Tonari no Kaibutsu-kun (2012–2012) 32

My Little Monster · となりの怪物くん
25' · japán · animációs, dráma, romantikus, vígjáték, sorozat, anime, ifjúsági
1 évad · 13 rész

A magányos Mizutani Shizuku élete másból sem áll, mint mindennapos tanulásból, valamint a környezetében mozgolódó, lusta diáktársak ignorálásából. Csendesen komoly éltanulónk napjait azonban egy váratlan kérés zavarja meg. A kényszeres megfelelési vággyal fertőzött osztályfőnöke rábízza, hogy az… [tovább]

Japán · Angol

Képek 6

Szereposztás

Tomatsu HarukaMizutani Shizuku (hang)
Suzuki TatsuhisaYoshida Haru (hang)
Tanezaki AtsumiNatsume Asako (hang)
Osaka RyotaSasahara Souhei (hang)
Higuchi TomoyukiMisawa Mitsuyoshi (hang)
Ono YuukiNagoya (hang)
Hanazawa KanaOoshima Chizuru (hang)
Terashima TakumaYamaguchi Kenji (hang)
Nakamura YuuichiYoshida Yuuzan (hang)
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 25


Kiemelt értékelések

barbikaunatkozik 

Harmatgyenge semmi volt az egész. A történetben semmi újító szándék, a karakterek sablonosak. Csupán annyi fordulat volt benne, hogy most a főszereplő aranyifjúnk lett az infantilis, naiv karakter (már amikor a szokásos agresszív hullám nem sodorja magával), míg a főhősnő a mogorva, szótlan jégcsap.
A vígjátékszál nem működik, a poénok laposak, a romantika (ez esetben) sajnos nem elég csöpögős, hogy mentsen legalább valamit. A zenei aláfestésből csupán a romantikus vagy éppen drámainak szánt téma volt az egyetlen értékelhető, a grafika pedig jócskán hagyott kivetnivalót maga után. Ami a történetvezetést illeti, csak nekem volt olyan érzésem, hogy az egész összecsapott és még ráadásul az ingadozása miatt nem igazán képes beszippantani? Egyedül a baráti szál lett az, ami miatt ilyen magasra értékeltem ezt az anime-t. Voltak nagyon szép jelenetek ezen a téren összetartásról, segítségről, örömről. De azért néha ebbe is belerondított az elkerülhetetlen „harmadik fél” effektus.
Egyszerűen csalódás. Maximum azoknak ajánlom, akik szeretik a barátságról szóló animéket, de csak óvatosan. Ha hasonló típusú vígjátékot akarsz, akkor inkább az Ore monogatari, amennyiben valóban romantikát, a Sukitte ii na yo, egy kombinációnál a Kaichou wa Maid-sama. Ezek sem tökéletesek, de sokkal élvezetesebbek, az biztos.

4 hozzászólás
Sixa

Ez igazából 7,5 csillag.
Az alaptörténet és a karakterek nagyon jók. Mindenkinek megvan a maga szociális defektje, ami tökéletes kiinduló pont. A karakterek is szépen fejlődnek a 12 rész során, csak egy bizonyos ponton megállnak. Én ennek nagyon nem örülök, az egész folytatásért kiállt! De nem baj, egy fajta lezárást kapunk, ha úgy vesszük… Jól felsorakoztatja a tizenhat évesek legfőbb problémáit és elég jól feszegeti azokat. Az oldalamat furdaló kíváncsiság ellenére nagyon jót szórakoztam végig, annyira idióták és szerethetőek ezek a hülyék, hogy teljesen kárpótoltak :)

Dreamborder 

Elég erős kezdés után sajnos jött egy gyengébb folytatás és befejezés. Nagyon sok minden marad lezáratlanul, bár látom, hogy van egy következő évad. Talán abban egy kicsit jobban rámennek a szereplők történetére. Legfőképpen Haru és a családja érdekel.
Kár érte, mert amúgy meg nagyon érdekes karaktereket találunk az animében. Szerencsére ők nem „tipikus” gimnazisták, mindegyik stiklis egy kicsit, de ennek ellenére, vagy pont ezért, nagyon szerethetőek! :)

Lexy

Bár már nem igazán emlékszem rá, azt bizton állíthatom, hogy szörnyen jól szórakoztam rajta annak idején. :D


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján