Szomszédok (1987–1999) 93

Képek 18

Szereposztás

Zenthe FerencTakács István (Taki)
Komlós JuciTakács Lenke
Fehér AnnaNiski Alma
Trokán PéterSzelényi János
Kulka Jánosdr. Mágenheim Ádám
Frajt EditSzikszay Júlia (Juli)
Ábel AnitaMágenheim Júlia (Julcsi)
Csűrös KarolaSzikszay Etus
Nemcsák KárolyVágási Ferenc (Feri)
Ivancsics IlonaVágási Judit (Jutka)

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 33

Várólistára tette 14


Kiemelt értékelések

Pennmenelien

Az egész gyerekkoromat végigkísérte, de a mostani ismétléseket is néha elkapom és ma is aktuális mondanivalója van (az, hogy akkor volt, azt a szüleimtől tudom:)).

Péter_Király

Mai szemmel nagyon béna, sematikus, sajnálkozó, negatív… de mégis, egy korrekt képet fest erről az időszakról.
Abszolút kedvenceim „Drágazsuzsám” és Janka néni szócsatái, melyekbe néha „Drágajutkám” is belecsöppen. :D

Tündérke

Még egészen kicsi voltam, amikor véget ért, úgyhogy csak néhány éve jöhettem rá igazán, mennyire imádom. :) Eddig mindig csak elkezdtem, félbehagytam…most viszont végre megnéztem az összes részt és azt kell mondanom, kár érte, hogy vége lett. Igazi nosztalgia hangulatot adott nekem és néha azt kívántam egy-egy rész közben, bárcsak visszarepülhetnék abba az időbe. (Ha lenne pénzem, még megvenném az eladó Takács-lakást is a telepen…) Nagyon szeretek mindenkit, nincs olyan, hogy utálom. De leginkább Takácsékat szeretem. <333 Kicsit régimódi vagyok, ez van. :)))


Népszerű idézetek

Traclon

Karácsonyig összegyűjtök annyi pénzt, hogy beszállhatok az Internetbe.

Albert_Richwick 

Vágási Feri: Azt nem. De ha lenne tízezer forintom, holnap megvehetném a géphez ezt az új eredeti, Mikroszoft Vindóz 95 programot, és akkor dolgozhatnék itthon is a benti munkáimon.
Sőt, egy csomó más csodát is művelhetnék.

2 hozzászólás
Alexandra

Taki: -Pedig tessék elhinni, a szép az mindenkié.

holdpillango

Báthory Béla bácsi: Hogy ki miatt milyen az ország, azt nem így kell megítélnünk, igaz, uram? De közlöm önnel, hogy ez itt egy iskola. Egy tanintézet. Mi pedig itt mindnyájan tanárok vagyunk. Mi a nemzet napszámosai vagyunk, kérem. Sőt, a nemzet béresei. Az órabéresei! Ezt a hangot minden tisztességes magyar pedagógus nevében visszautasítom!

Kogoro 

Rozsomák: – Rozsomák vagyok.
Sümeghy: – Az látszik.

holdpillango

Takács Lenke néni: Nálunk a gyógyszer is politika.

PAVideoStudio 

[Jutka és Feri lakásában beszélgetnek arról Béla bácsival és Csaba tanár úrral, hogy tankönyvből tanítsák-e a történelmet a diákoknak]
Jutka: Béla bácsi tapasztalatból tudja, hogy mi volt az igazság. Mi pedig csak most ismerhetjük meg lassan. Ezért kell, hogy velünk maradjon.
Csaba: Segítened kell, Béla bácsi. Nem taníthatjuk csak azt, amit a napilapok meg a folyóiratok írnak. S ha már ilyen szerencsénk van, hogy köztünk dolgozik valaki, aki emlékszik ’44-re, ’49-re, ’56-ra, akkor legalább mi nem zavarhatjuk össze teljesen a gyerekeket.
Feri: Én is az időseb kollégáktól hallom, hogy mi volt itt 30-40 évvel ezelőtt. Elolvassák a kéziratot és rögtön minősítik, hogy ez már majdnem az igazság, de valójában ez meg ez történt. A szokvány politikai szövegen csak röhögnek.
Béla bácsi: Én komolyan aggódom, hogy ez a nagy és hirtelen szabadság egyszer csak végetérhet. Ekkora zűrzavarból és ilyen növekvő szegénységből könnyen lehet diktatúra megint, és akkor már nem kell az én segítségem. Jön újra a baj.
/55. fejezet

1 hozzászólás
holdpillango

Takács Lenke: Beveszed a cseppet, megiszod a kamillát, és semmi konyak!
Niski Alma: Szerintem már nem is fáj a gyomra.
Szelényi János: Én is a konyak mellett szavazok!
Takács Istvan: Ha én most mind a hármat megiszom, akkor se lesz semmi bajom!

juliazslv

Vágási Feri: Aki egyszer belekóstolt abba, hogy mit jelent egy jó számítógép és mondjuk beléphet vele a világ hálózatba átéli a század csodáját.
Vágásiné Jutka: Az a kár, hogy a számítógép nem tudja megjavítani például az iskolában a padokat, vagy a levert csempét. Vagy esetleg olyan gépet is kapni, ami elbűvöli az önkormányzatot?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján