Az élet csodaszép (1946) 101

It's a Wonderful Life
130' · amerikai · dráma, fantasy, családi

1 díj · 1 jelölés

Karácsony este George Bailey lába alól kicsúszik a talaj. Az általa vezetett kisvárosi takarékpénztár a csőd szélén áll, ő pedig úgy érzi, értelmetlen az élete, és az öngyilkosság az egyetlen kiút. Az égben felfigyelnek a kétségbeesett emberre, és egy szárnyaira vágyó angyal kapja a… [tovább]

angol

Szereposztás

James StewartGeorge Bailey
Donna ReedMary Hatch
Henry TraversClarence
Lionel BarrymoreMr. Potter
Thomas MitchellUncle Billy
Beulah BondiMrs. Bailey
Frank FaylenErnie
Ward BondBert
Gloria GrahameViolet
H. B. WarnerMr. Gower

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 19

Várólistára tette 168


Kiemelt értékelések

Little_Monster 

Szívmelengető film, igazi mondanivalóval abból az időből, amikor még a filmek értéket közvetítettek és történetet meséltek.

Nihilchan 

Nagyon bájos, szerethető film. Kedvelhetőek a szereplők, szép a mondanivalója és kicsit visszaadja az emberiségbe vetett hitet, hiszen jó tett helyében jót várj. Nekem tetszett az a rész, amikor bemutatják George életét (sőt, nekem tetszett George), és bár arányaiban lehetett volna hosszabb a második rész, nem igazán zavart a rövidsége, mert minden, amit előtte láttunk, szerintem kellett a remek lezáráshoz.

TribeBubu 

Sajnálatos, hogy manapság már nemigen tudnak ilyen filmeket forgatni. Csodálatosan szép történet, ötletes mesélési mód, a színészi játék mesteri a rendezés pedig talán meg is előzte a korát.
Gyerekkoromban már egyszer láttam, de csak az rémlett, hogy jó film. Ám ez tévedés, ugyanis Az élet csodaszép egy kiváló film. Ezentúl egyike lesz azoknak, amik ha nem is minden évben, de igen gyakran előkerülnek az ünnepek környékén.

crissy

Az a baj, hogy a túl hosszúra nyúló felvezető elvett az értékéből… Szerintem túl keveset kaptunk abból, ami ugyanolyan lényeges, mint maga az indok, amire épül a film. Hogy is mondjam másképp… Túl kevés volt a mi lett volna, ha, számomra pedig nem egy szomorú világot mutatott be Clarence, hanem egy másik világot, a kettő között pedig van különbség.
Viszont az üzenet abszolút átjött, és nagyon jókor jött. Mintha nekem is lenne egy Clarence-em, aki segít túljutni a keserűségen és a kétségbeesésen. Mert van élet ezeken túl is, és mindig van megoldás mindenre. Mindig van miért folytatni a harcot.

Dorka 

Nem olyan óóóriási nagy film, de karácsonyra igen kellemes. Egyszerű és nagyszerű tanulsággal. :)

DoreenShitQ

Van egy Karácsonyi ének beütése, és bár azt nem szeretem, de ez nagyon tetszett. Azt hiszem, megtaláltam a tökéletes karácsonyi filmem.

ChöppMoly

Nagyon nagy szerelem ez a film első látásra. Még egyszer módomban állt megnézni, sajnos nem az elejétől. Az a helyzet, hogy bármikor megnézném. Legjobb lenne beszerezni egy Az élet csodaszép DVD-t.

Silver_Lili 

Tegnap újra megnéztem, és kissé csalódtam benne. Azzal érvelni egy öngyilkosságot fontolgatónak, hogy nélküle a többiek élete sokkal rosszabb lenne, mikor eddig is kitette a lelkét is másokért, miközben ő meg olyan életet él, amit gyűlöl… Hááát… Engem nem győzne meg, bár belegondoltam, nélkülem kinek változott volna rosszabbra a sora, és azért jó érzés tudni, hogy segítettem néhány embernek. Azon persze már elgondolkodtam, hogy mekkora kincs, ha az embernek sok barátja van, és szükség esetén kiállnak mellette, segítenek minden erejükkel. Tavaly én is megtapasztaltam, és csodálatos érzés.:) De hálistennek ritkán adódnak ilyen vészhelyzetek. Emiatt viszont ritkán kapsz visszaigazolást arról, kik is az igazi barátaid. Ezt az időt nehéz átvészelni. A szürke hétköznapokat.

Gabriella_Balkó 

Helyes film volt szerintem. :)
Avagy egy ember mennyit hozzá tud tenni mások életéhez, még ha nem is tudatosítja!

Timi98 

Ez csodálatos volt. Nem volt különösképpen izgalmas film, de csodálatos mondanivalóval bír és igazán hat az érzelmekre, főleg így karácsony tájékán :)


Népszerű idézetek

TribeBubu 

Ne feledd, hogy az az ember, akinek barátai vannak, nem lehet felesleges.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján