Aludj csak, én álmodom (1995) 339

While You Were Sleeping
103' · amerikai · dráma, romantikus, vígjáték

0 díj · 1 jelölés

Lucy élete eléggé magányos, pedig szemrevaló lány. A metrón árulja a jegyeket, egyedüli boldogsága egy kedves fiú, aki minden nap elrobog előtte. Lucy véletlenül megmenti a vágányok közé esett fiú életét. Peternek hívják és ájultan talán még helyesebb: szerelem ez második látásra. Azonban a gond… [tovább]

angol

Szereposztás

Sandra BullockLucy Eleanor Moderatz
Bill PullmanJack Callaghan
Peter GallagherPeter Callaghan
Peter BoyleOx Callaghan
Jack WardenSaul Tuttle
Micole MercurioMidge Callaghan
Michael RispoliJoe Jr.
Glynis JohnsElsie
Ally WalkerAshley Bacon
Monica KeenaMary
Hirdetés

Kedvencelte 116

Várólistára tette 116


Kiemelt értékelések

Mentavirág 

Nem gondoltam volna, hogy 22 évesen én bármit is azonnal a kedvencek közé dobok, ha egyszer megnéztem, de ezzel a filmmel most ezt tettem. Egyszerűen tündéri volt! A leírása alapján kicsit féltem, hogy béna vagy idegesítő lesz, de nem volt egyik sem, szépen meg volt magyarázva, hogy miért hazudik Lucy, olyan kis álmodozós-romantikus volt az egész, Jack pedig szó szerint olyan, mint a szőke herceg, csak nincsen fehér lova. :) (De fehér teherautója az van. Szóval….) Ráadásul nagyon jó poénok voltak benne, egyik-másikon hangosan felnevettem. :D Jó érzés néha ilyen kincsekre bukkani a kilencvenes évekből. :) Nézzétek meg, nem fogjátok megbánni! (Bár várhattok még vele az év végéig, kicsit nekem karácsonyias hangulata volt, mert kb. akkor indul a történet.)

2 hozzászólás
NaNa_88 

Régi szerelem.
Már jó párszor láttam ezt a filmet, de nem tudom megunni. Kedves, aranyos, ártatlan. Tökéletes esti takaró alá bújós, romantikus film. Ugyan karácsonyi hangulata is van, de nem feltétlenül kell megvárnia vele az embernek az ünnepeket. Bármikor nézhető kis lélekmelegítő. :)

8 hozzászólás
Charityy 

Olyan kis aranyos, ártatlan. Tökéletes kis romantikus sztori annak, aki egy kis lélekmelegítőre vágyik.

Pandalány

Már nem is számolom, hogy hányszor láttam. 22 éves film, mégis előbb nézem meg újra, mint bármelyik más mai, gagyi, karácsonyinak csúfolt filmet. Imádom, annyira kedves történet, persze abszurd az egész szitu benne. De a színészek, a párbeszédek, a zenék annyira jók, képtelenség megunni. :*

worsi 

Abszolút kedvenc. Akárhányszor meg tudnám nézni, sose unom meg. Pedig már kívülről tudom.

5 hozzászólás
Sister

Bájos kis film, szívmelengető történettel, kedves szereplőkkel és egy kisebb kalamajkával, ami persze a végére teljesen elsimul. :) Rég terveztem már, hogy megnézem, mindig csak tologattam magam előtt, de így a délutánra éppen ideális választás volt. :) És Györgyi Anna még mindig az egyik legeslegszebb orgánumú szinkronszínésznő! :)

krlany 

Végtelen bájos és kedves történet. Üdítően friss a mai napig. Szerethető karakterek, szerethető bénázással, ahol sehol semmi lótúloldala. Nagy erény és ritka kincs. Nagyon jó a filmzenéje is. Rengeteg jó dal van benne, köztük az egyik legjobb karácsonyi blues dal Koko Taylortól. És egy olyan hintaszék nekem is elkelne.:)

viky0222

Nagyon aranyos és szívmelengető film. Imádtam minden percét, a végén pedig olvadoztam. ♥ Biztosan még rengetegszer előkerül majd.
És eszembejutatta megint, hogy a ’90-es évek romantikus filmjei mennyivel jobbak a maiaknál.

Fanni_Dorottya

Régi családi klasszikus, karácsony környékén kötelező legalább egyszer (mármint évente egyszer :P ) megnézni. Láttam már angolul és magyarul is, ez egyike azoknak a ritka eseteknek, amikor a szinkron sokkal-sokkal jobban sikerült, mint az eredeti. Rengeteg idézhető poén, főleg a végéről, az spoiler. Századjára nézve is ugyanúgy lehet rajta nevetni, mint először :)

TantoBandi

Igazán megnyert magának ez a film! Egy lányról szól, aki nagyon magányos és vágyik a szerelemre. Általában előbb-utóbb mindenki életében eljön a Nagy Ő és utána már csak rajtad áll, hogy boldog leszel-e. Örülök, hogy csináltak egy ilyen aranyos Love-story témájú filmet. Sandra Bullock ekkor még mindenkit ámulatba ejtett, a sugárzó bájával. Azon nevettem hogy a keresztapuka a Talpig Zűrben volt a Big Ben Healy! :D Ez a Joe Junior ugyan feldobta a filmet, de kicsit hülyén éreztem magam miatta… De nem volt az az utálható karakter, csak kicsit nehézkesen ment neki minden. Még ha Lucyval csak barátok is lettek, de akadt más csaj is a lakóházban, akire ráhajthatott! XD

Tehát ez egy nagyon jó alkotás. Inkább lányoknak való film, de a fiúk is nyugodtan megnézhetik. Jól fogsz szórakozni rajta, azt megígérhetem! ;)


Népszerű idézetek

Banditaa

Jerry: Lucy, az ember beleszületik egy családba, és nem csatlakozik hozzá, mint a haditengerészethez.

jancsibohi 

Lucy: Egyszerűen csak arról van szó, hogy kislánykoromban mindig arról ábrándoztam, hogy milyen leszek, vagy hol is leszek, és mi mindenem lesz, amikor idősebb leszek. Tudja, olyan szokványos dolgokról, mint egy ház, a család, meg ehhez hasonlók… A világért se higgye azt, hogy panaszkodni akarok, elvégre van egy macskám, van egy lakásom… hmm… Kizárólagos tulajdonosa vagyok egy távirányítónak, ami lényeges! …De egyelőre még nem találtam senkit, akivel együtt tudnék nevetni.

Mentavirág 

Jack: Van egy fölös farmergatyája odahaza?
Lucy: Ha az én gatyám jó magára, öngyilkos leszek!

jancsibohi 

– Maga olyan rendes lány, Lucy! Joe Junior meg facér.
– Igen. Kész döbbenet!

4 hozzászólás
Mentavirág 

Elsie: Sokkal jobban szeretem a latin miséket. Mennyivel kellemesebb, ha az ember nem érti, mit beszél!

kkatja

Joe Jr.: O.K., Lucy, mostmár döntsd el! Ő, vagy én?
Lucy: Ő!
Joe Jr.: Ööö… nem kell rögtön válaszolnod…

jancsibohi 

Peter: Tudod, hogy emlékeztetsz valakire? Valószínűleg magadra.

Banditaa

Lucy: Te megbuggyantál!
Jerry: Méghogy én? Te vagy hűtlen egy eszehagyotthoz.

Aprile

Uram, uram, közeledik a szerelvény… Ez egy expressz vonat!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján