Aludj csak, én álmodom (1995) 541

While You Were Sleeping
103' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték

0 díj · 1 jelölés

Lucy élete eléggé magányos, pedig szemrevaló lány. A metrón árulja a jegyeket, egyedüli boldogsága egy kedves fiú, aki minden nap elrobog előtte. Lucy véletlenül megmenti a vágányok közé esett fiú életét. Peternek hívják és ájultan talán még helyesebb: szerelem ez második látásra. Azonban a gond… [tovább]

angol

Képek 4

Szereposztás

Sandra BullockLucy Eleanor Moderatz
Bill PullmanJack Callaghan
Peter GallagherPeter Callaghan
Peter BoyleOx Callaghan
Jack WardenSaul Tuttle
Micole MercurioMidge Callaghan
Michael RispoliJoe Jr.
Glynis JohnsElsie
Ally WalkerAshley Bacon
Monica KeenaMary

Kedvencelte 179

Várólistára tette 149


Kiemelt értékelések

Szeszj 

A mama nézte még szombaton és én meg nála voltam. Belenéztem vele akkor már ment egy 10 perce, gondoltam valami romantikus hülyeség de meglepődtem mert nagyon érdekes volt ott is ragadtam a tv előtt, és végig néztem. Sajnáltam hogy nem láttam előbb mert egy fantasztikus film, romantikus de közben vicces is és érdekes is. A szereplők is remekek, mind Lucy, mind Jack. Annyira szeretem ő közös pillanataikat, olyan édesek együtt. Szívet melengető történet, amit mindenkinek bátran tudom ajánlani. Szerintem megérti. ^-^
Biztos vagyok bene hogy még elő fogom venni.

2 hozzászólás
Mentavirág

Nem gondoltam volna, hogy 22 évesen én bármit is azonnal a kedvencek közé dobok, ha egyszer megnéztem, de ezzel a filmmel most ezt tettem. Egyszerűen tündéri volt! A leírása alapján kicsit féltem, hogy béna vagy idegesítő lesz, de nem volt egyik sem, szépen meg volt magyarázva, hogy miért hazudik Lucy, olyan kis álmodozós-romantikus volt az egész, Jack pedig szó szerint olyan, mint a szőke herceg, csak nincsen fehér lova. :) (De fehér teherautója az van. Szóval….) Ráadásul nagyon jó poénok voltak benne, egyik-másikon hangosan felnevettem. :D Jó érzés néha ilyen kincsekre bukkani a kilencvenes évekből. :) Nézzétek meg, nem fogjátok megbánni! (Bár várhattok még vele az év végéig, kicsit nekem karácsonyias hangulata volt, mert kb. akkor indul a történet.)

2 hozzászólás
Nihilchan 

Bűbájos és kedves film. Lucy nagyon szerethető karakter, bár a döntéseivel nem mindig értettem egyet. Jack mellett pedig csak úgy ragyogott a maga hétköznapi módján. Aranyosak voltak együtt, kellemes volt a légkör, amikor feltűntek. A karácsonyi hangulat is tetszett, meg persze a Callaghan család viselkedése.

NaNa_88 

Régi szerelem.
Már jó párszor láttam ezt a filmet, de nem tudom megunni. Kedves, aranyos, ártatlan. Tökéletes esti takaró alá bújós, romantikus film. Ugyan karácsonyi hangulata is van, de nem feltétlenül kell megvárnia vele az embernek az ünnepeket. Bármikor nézhető kis lélekmelegítő. :)

8 hozzászólás
Pandalány 

Már nem is számolom, hogy hányszor láttam. 22 éves film, mégis előbb nézem meg újra, mint bármelyik más mai, gagyi, karácsonyinak csúfolt filmet. Imádom, annyira kedves történet, persze abszurd az egész szitu benne. De a színészek, a párbeszédek, a zenék annyira jók, képtelenség megunni. :*

moonchristal 

Évek óta kötelező karácsonyi darab. Újra és újra szerelem ez a film. ♥

Zahra 

Olyan kis aranyos, ártatlan. Tökéletes kis romantikus sztori annak, aki egy kis lélekmelegítőre vágyik.

worsi 

Abszolút kedvenc. Akárhányszor meg tudnám nézni, sose unom meg. Pedig már kívülről tudom.

5 hozzászólás
Kemiviki 

Nagyon kedves történet, szerethető karakterekkel és nem meglepő fordulatokkal. Olyan igazi bekuckózós film, amit a takaró alá bújva egy nagy pohár kávéval néz végig az ember és közben szurkol azért hogy minden jól sikerüljön bár tudja hogy ez másképp nem is történhet.
A karácsonyi ajándékozós jelenet nagyon megható volt, nekem azt az igazi karácsonyi érzést hozta ahol az ajándék nem a legfontosabb inkább az hogy a család együtt van és örülnek ennek.


Népszerű idézetek

Banditaa 

Jerry: Lucy, az ember beleszületik egy családba, és nem csatlakozik hozzá, mint a haditengerészethez.

jancsibohi 

Lucy: Egyszerűen csak arról van szó, hogy kislánykoromban mindig arról ábrándoztam, hogy milyen leszek, vagy hol is leszek, és mi mindenem lesz, amikor idősebb leszek. Tudja, olyan szokványos dolgokról, mint egy ház, a család, meg ehhez hasonlók… A világért se higgye azt, hogy panaszkodni akarok, elvégre van egy macskám, van egy lakásom… hmm… Kizárólagos tulajdonosa vagyok egy távirányítónak, ami lényeges! …De egyelőre még nem találtam senkit, akivel együtt tudnék nevetni.

Mentavirág

Jack: Van egy fölös farmergatyája odahaza?
Lucy: Ha az én gatyám jó magára, öngyilkos leszek!

kkatja

Joe Jr.: O.K., Lucy, mostmár döntsd el! Ő, vagy én?
Lucy: Ő!
Joe Jr.: Ööö… nem muszáj azonnal válaszolnod…

Mentavirág

Elsie: Sokkal jobban szeretem a latin miséket. Mennyivel kellemesebb, ha az ember nem érti, mit beszél!

jancsibohi 

– Maga olyan rendes lány, Lucy! Joe Junior meg facér.
– Igen. Kész döbbenet!

4 hozzászólás
Banditaa 

Lucy: Te megbuggyantál!
Jerry: Méghogy én? Te vagy hűtlen egy eszehagyotthoz.

jancsibohi 

Peter: Tudod, hogy emlékeztetsz valakire? Valószínűleg magadra.

jancsibohi 

– Jerry, karácsonykor nem dolgozom!
– Kaptál egy jelvényt a polgármester pecsétjével.
– Nem rá szavaztam.
– Szent Patrick napján helyet kaptál a dobogón.
– Utálom a felhajtást!
– Mondtam már, hogy kiemelt túlóra díjat kaptál?
– Téged is utállak!

Aprile

Jack: Milyen volt az apja?
Lucy: Sokban hasonlított rám. Sötét haj, lapos mell…


Népszerű triviák

jancsibohi 

A film egyik jelenetében az újságkihordó ember újsághajítás közben leesik a bicikliről. Ez valójában egy nem tervezett esés volt, a színész pedig még a csuklóját is eltörte, a készítők ennek ellenére benne hagyták a filmben.

Kapcsolódó filmek: Aludj csak, én álmodom (1995)

Aludj csak, én álmodom (1995)

3 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján