Az évszázad vihara (1999–1999) 29

Storm of the Century
257' · amerikai, kanadai · dráma, thriller, horror, rejtély, minisorozat
3 rész

1 díj · 1 jelölés

Egy álmos észak-amerikai kisváros lakóit a század legnagyobb vihara elvágja a külvilágtól. A hó lassan mindent beborít és lassan rettegés kerít mindenkit a hatalmába. A városra boruló sötétségben titokzatos gyilkosságsorozat veszi kezdetét. A rejtélyt mindenáron meg kell oldani, s mivel kívülről… [tovább]

angol
magyar

Képek 6

Szereposztás

Timothy DalyMike Anderson
Colm FeoreAndre Linoge
Debrah FarentinoMolly Anderson
Casey SiemaszkoAlton 'Hatch' Hatcher
Jeffrey DeMunnRobbie Beals
Julianne NicholsonCat Withers
Spencer BreslinDonny Beals
Jeremy JordanBilly Soames
Adam ZolotinDavey Hopewell
Kay TremblayRobbie édesanyja

Kedvencelte 9

Várólistára tette 26


Kiemelt értékelések

KillerCat 

Pár évente előveszem és megnézem,mert mindig magával ragad a hangulata. Colm Feore zseniális!

dr_Eminens 

Nem rossz, nem rossz, de a végére úgy éreztem, a (nem létező) könyv jobban tetszett volna – annyira sok szereplőt mozgatott, hogy mikor néha valaki felkiáltott, hogy „úristen, XY eltűnt!” vagy „XY halott!” alig tudtam felidézni, kiről van szó… egy jó kis 1000 oldalas regény esetében mindenkiről lett volna 50 oldalnyi háttérsztori, úgy jobban szívemen tudtam volna viselni a sorsukat.

Egyébként tipikusan King: az idilli, összetartó maine-i kisváros, ahová megérkezik a gonosz, sötét titkok derülnek ki, és elkezdődnek a(z ön)gyilkosságok (lásd még pl. Hasznos holmik), a külvilágtól való elzártság, ezúttal a hóvihar miatt (lásd még: Ragyogás), a horrorkontextusba helyezett gyerekmondóka és egyéb, őrületig mantrázott mondatok (lásd még: minden King-regény), szóval egy kicsit azért derivatív volt.

Tényleg nem rossz, de lehetett volna egy kicsit feszesebbre vágni és lezavarni az egészet két epizód alatt spoiler, úgy jobban pörgött volna.

kkatja

Nekem nagyon bejött minden lassúsága ellenére Linoge (mint a Legio anagrammája) igazi démoni figura, aki spoiler addig keveri a lapokat, míg megadják neki, amit akar, de minderre 4 órát kell várnunk, ami viszont kéztördelős izgalomban telik. Colm Feore minden idők egyik legjobb King-főgonoszát hozza Linoge karakterével. Szívesen olvasnám is, ha lenne könyvben is, de nincs… még! (Amerikában forgatókönyv alakban megjelent, szóval talán van remény!)

3 hozzászólás
rocketdog 

Igazából Stephen King az, aki képes megmenteni valami többlettel a bárgyú filmeket, itt is ez a helyzet. A főgonosszal tudtam azonosulni, és neki volt egyedül érdekes karaktere, amire jobban kíváncsi voltam. A többiek túl átlagosra sikeredtek, bár tény, hogy nem sokat tudtunk meg róluk, olyan sok szereplő van. Kapunk kifejezetten izgalmasra sikeredett jeleneteket is. De az összképbe nekem belerondítottak a logikátlan részek. Pl. spoiler Párbeszédek terén is hallunk kifejezetten nevetséges ostobaságokat Pl spoiler De ilyen is volt spoiler

TribeBubu 

Stephen King ismét bemutatta, hogy egy igazi zseni. Ilyen ötletesen kibontakoztatott történettel ritkán találkozik az ember, arról nem is beszélve, hogy teljesen eredeti a sztori gerince. A katarzis sajnos egyértelművé válik az azt megelőző 10-15 percben spoiler, de ha belegondolunk, nem is King lenne, ha nem ez a történet vége.
Illetve Linoge figurájának a háttérsztorija sántít egy kicsit. spoiler De előfordul az ilyen, és nem lesz kevésbé szórakoztató a film miatta.

Imoran 

Kicsit túl hosszúra lett nyújtva, a drámai feszültség fáradtan vonszolta magát az utolsó 30 percig, aztán felpörögtek az események és nagy sallert kaptunk, olyan igazi King félét. Még egyszer meg nem nézném, pedig Colm Feore alakítása elég jó volt, szinte megkedveltem a végére :D

Timi98 

Tetszett, izgalmas témájú sorozat. A játékidő kicsit hosszú, de ez nem is lenne baj, viszont ezt kitölthették volna azzal, hogy néhány karaktert jobban megismertetnek. A sorozatból készült forgatókönyvet nem olvastam még, de lehet sor kerül rá. Izgalmas lett, viszont van pár felesleges töltelékjelenet, ami csak húzza az időt. A zene és a színészi munka is jó.


Népszerű idézetek

TribeBubu 

A Pokolban várok rád, Robbie. És ha megérkezel, meg fogom enni a szemed. Újra, és újra. Mert a Pokol örök ismétlés.

TribeBubu 

Mikor minden megoldás fájdalmas, honnan lehet tudni, hogy melyik a helyes?

kkatja

Andre Linoge: Vágyból születsz, porrá lehetsz. Bűnben születsz, hát bejöhetsz.


Hasonló filmek címkék alapján