Az élet csodaszép (1946) 165

Mégis szép a világ · It's a Wonderful Life
130' · amerikai · dráma, fantasy, családi !

1 díj · 1 jelölés

Karácsony este George Bailey lába alól kicsúszik a talaj. Az általa vezetett kisvárosi takarékpénztár a csőd szélén áll, ő pedig úgy érzi, értelmetlen az élete, és az öngyilkosság az egyetlen kiút. Az égben felfigyelnek a kétségbeesett emberre, és egy szárnyaira vágyó angyal kapja a… [tovább]

angol

Képek 1

Szereposztás

James StewartGeorge Bailey
Donna ReedMary Hatch
Henry TraversClarence
Lionel BarrymoreMr. Potter
Thomas MitchellBilly bácsi
Beulah BondiMrs. Bailey
Frank FaylenErnie
Ward BondBert
Gloria GrahameViolet
H. B. WarnerMr. Gower

További szereplők

Kedvencelte 32

Várólistára tette 214


Kiemelt értékelések

Valentine_Wiggin

Tündéri karácsonyi mese, kicsit a Karácsonyi Énekre emlékeztet, de annál azért picit könnyedebb, kevésbé hátborzongató. A nagymamámmal tavaly néztem meg a digitálisan felújított, újraszínezett változatot, és az is nagyon szépen sikerült, egyáltalán nem érződik furcsának. Bátran ajánlom, ha valaki szeretne valami szívmelengetőt látni az ünnepek környékén.

Little_Monster

Szívmelengető film, igazi mondanivalóval abból az időből, amikor még a filmek értéket közvetítettek és történetet meséltek.

Nihilchan 

Nagyon bájos, szerethető film. Kedvelhetőek a szereplők, szép a mondanivalója és kicsit visszaadja az emberiségbe vetett hitet, hiszen jó tett helyében jót várj. Nekem tetszett az a rész, amikor bemutatják George életét (sőt, nekem tetszett George), és bár arányaiban lehetett volna hosszabb a második rész, nem igazán zavart a rövidsége, mert minden, amit előtte láttunk, szerintem kellett a remek lezáráshoz.

liliom1229 

Őszintén szólva arra számítottam, hogy egy tragikus történetet fogok látni, emiatt kissé tartottam is tőle. Szerencsére annak ellenére, hogy komoly témáról szól, nagyon vidám, és pozitív hangulatú film. Különösen tetszett a koncepciója a történetnek. Azt hiszem kijelenthetem, hogy új film került a kedvencek közé.

TribeBubu 

Sajnálatos, hogy manapság már nemigen tudnak ilyen filmeket forgatni. Csodálatosan szép történet, ötletes mesélési mód, a színészi játék mesteri a rendezés pedig talán meg is előzte a korát.
Gyerekkoromban már egyszer láttam, de csak az rémlett, hogy jó film. Ám ez tévedés, ugyanis Az élet csodaszép egy kiváló film. Ezentúl egyike lesz azoknak, amik ha nem is minden évben, de igen gyakran előkerülnek az ünnepek környékén.

crissy 

Az a baj, hogy a túl hosszúra nyúló felvezető elvett az értékéből… Szerintem túl keveset kaptunk abból, ami ugyanolyan lényeges, mint maga az indok, amire épül a film. Hogy is mondjam másképp… Túl kevés volt a mi lett volna, ha, számomra pedig nem egy szomorú világot mutatott be Clarence, hanem egy másik világot, a kettő között pedig van különbség.
Viszont az üzenet abszolút átjött, és nagyon jókor jött. Mintha nekem is lenne egy Clarence-em, aki segít túljutni a keserűségen és a kétségbeesésen. Mert van élet ezeken túl is, és mindig van megoldás mindenre. Mindig van miért folytatni a harcot.

Dorka 

Nem olyan óóóriási nagy film, de karácsonyra igen kellemes. Egyszerű és nagyszerű tanulsággal. :)

DoreenShitQ

Van egy Karácsonyi ének beütése, és bár azt nem szeretem, de ez nagyon tetszett. Azt hiszem, megtaláltam a tökéletes karácsonyi filmem.

ChöppMoly

Nagyon nagy szerelem ez a film első látásra. Még egyszer módomban állt megnézni, sajnos nem az elejétől. Az a helyzet, hogy bármikor megnézném. Legjobb lenne beszerezni egy Az élet csodaszép DVD-t.

piciszusz 

Nekem kicsit habos volt, illetve nagyon emlékeztetett a Karácsonyi énekre, de egyszer megnézhető film.


Népszerű idézetek

TribeBubu 

Ne feledd, hogy az az ember, akinek barátai vannak, nem lehet felesleges.

Sinope

– Nincs benned semmi romantika?
– De, csak soha nem vettem semmi hasznát.

bonnie9 

Ha csengőszót hallasz, egy angyal megkapta a szárnyait.

zzzizzzi

Ezt a pénzt a válóperre spóroltam, ha egyszer mégis férjhez mennék.

Pikachu

George Bailey: Mondd, hány éves is vagy?
Mary Hatch: 18.
George Bailey: 18? Hisz' még csak tavaly voltál 17!
Mary Hatch: Túl kevés vagy túl sok?
George Bailey: Jaj nem, dehogy, a korod éppen illik hozzád.

Bogesxd 

Violet: I like him.
Mary: You like every boy.
Violet: What's wrong with that?

Mimiti

George Bailey: Akkor meg ki maga?
Clarence: Clarence Odbody, M.O.A.
George: Odbody? M.O.A? Mi ez az M.O.A.?
Clarence: Másodosztályú angyal.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján