Az évszázad vihara (1999–1999) 42

Storm of the Century
257' · amerikai, kanadai · dráma, thriller, horror, rejtély, minisorozat !
3 rész

1 díj · 2 jelölés

Egy álmos észak-amerikai kisváros lakóit a század legnagyobb vihara elvágja a külvilágtól. A hó lassan mindent beborít és lassan rettegés kerít mindenkit a hatalmába. A városra boruló sötétségben titokzatos gyilkosságsorozat veszi kezdetét. A rejtélyt mindenáron meg kell oldani, s mivel kívülről… [tovább]

angol
magyar

Képek 6

Szereposztás

Timothy DalyMike Anderson
Colm FeoreAndre Linoge
Debrah FarentinoMolly Anderson
Casey SiemaszkoAlton 'Hatch' Hatcher
Jeffrey DeMunnRobbie Beals
Julianne NicholsonCat Withers
Spencer BreslinDonny Beals
Jeremy JordanBilly Soames
Adam ZolotinDavey Hopewell
Kay TremblayRobbie édesanyja

További szereplők

Kedvencelte 10

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

KillerCat

Pár évente előveszem és megnézem,mert mindig magával ragad a hangulata. Colm Feore zseniális!

dr_Eminens 

Nem rossz, nem rossz, de a végére úgy éreztem, a (nem létező) könyv jobban tetszett volna – annyira sok szereplőt mozgatott, hogy mikor néha valaki felkiáltott, hogy „úristen, XY eltűnt!” vagy „XY halott!” alig tudtam felidézni, kiről van szó… egy jó kis 1000 oldalas regény esetében mindenkiről lett volna 50 oldalnyi háttérsztori, úgy jobban szívemen tudtam volna viselni a sorsukat.

Egyébként tipikusan King: az idilli, összetartó maine-i kisváros, ahová megérkezik a gonosz, sötét titkok derülnek ki, és elkezdődnek a(z ön)gyilkosságok (lásd még pl. Hasznos holmik), a külvilágtól való elzártság, ezúttal a hóvihar miatt (lásd még: Ragyogás), a horrorkontextusba helyezett gyerekmondóka és egyéb, őrületig mantrázott mondatok (lásd még: minden King-regény), szóval egy kicsit azért derivatív volt.

Tényleg nem rossz, de lehetett volna egy kicsit feszesebbre vágni és lezavarni az egészet két epizód alatt spoiler, úgy jobban pörgött volna.

kkatja

Nekem nagyon bejött minden lassúsága ellenére Linoge (mint a Legio anagrammája) igazi démoni figura, aki spoiler addig keveri a lapokat, míg megadják neki, amit akar, de minderre 4 órát kell várnunk, ami viszont kéztördelős izgalomban telik. Colm Feore minden idők egyik legjobb King-főgonoszát hozza Linoge karakterével. Szívesen olvasnám is, ha lenne könyvben is, de nincs… még! (Amerikában forgatókönyv alakban megjelent, szóval talán van remény!)

3 hozzászólás
TribeBubu 

Stephen King ismét bemutatta, hogy egy igazi zseni. Ilyen ötletesen kibontakoztatott történettel ritkán találkozik az ember, arról nem is beszélve, hogy teljesen eredeti a sztori gerince. A katarzis sajnos egyértelművé válik az azt megelőző 10-15 percben spoiler, de ha belegondolunk, nem is King lenne, ha nem ez a történet vége.
Illetve Linoge figurájának a háttérsztorija sántít egy kicsit. spoiler De előfordul az ilyen, és nem lesz kevésbé szórakoztató a film miatta.

silverstark92

Mivel a Rose Red a legkedvencebb minisorozatom ( bár úgy istenigazából én mindigis egy egész filmnek tekintettem) így időszerű volt már megkukkantani Stephen King másik „csodagyerekét”. Az érdekessége, hogy ahogyan a Rose Red úgy ez sem könyvadaptáció. Van belőle könyv, de az a film alapján készült el, már ha nem csal az emlékezetem.
Az a helyzet, hogy míg a Rose Red nálam number1, addig ez az alkotás eléggé laposra sikerült szerintem. Az ahelyzet, hogy ennek a történetnek az elmesélésére semmi szükség nem volt egy mini szériára. Ezt másfél órás filmben is simán el lehetett volna mondani, legalább akkor feszesebb lett volna a tempó. Míg a Rose Redben volt értelme elnyújtani a dolgot, volt tartalma ami megtöltötte, az Évszázad viharánál valahogy nem éreztem, hogy ennek a történetnek ilyen bőlére eresztettnek kellene lennie. A sztori számomra nagyon sokszor ellaposodott, unalmassá vált. A sztorija érdekes, misztikus a szó szoros értelmében, de csiga lassúsággal halad előre a történet és sajna az sem segített a dolgon, hogy míg a Rose Redben a karakterek élettel teliek, árnyaltak és érdekesek voltak, addig itt sajnos elég gyatra színészi alakításokkal találkoztam, a karakterek pedig egydimenziósak és semmitmondóak voltak.
Szívesen mondanám, hogy a rejtélyes idegent alakító színész briliáns munkát végzett, de sajna az ő színészi képessége is kimerült gúnyos/gyanús vigyorgásba. A többiek szót se érdemelnek, annyira nem tudták megtölteni élettel a karaktereiket.
Nem tudom a könyv milyen lehet, lehet az jobb, de a probléma, hogy ez így miniseries formában nem volt valami jó ötlet. Vagy egy másfél órás filmet kellett volna rendezni belőle vagy akkor belevágni egy legalább két három évados több részes sorozatban, ahol jobban ki tudták volna fejteni minden fontosabb szereplő karakterét és történetét. Sajnos nem avattam kedvencet.

Imoran 

Kicsit túl hosszúra lett nyújtva, a drámai feszültség fáradtan vonszolta magát az utolsó 30 percig, aztán felpörögtek az események és nagy sallert kaptunk, olyan igazi King félét. Még egyszer meg nem nézném, pedig Colm Feore alakítása elég jó volt, szinte megkedveltem a végére :D

Timi98 

Tetszett, izgalmas témájú sorozat. A játékidő kicsit hosszú, de ez nem is lenne baj, viszont ezt kitölthették volna azzal, hogy néhány karaktert jobban megismertetnek. A sorozatból készült forgatókönyvet nem olvastam még, de lehet sor kerül rá. Izgalmas lett, viszont van pár felesleges töltelékjelenet, ami csak húzza az időt. A zene és a színészi munka is jó.

negoti 

Baromi vontatott volt, kábé az első, és az utolsó 50 percben történt valami érdekes. A városlakók önzősége érthető volt, de nem elfogadható. Pedig ebből csak forgatókönyv létezik, nem egy regényéből írta át King.


Népszerű idézetek

TribeBubu 

A Pokolban várok rád, Robbie. És ha megérkezel, meg fogom enni a szemed. Újra, és újra. Mert a Pokol örök ismétlés.

TribeBubu 

Mikor minden megoldás fájdalmas, honnan lehet tudni, hogy melyik a helyes?

kkatja

Andre Linoge: Vágyból születsz, porrá lehetsz. Bűnben születsz, hát bejöhetsz.


Hasonló filmek címkék alapján