Ao Haru Ride (2014–2014) 61

Blue Spring Ride · アオハライド
25' · japán · animációs, dráma, romantikus, vígjáték, sorozat, anime 13
1 évad · 14 rész

Két meghatározó érzés, a barátság és a szerelem körül bonyolódik a történet, amelyet a felső középiskolás Yoshioka Futaba szemszögéből követhetünk nyomon.
A lány alsó középiskolában ki nem állhatta a fiúkat, azonban volt ez alól egy kivétel, mégpedig Tanaka-kun, aki láthatóan szintén… [tovább]

Képek 13

Szereposztás

Kaji YukiMabuchi Kou (hang)
Uchida MaayaYoshioka Futaba (hang)
KennKominato Aya (hang)
Kayano AiMakita Yuuri (hang)
Komatsu MikakoMurao Shuuko (hang)
Hirakawa DaisukeTanaka Youichi (hang)

Kedvencelte 22

Várólistára tette 45


Kiemelt értékelések

krlany 

Ó én ezt nagyon szerettem, meg a live actiont is. Hogy miért csak most találtam meg a két ova-t…

K_A_Hikari 

Valahogy kezelnem kellett az elmúlt napok történései okozta félelmet, stresszt, szorongást, úgyhogy elkezdtem olyan animéket keresni, amiről tudtam, hogy nem szomorú, hogy nem leszek tőle még reményvesztettebb egyszerűen csak aranyos és jól esik a romantikus lelkemnek. Az Ao haru ride pont ez. Egy cuki gimis sztori, mindennapi problémákkal, barátsággal, szerelemmel. Kou és Futaba párosát imádom, illenek egymáshoz *-*
Erre most egyszerűen szükségem volt, ez ennyi.

Kemiviki 

Nagyon beszippantott ez az anime, olyan aranyos, kellemes és romantikus. Meg rettentő sokszor megsiratós (vagy csak én estem át a mindenen sírok kategóriába).
A karakterek nagyon gyorsan megszerethetőek, s a 3 lány közül valamelyikkel biztos hogy tudunk azonosulni. Nekem ez a karakter Futaba lett, pont ugyan ilyen reménytelenül szerelmes voltam mindig is, közöttünk csak annyi volt a különbség, hogy nem én szoktam lenni végül a barátnő, csak a nagyon jó barát. Hát ez van:)
Mabuchi-kun amennyire az elején unszimpatikus lett, annyira megszerettem a végére, és annyira örültem hogy visszatért oda ahonnan minden elkezdődött. Mondjuk megvallom az igazat, nekem valahogy Takashi sensei jobban piszkálta a fantáziám. Milyen szép volt a mosolya. :)
Az utolsó OVA megnézését nagyon ajánlom, nagyon illeszkedik a történetbe, és egy szálat szépen elvarr. Az első OVA szép, de a történetben ezeket a visszatekintéseket megkapjuk, annyi hogy nem ennyire részletesen.
Majdnem elfelejtettem megemlíteni, hogy az opening és az edding is valami hihetetlenül aranyos, és a történetbe illő lett. Az opening zenéjéért teljesen oda vagyok!

Az egy csillag levonást csak azért kapja, mert számomra sok kérdés lezáratlan maradt. És kell hozzá a manga elolvasása is, mert csak ott kapunk választ minden kérdésünkre, és ott kapjuk meg a lezárást is. (Valóban megéri elolvasni, nagyon jó a manga is.)

Ui: Szeretnék én is olyan zoknis cicát!:)

Shad 

Nem tudok rá mit mondani…karakterek annyira szerethetőek, háttértörténet szívbe markoló, hol a második évad?:(:P és most megyek megkeresem a mangáját:P

16 hozzászólás
Hiranneth

Államvizsgára való tanulás közben kellett valami, ami kikapcsol. Több sorozatba is belefogtam, ez egyike volt a kedvenceimnek. Annyira, hogy az anime végén neki álltam angolul elolvasni a mangát, hogy megtudjam mi lesz a vége :D.

Katicabogar9 

Áh, nagyon szerettem ezt az animét. Rég láttam ennyire aranyos, csajos animét, mostanában kerültem ezeket, de most ez valahogy megfogott. Kou olyan, mint egy macska, és én ezt nagyon szeretem benne. Köszönöm :)


Népszerű idézetek

Meryl 

Futaba: Ez az én hibám. Annyira elvesztem abban, hogy elérjem a céljaimat… Ezért nem láttam azt ami valójában fontos. Érzelmi kötelékek. Bizalom. Az én hibám.
(…)
Mabuchi: Elvesztél abban, hogy elérd a célod? Szerintem olyan keményen dolgoztál, hogy szem elől vesztetted a célod.

(2. rész)

1 hozzászólás
Meryl 

Futaba: Lehet, hogy fáj neki ha Tanaka-kunnak hívom.. De az az érzésem, hogy ha „Mabuchi-nak” fogom hívni, akkor az a Tanaka-kun akit ismerek… tényleg örökre elfog tűnni. Akkor nagyon magányos lenne.

(2. rész)

Meryl 

Futaba: Kényelmetlen fiatal szerelmes lánynak lenni.

(7. rész)

Meryl 

Futaba: Ha az amit elvesztettél túl nagy volt, hogy pótolni tudd, akkor nem muszáj megpróbálnod egyetlen dologgal pótolni, nemde?
Ha 10 vagy 100 kis dolgot gyűjtesz össze az épp elég lesz ahhoz, hogy folytasd!

(11. rész)

Meryl 

Futaba: Ha elveszítesz valamit, akkor építsd fel újra. Ezúttal nagyobb gonddal.

(3. rész)

Meryl 

Futaba: Olyanok vagyunk, mint az a fura váltakozás..éjjel és nappal közt.

(5. rész)

Meryl 

Tanaka: Nem valami vonzó zsemle.

(1. rész)

Meryl 

Mabuchi: Nem mehetünk vissza akkorra. Most már minden megváltozott. Más vagyok, te is más lettél. Ami azt jelenti, hogy minden a múltban létezett.

(1. rész)

Meryl 

Futaba: Először segít, aztán belém rúg, mint egy senkibe. Nem értem. Ő tényleg Tanaka-kun?
Mabuchi: Oh..ezenkívül.. Mabuchi vagyok.

(1. rész)

Meryl 

Futaba: Mert ha semmit nem viszünk a szerepekbe..marad minden a régiben.


Hasonló filmek címkék alapján