Annie Hall (1977) 238

6 díj · 3 jelölés

Rendkívül zavaros Alvy Singer, a negyvenéves tévékomikus magánélete. Egyrészt idegbeteggé teszi New York állandó lüktetése, másrészt a közelmúltban elhagyta a barátnője. Ebben a felfokozott lelkiállapotban Alvy visszatekint az életére, a gyerekkorától kezdve egészen a különböző nőügyekig.… [tovább]

angol

Képek 16

Szereposztás

Woody AllenAlvy Singer
Diane KeatonAnnie Hall
Tony RobertsRob
Carol KaneAllison
Paul SimonTony Lacey
Shelley DuvallPam
Janet MargolinRobin
Colleen DewhurstMom Hall
Christopher WalkenDuane Hall
Jeff GoldblumLacey Party Guest

További szereplők

Kedvencelte 94

Várólistára tette 174


Kiemelt értékelések

Mr_White 

Ez a film nem kopott meg az évek során.
Csak most tűnt fel, hogy micsoda arcok kerülnek elő a filmben egy nyúlfarknyi jelenetben: Jeff Goldblum, Sigourney Weaver pl.

2 hozzászólás
szigiri

Ha megkérdezik, hogy milyen egy dráma-vígjáték mintája, akkor azt hiszem ez a film lenne az amit felhoznék arra, hogy hát nagyjából ilyen.
Nagyon sokat nem lehet rajta rágódni, mert az elején leszögezi, hogy miről fog szólni a film: arról, hogy hogyan viszonyulunk alapvetően az élethez: az élet csupa magány, nyomorúság, szenvedés meg boldogtalanság és mégis bánjuk, hogy olyan gyorsan elmúlik. Én általában újévkor szoktam megnézni, másnaposan.

Honey_Fly 

Nagyon régi hiánypótlásom ez a film. A folyamatos beszéd engem általában fáraszt de most nem éreztem így. Néha billegett a léc, hogy a szexista-e vagy az egész film tényleg önirónia. Végül a másodikra tettem a voksom. Könnyed, kellemes és entellektüel szórakozást nyújtott.

Ellen_Ripley

Nem tudom megunni, az összes poént emlegetjük jó néhányszor. Ma reggel egy pók volt a fürdőkádban (de tényleg), szóltam a férjnek, ő meg csak annyit kérdezett, hogy társa is van?? :))
Kern András meg egyszerűen zseniális!

antikljus

Egy nap alatt 3 Woody filmet néztem. Kellett. Elragad magával a hangulata. Olyan film ez amihez kell egyfajta állapot, hogy érezhető legyen minden filmkocka. Hogy értékké váljon a nézés közben, és ne csak úgy bámuljuk. Az Annie Hall nagyon jó film, csak nem könnyű.

Chriss 

Sok mindenre nem emlékszem belőle. Olyan mély nyomot nem hagyott bennem sajnos. Talán újra megnézem, és akkor át tudom értékelni :)

Mes

Megunhatatlan, imádom szerintem még vagy 1000x megnézem minimum. :)

carragher 

Az egyik ha nem is legjobb Woody film. Tele van olyan jelenetekkel oly szövegekkel amit még évek múlva is felemlegetek haverokkal.

DeadBite 

Ez egy annyira egyszerű,mégis annyira összetett film.Egyszerű,mert látszólag emészthető történetet tár elénk,de összetett is,mert ez nemcsak egy nagyon jól megírt romantikus dráma,ez mellette vígjáték is és a felszín alatt az életben hozott döntéseinkről szól,amiről az adott pillanatban nem tudjuk,hogy jó-e vagy rossz.Varázslatos élmény volt.


Népszerű idézetek

sophie 

A hadseregből kiszuperáltak. Azt írták a papíromra, hogy HET. Háború Esetén Túsz lennék.

Ellen_Ripley

Jerry: Tudod, milyen halált szeretnék magamnak?
A fiatal Annie: Nem, milyet?
Jerry: Arra vágyom, hogy vadállatok tépjenek szét.
Alvy: Hú, de súlyos! Vessetek a mókusok elé!

Tiko

Aki nem tudja csinálni, az tanítja. És aki tanítani se tud, abból lesz a tornatanár.

Én az élet dolgait két részre osztom: rettenetesre és nyomorúságosra. Ez a két kategória létezik. Rettenetes alatt olyan végletes helyzetet értek, ha valaki vak vagy nyomorék, és így csinálja végig az életét. Bármi, ami ezen kívül esik, az nyomorúságos, úgyhogy ha szerencsével túljutsz az életen, akkor örülj, hogy nyomorúságos lehettél.

Van egy régi vicc: két idős hölgy üldögél egy üdülő teraszán. Azt mondja az egyik: „észrevetted, drágám, hogy itt milyen ócskán főznek?” Mire a másik: „igen, és milyen kicsi adagokat adnak!” Hát ez az! Valahogy alapvetően én is így vagyok az élettel: tele van magánnyal, nyomorúsággal, szenvedéssel, boldogtalansággal, és mégis az baj, hogy olyan gyorsan elmúlik.

sophie 

Anya: Depressziós. Nem csinál semmit.
Doktor: Miért vagy lehangolt, Alvy?
Anya: Válaszolj Dr. Flickernek! … Azt hiszem olvasott valamit.
Doktor: Valamit olvasott? Huh.
Alvy Singer: A világegyetem tágul.
Doktor: A világegyetem tágul?
Alvy Singer: Igen, a világegyetem minden, és ha tágul, egy nap szét fog esni és akkor vége mindennek.
Anya: Ez nem a te dolgod. (a doktorhoz:) Nem csinál házifeladatot.
Alvy Singer: Mi értelme?
Anya: Mit érdekel mit csinál a világegyetem! Te Brooklynban vagy! Brooklyn nem tágul.

Eszembe jutott egy régi vicc. Elmegy a fószer a pszichológushoz: „Doki, a fivérem megőrült! Azt képzeli önmagáról, hogy csirke!” Mire a doki: „Miért nem hozza be?” Erre a fószer: „Behoznám, de szükségem van a tojásokra.” Nos, azt hiszem, mostanában valahogy így vélekedek a kapcsolatokról. Teljesen irracionálisak és őrültek és abszurdak, de folytatnunk kell őket, mert legtöbbünknek szüksége van a tojásokra.

Ellen_Ripley

Rajongó: Adna egy autogramot?
Alvy: Nem kell az magának.

Azt hiszem, a szerelem olyan, mint egy cápa: ha nem tud előre menni, előbb-utóbb beledöglik.

Tiko

Valahogy így gondolkozom én is a szerelemről, teljesen irracionális, őrült, abszurd dolognak tartom, de elmondhatatlanul vágyom utána.


Hasonló filmek címkék alapján