Betty, a csúnya lány (Betty, a csúnya lány 1.) (1999–2001) 44

A sorozat Beatriz Pinzón Solano történetét meséli el, aki kitűnő közgazdász, és pénzügyi szakember, csak egyetlen hibája van: hogy csúnya.
Egyetlen barátja volt életében, aki elhagyta őt néhány napi románc után. Nehéz leckével ismerte fel, hogy a szerelmet nem neki találták ki, és egész… [tovább]

Képek 23

Szereposztás

Ana María OrozcoBeatriz Aurora Pinzón Solano (Betty)
Jorge Enrique AbelloArmando Mendoza Sáenz
Luis MesaDaniel Valencia
Natalia RamírezMarcela Valencia
Julián ArangoHugo Lombardi
Celmira LuzardoCatalina Ángel
Lorna CepedaPatricia Fernández
Patrick DelmasMichel Doinel
Ricardo VélezMario Calderón
Mario DuarteNicolás Mora

További szereplők

Kedvencelte 7

Várólistára tette 16


Kiemelt értékelések

Anna93 

Ez a sorozat meglepően jó és humoros. Épp csak annyi „szappanopera van benne” amennyi kell.
Másodszori újranézésre is kellemes kikapcsolódás. Néha túl sokáig húznak dolgokat, de ez megbocsátható. Jókat lehet rajta röhögni, és ha úgy van akkor izgulni.

(egy negatívum : amennyire tetszett az első évad, a második annyira nem..)

Sznida_Nóri 

Kevesebb mint egy hónap alatt megnéztem a teljes „első” évadot, ami vagy 7-nek felet meg. Nagyon-nagyon régen láttam már, de csak részleteiben szerintem és nem hiszem vagy nem tudom, hogy végig láttam-e. Azt se tudnám megmondani mikor játszották a magyar tévék, de az tuti, hogy nagyon szerettem.
Most nem tudnám megmondani mi fogott meg annyira benne. Azért kezdtem el, mert valaki a molyon, kiposztolta a főcímzenéjét és mondom ha fent van, akkor megnézünk pár részt. Ez annyira elfajult, hogy végül nen tudtam abbahagyni, és sokszor hajnal 4-ig fent voltam, mert néztem a Betty a csúnya lányt (aki amúgy nem is olyan csúnya még elmaszkírozva sem). Teljesen beszippantott, tele volt intrikákkal, hülyékkel, féltékenységgel, humorral, szomorúsággal, fájdalommal, hazugságokkal.
Ha meg tutdák volna beszélni az elején, akkor nem kellett volna belegázolni a másik lelkébe, na persze akkor nem is lenne ilyen hosszú a sorozat. De a kapcsolatuk ezt a törést is kibírta, és végül csak egymáséi lettek.
Armando képes volt a fejlődésre, be tudta vallani, hogy egy nárcisztikus, dühöngő őrült ami elég nagy jellemfejlődés véleményem szerint. Hiszen a változás felé az első lépés, hogy elismerjük a hibáinkat.
Betty is nagy változásokon ment keresztül, nem csak külsejében, de jellemében is. Az volt kicsit fura, hogy gyakorlatilag végig hordta a fogszabályzót, de valahol Chartagénánál elhagyta a sejpítését is miközben az elején úgy beszél mint egy beszédhibás.
Nagyon durva, hogy a ruha, a frizura hogy át tud változtatni valakit, de a béna ruha és hajmiatt se volt annyira csúnya szerintem, éppen csak meg kellett látni.
Maga a sorozat, épp annyira volt szappanoperás amennyi még elviselhető volt. Azt nem szeretem annyira amikor már úgy csűrik-csavarják, hogy azt se tudod, mi is akarna az egész lenni. Itt volt egy alap egy közép és egy végkifejlett. Nem jöttek, még hatmillióan a swmmiből felbukkanva, hogy keresztbetegyenek. Épp eléggé kersztbetettek maguknak. Néha az eltúlzott viselkedésmintákon ki voltam. Armando folyamatos dühkitörései borzasztóak voltak. Betty apja, hogy gyakorlatilag majdnem életképtelennek nevelte a gyerekét az is borzasztó volt. Az hogy Betty képes volt meglépni, hogy elmenjen Katalinával egy másik városba 1000 km-rel arrébb, óriási lépés volt tőle.
Marcela és Armando kapcsolata már az elején se működött, kár volt addig húzni, bár értem miért. A folyamatos hisztik, félreértések, a csúnyák bandájának harsánysága irritált, de ugyanígy Patricia butasága, Nicolas nagyzolása, a nagy tanult emberek szűklátókörűsége.
A hazugságok ellenére is tetszett Armando és Betty kapcsolata, tetszett ahogy Armando lassacskán belezúgott, szépen volt kidolgozva. És örülök, hogy Armando nem volt olyan lelketlen mint Mario, akivel végül még a barátságot is megszakította.
Betty tényleg Armando jobbkeze volt, bizalmasa, aki mindig tartotta a hátát, még úgy is, hogy sokszor ő sem viselkedett vele, túl rendesen. Üvöltött vele sokszor, átverte őt, Betty mégis szinte végig segített neki, és mellette állt és magát is feláldozta volna, ha arról van szó.
Jó kis sorozat volt, ha egszer megtanulok spanyolul, remélem eredeti nyelven is megnézhetem, mert nagyon érdekelne. A szinkron sokszor nagyon hülyén jött ki. Tök random szavak is bekerültek, amik egyáltalán nem illettek a helyzethez egy-egy párbeszédnél és ráadásul Armando hangja is megváltozott félúton, ami nagyon zavaró volt.
Most megnézem majd a második évadot és talaltam egy sorit amiben tök sok szereplő felbukkan ebböl a sorozatból is, az spanyolul van fent szóval egy kicsit hallgathatom azt a nyelvet is. Izgi lesz, távolról sem szappanopera, hanem egy krimi, dráma meg nem tudom még mi. Alig várom.

aiglon

A többi dél-amerikai szappanoperához képest meglepő módon képes volt lekötni. Még az sem kizárt, hogy egyszer nosztalgiaképpen újranézem.


Népszerű idézetek

Sunshine 

Betty apja [kiabálva Betty-nek]: Hányszor mondjam neked, hogy nem hagyom senkinek, hogy kiabáljon veled?

5 hozzászólás
Anna93 

Patrícia: Semmilyen titkárnői tapasztalattal nem rendelkezem, sőt, még nem is dolgoztam.

1. évad 1. rész
Anna93 

Nicolas: Akkor Betty mondd, te örök életedre hajadon maradsz?
Betty: Hm, nem, nem örökre, most hajadon vagyok, de néhány év múlva már vénlány leszek.

1. évad 4. rész
Anna93 

Rafael : Örülök, hogy megismerhettelek.
Betty : Nem hiszem, de mindegy.. Utazzon jól..

1. évad 12. rész
Sunshine 

Armando: [Betty] Rendben szedi magát.
Mario: Most műtik?

Sunshine 

Daniel [Patriciáról]: Itt van a pasija?
– Igen, valami ronda hájas kopasz törpe
Daniel: Na ezt megnézem!

Sunshine 

Armando: Hozzá ne nyúlj! Ez a szemét az enyém
Freddy: Értem, főnök, itt minden az öné, ez a szemét is.

Anna93 

Hermes: hova szoktak menni a fiatalok Bogotában?
Nicolas: Hát, Betty és én a cukrászdába, és moziba….

1. évad 12. rész
Sunshine 

Armando: Ha a végén elhagyom azzal megölöm vagy még rosszabb.

Anna93 

Betty kilép az autó elé.
Vezető : Nem csak csúf vagy, de ostoba is!
Betty : Ostoba nem vagyok, csak csúf!

1. évad 4. rész

Folytatása

Összehasonlítás

Betty, a csúnya lány


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján