Viy (Viy 1.) (2014) 11

Forbidden Empire
127' · orosz, cseh, ukrán · kaland, fantasy, rejtély

Viy egy mágikus szörny, aki a mocsárban él. Behatol az emberi lélekbe és megnyitja azt a gonosz szellemek számára. A 18. század elején Jonathan, a térképész, keletre indul tudományos útra. Átvág Erdélyen, legyőzi a Kárpátokat és áthatolhatatlan erdőkbe jut. Csak a köd tudott eljutni erre az… [tovább]

angol

Képek 14

Szereposztás

Jason FlemyngDzhonatan Grin
Andrey SmolyakovOtets Paisiy
Alekszej CsadovPetrus
Agnia DitkovskiteNastusya
Yuriy TsuriloSotnik
Olga ZaytsevaPannochka
Aleksandr YakovlevOverko
Igor JijikineDorosh

Várólistára tette 77


Kiemelt értékelések

Charityy 

Nagyon jól ki van találva a történet és a látvány se semmi. Nem gondoltam volna hogy ennyire tetszeni fog.

walksdowonders 

Fúúú azért orosz barátaink is tudnak alkotni. Régen láttam már ilyen látványos, ennyire kidolgozott, fantáziadús szörnyedvényeket és látványvilágot. A spoilerközben még levegőt is alig vettem, annyira lenyűgözött és megdöbbentett egyszerre. Na és maga Viy! *szerelem* :) :)
A hangulat és a fel-felbukkanó humor miatt a Grimm-hez hasonlítanám, de annál azért sokkal komolyabb, mind tartalmában, mind kivitelezésben. Álmosvölgy legendája, inkább.
Sokcsillag!

Kiskakukk 

Ó, azt a mindenit, egy újabb remek fantasy!!!

Levonhatnék egy csillagot a kaotikus kezdés és a kusza történetvezetés miatt (a boszorkány belekeverése), de nem, megy a 10 csillag, mert baromira élveztem!

Nagyon látványos, hangulatos, pörög a cselekmény, a cgi korrekt, a sztori ötletes (Van-e szörny? Ha igen, ki a szörny? Kell-e ide egyáltalán szörny?) és eléggé szabadjára engedték az alkotók a fantáziájukat, sok helyen már-már horrorba hajlott, ugyanakkor a humorral se spóroltak. spoiler

Kiemelném amit már más is írt: a vacsorajelenetet, mikor az angol fickó a kozákokkal becsiccsant és elszabadul a pokol… Na, ilyet manapság nem látni, baromi jól esett!!!

Nagyon-nagyon tetszett, többször nézős. Tanulság is volt, nem is akármilyen.

Viszont észrevettem valamit: az orosz (вий azaz Viy néven fut) és az angol verzió (ami Forbidden Kingdom címen fut) NEM azonos. Az eleje és a vége a két verziónak máshogy van összevágva.
Az UK verzió az angol fickó ágyas jelenetével kezdődik és csak utána jön a Viy-ről szóló szöveg és a szláv lányok koszorúúsztatós jelenete.
Az orosz verzió a Viyről szóló szöveggel és a lányok koszorús jelenetével kezdődik, jön a templomos mizéria az imádkozó csávóval és utána jön az angol fickó nyitójelenete.

A végük is más:
Az UK verzióban csak simán a hintóval elhagyja a falut az angol fickó.
Az orosz verzióban a kozákok még megállítják a falu határánál és rátukmálnak egy üveg piát.
Illetve a legeslegvégén az útjelző táblák is mások.

rocketdog 

Ez borzasztó. Az első 20 perc alatt váltakozva unatkoztam vagy kínosan éreztem magam. Meg értetlenkedtem, sokat. Össze-vissza kavarognak a jelenetek, nem értem ki mit akar, mit csinál, semmi értelme az egésznek. Közben végtelenül bugyuta is. Próbál laza, jópofa, vicces lenni, de egyáltalán nem vígjátékról van szó, hanem egy kaland-fantasy filmről. Sajnos szórakozásra sem alkalmas, mert ahhoz is túl fárasztó. Nem bírtam tovább nézni.

5 hozzászólás

Folytatása

Összehasonlítás

Viy


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján