Fruits Basket 2 (Fruits Basket 2.) (2020–2020) 33

Fruits Basket 2nd Season · フルーツバスケット 2
24' · japán · animációs, dráma, romantikus, vígjáték, fantasy, sorozat, anime 13 !
1 évad · 25 rész

A 16 éves Honda Tooru-nak nincs hová mennie, ezért kénytelen egy sátorban élni, amit a Souma család birtokán ver fel. A család hajlandó befogadni otthonukba a szerencsétlen lányt, de cserébe neki kell vezetni a háztartásukat. Mint kiderül, Soumáék a kínai horoszkópból kihagyott macska átka alatt… [tovább]

japán

Képek 1

Szereposztás

Iwami ManakaHonda Tooru (hang)
Uchida YuumaSouma Kyou (hang)
Shimazaki NobunagaSouma Yuki (hang)
Nakamura YuuichiSouma Shigure (hang)
Sato SatomiHanajima Saki (hang)
Tanezaki AtsumiUotani Arisa (hang)
Ueda ReinaSouma Kisa (hang)
Taichi YouSouma Hiro (hang)
Han MegumiSouma Momiji (hang)
Okitsu KazuyukiSouma Hatori (hang)

További szereplők

Kedvencelte 15

Várólistára tette 18


Kiemelt értékelések

Chriss 

Már kicsit fáradt vagyok az értékeléshez, így egy rövidebb verzió következik a hosszabb előtt. Ez az évad is ugyanolyan szívhez szóló volt, mint az előző, csak kicsit mélyebb, és a lélektan is sokkal jobban érvényesült. Kaptunk új karaktereket is, és mindenkit bemutat az anime részletesen, elmélyülnek a viszonyok, a konfliktusok és vívódások is érthetővé válnak számunkra. Tényleg kibővítem majd, de már álmos vagyok. Én ugyanúgy szerettem, mint az első évadot, az animáció gyönyörű, részletgazdag, és én az openingeket és endingeket is szerettem, főleg a másodikat mindkét esetben. Az első évadhoz hasonlóan ez is kedvenc lett :)

Yuuko 

Ez az évad kicsit széttagoltabb, mint az első, jópár újabb karakter múltjába nyerhetünk bepillantást, illetve a már ismert szereplők múltja is árnyalódik. Eddig is nagyon szerettem őket, de itt lett a kedvencem Haru, illetve Ayame is. Nagyon drámai és érzelmileg megterhelő jelenetek vannak benne, de számos humoros és aranyos rész is. Imádom ezt a sorozatot! És a karaktereket. A második ED rajzolása pedig egyszerűen gyönyörű.
spoiler Engem nem lepett meg, hogy Akito spoiler
Most nem tudom, hogy olvassam-e a mangát, vagy inkább ne lőjem le magamnak a történetet… De olyan sokára lesz a harmadik évad… bár legalább lesz, és tuti rengetegszer fogom újranézni, de nehéz kivárni

Rab_Csenge 

A második évad is jó volt, mint az előző *-*A zenék tetszettek, a rajzolás még mindig gyönyörű volt. A történet is jó spoiler Kíváncsian kezdem el az utolsó évadot, remélem jó lezárása lesz :D

Netta88 

Számomra ez az évad drámaibb volt, mint az előző, ugyanakkor imádtam minden percét. Hol nevettem rajta, hol kifacsart érzelmileg. Rég sírtam már animén ennyit. Sok szereplővel tudtam azonosulni, megérteni őket, együttérezni velük, de legtöbbször Haru szavai érintettek meg legjobban. Főleg azok, amiket Yuki-nak mondott. Egyébként szerintem az ő két énje jelentheti akár az ember két arcát is. Talán erős, és túlkombinálom, de mintha Tohru-t és Akito-t szimbolizálná. A jót és a rosszat. Persze fekete Haru nincs olyan szinten, mint Akito, akit egyébként személy szerint nem tudok utálni. Megbocsájtani sem tudom, hogy másokat is tönkretett, és bár volt, hogy azt írtam, hogy tehet egy szívességet, de még így sem tudom őt teljes mértékben utálni. Vannak nála számomra sokkal gyűlölhetőbb karakterek is… Tohru-nak szerencséje volt, hogy olyan családba született, hogy olyan anyukája volt, amilyen. Akito-nak ezzel szemben nem volt ilyen szerencséje… ezért sem tudom őt utálni…

Ez az anime egyáltalán nem könnyen emészthető, pláne olyanok számára nem, akik érzékenyek lelkileg, mert ez az anime egyszerre ölel át és tép darabokra.

krlany 

Ez az évad, elég durva volt, volt benne dráma bőven. Már kezdenek előbújni a történetek és az összefüggések, ám még mindig sok minden van a háttérben, amit csak sejteni lehet, vagy még csak azt sem. Mindenesetre bárhogy is próbálják spoiler

4 hozzászólás
Bea_Csakegyolvasólány 

Már az első évaddal belopta magát a kedvenceim közé ez az anime. De a második évad! Szerintem sokkal izgalmasabb volt, mint az első. Igaz, abban inkább a szereplőket ismerhettük meg, de ebben az évadban kezdenek bonyolódni az események.
Új szereplők is felbukkannak az epizódok során. Az egyik kedvencem például Kakeru, aki remek barátja lesz Yukinak, illetve Kimi, aki mindig felvidított. Bár Machit is megkedveltem, de az ő életét még mindig homály fedi.
Ésss ott volt még Shishou, akit mindig is bírtam. Szerettem, ahogy Kyoval bánt és próbálta egyengetni a fiú útját.
Illetve kezdtek a szerelmi szálak is kibontakozni, aminek nagyon örültem. Hiszen a manga révén tudom, hogyan fog alakulni a Shouma család és Tooru élete.
Azonban az évad vége…Én tényleg most szeretném a következő évadot, ugyanis egy hatalmas csattanóval végződött az utolsó rész.

Hinatasweetie

Imádom, imádom és imádom! Valahányszor meghallom az openingeket vagy az endingeket – esküszöm, véletlenül játszódnak le random youtubeon, nem én vagyok a mazochista hunyó:D –, sírhatnékom van; ó, sírok is, nyugi, nem hazudtolom meg magam:')

Keikorca

Már az első évadot is nagyon szerettem (annak ellenére, hogy szinte alig nézek animéket és ebbe is teljesen véletlenül futottam bele), de a második évad sokkal árnyaltabbra sikerült. Szinte minden fontos szereplőről új információkat kapunk, a fő karakterek közötti érzelmi viszonyok is egyre jobban megmutatkoznak, és ezek igazán szép megoldásokat hoztak.
Külön kiemelném, hogy minden résznek ugyanúgy van mélyebb mondanivalója, akárcsak az első évadban, így az ember sokat tud még mélázni rajta napokkal később is. Annak ellenére, hogy „mese”, szépen megmutatja, hogy a világ nem csak fekete-fehér.

Baly 

Untam, de nagyon… klisé, dráma, sírás a semmiért stb.
Az első évad még érdekes is volt a zodiákusok miatt, de a 2. évadban nem sok mindent kaptunk belőle. Voltak nyilván ennek is jó pillanatai, de végig azon járt a fejem, hogy mikor lesz már vége =/

Tunderke666

Végre, egyre több mindent tudunk meg, és egyre közelebb kerülünk a karakterekhez. <3
Imádom a személyes részeket, amikor egy-egy személyt közelebbről is megismerhetünk.
Alig várom a következő évadot!


Népszerű idézetek

Bea_Csakegyolvasólány 

Hiro: Miért kell nyaralni menni azzal a hülye lánnyal? A srác már gimis…Miért izgul rá ennyire a témára?
Kisa: Hiro-chan, én úgy szeretnék menni!
Hiro: Megyünk.

Bea_Csakegyolvasólány 

Shishou: Bocsi, bocsi. Csak olyan érdekes volt ez a könyv. Shigure-kun legújabb kötete!
Kyo: Vesd a hal után!

Bea_Csakegyolvasólány 

Hatsuharu: Az energiád egy nyuggeréval vetekszik…
Kyo: Néztél te mostanában magadra?

Bea_Csakegyolvasólány 

Haru: Vigyázz Yukira, kérlek!
Yuki: Eh? Mi-Mi ez az egész így hirtelen?
Nabe * szemei felcsillannak*: Igenis! Bízd csak rám leányod boldogságát!
Yuki: Mond csak…miről beszélsz te? Kérsz egy pofont?

1. évad 19. rész – Az nem lehet, nem!
Bea_Csakegyolvasólány 

Kagura: Shin-chan…Shin-chan, te…te szemét!
Kagura anyukája: Kagura, rémlik még, hogy múlt hónapban is tönkre vágtad az ajtót?

1. évad 8. rész – Hát, ez igaz
Bea_Csakegyolvasólány 

Nabe: Nincs más választásom, Yun-yun. Úgy neveltek, mint egy elkényeztetett kislányt.
*Yuki szemei hirtelen kipattannak és elkezdi húzogatni Nabe fülét.*
Nabe: Áucs, áá, áá! Tévedtem! Elkényeztetett királyfit. Királyfit!

1. évad 17. rész – Úgy lesz, ebben biztos vagyok
Bea_Csakegyolvasólány 

Yuki: A Herceg szerepében: Souma Kyou.
Kyou *kisé bamba nézés kíséretében felemeli eddig lehajtott fejét*: Hm? Álljon meg a menet!
Yuki: Túl késő!

1. évad 20. rész – Jól vagy?
Ercsusz 

Rin: Mert ha valaki tudja, milyen ijesztő egyedül lenni… az csakis szeretni tud másokat.

1. évad 19. rész – Az nem lehet, nem!
Ercsusz 

Kyou: Menj a boltba és vegyél egy kis finomított olajat! Abba is több finomság szorult, mint beléd!

1. évad 23. rész – Valami Hamupipőkés!
Ercsusz 

Hana: Akkor… az én kezemet akarod megkérni? Micsoda rémálom.
Kyou: A rémálomnál is rosszabb! Pokoli lenne!

1. évad 23. rész – Valami Hamupipőkés!

Folytatása

Összehasonlítás

Fruits Basket


Hasonló filmek címkék alapján