsi :D), de egyébként semmi nem fogott meg. A nőtől kifejezetten borsódzott a hátam, én már a patikás jelenetnél a horgászlékbe dobtam volna, de… mindegy is. A történet meg… az első gondolatom az volt, amikor vége lett, hogy „ennyi?”

Szó mi szó, nagyobb volt a füstje, mint a lángja.

Hippoforaccus 

Ezt a filmet nem lehet megunni. Több tucatszor láttam már, de ugyanolyan jókat tudok röhögni a két öregen, mint először. Hatalmas kedvenc!

TribeBubu 

Többnyire a humora miatt szeretik az emberek ezt a filmet. Persze az is kiváló benne és minden egyéb: színészi alakítás, rendezés, zene, minden. De szerintem valójában az igazi varázsa a történet, hogy az ember sosem lehet elég öreg ahhoz, hogy boldogságra leljen és jobbá váljon. Ez kiegészülve a laza humorral tökéletes elegy és ettől különleges film.

Pandalin

Imádom ezt a filmet! Ez is a bárhol-bármikor megnézős kategória. Walter Matthau és Jack Lemon zseniális figurák, egymás ugratását és szivatását mesterien űzik. A legjobb karakter azonban egyértelműen a nagypapa! A beszólásain sírva tudok röhögni.
A filmben a hétköznapi gondok mellette megtudhatjuk milyen is az igazi jó szomszédi viszony és milyen az igazi egész életet átölelő barátság. Tanulságos és borzasztóan szórakoztató vígjáték!

Rekuuu663

Amikor már értettem miről is szól és mit keres Wilson bácsi ugyanolyan morcossággal egy teljesen másik filmben, na akkor rájöttem mennyire jó kis film ez. A poénok is átjöttek, kicsit szúrós, bökős, morcos karakterek, de melegszivűek, kedves film.

kedaiyun

Talán régen láttam ezt a filmet. A második részét biztosan, de erre nem emlékszem pontosan. Nem volt rossz, bár nekem valahogy túl sok volt benne az indokolatlan káromkodás.

Keikorca

Annyira jó ez a páros. Imádom őket. Mindig újranézős.


Népszerű idézetek

jancsibohi 

– Kisfiam, mondok én neked valamit. Tudod, az első kilencven év viszonylag gyorsan elmegy.
– Na ne mondd!
– Mi van?
– Hát, gyorsan elmegy az első kilencven év.
– Ezt te honnan tudod?
– Mit honnan tudok?
– Taknyos kölyök vagy!
– Hát te mondtad az előbb!
– Persze, hogy mondtam, mert így van.
– Jól van.
– Egy reggel arra ébredsz…
– Mire?
– …arra ébredsz, hogy már nem vagy többé nyolcvanegy, és onnan már csak percekben számolod az időt… és rájössz, hogy nemsokára feldobod a talpad… és hogy a világon semminek sincs értelme az életben, csak az élményeidnek, mert az mindennél többet ér!

1 hozzászólás
Pandalin

Gustafson nagypapa: Biztos piknik lesz a nőnél és Chuck szállítja a nyeles tojást.

– Én több lyukat tömtem be ebben a városban, mint az összes fogorvos együttvéve!


Folytatása

Összehasonlítás

A szomszéd nője


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján