Kedvencelte 2

Várólistára tette 71


Kiemelt értékelések

Ascyra 

A zenéjétől a víz kiver, nem kevésbé attól a ténytől, hogy igaz történeten alapul. El sem hinném, ha nem lenne evidens, hogy megtörtént. (Ha nem is pont úgy, ahogy a sorozat elmeséli). Nade, összeszedném, amit tapasztaltam:
Elsőként: nekem jobban bejött, mint a film. És én azt javaslom, hogy aki szeretné felgöngyölíteni a sztorit, legalábbis a megfilmesített változatát, az inkább a sorozatot nézze meg.
Előnyei:
– Remek magyar alakítások, elsősorban persze Balsai Mónitól, de Anger Zsolt is, itt most belopta magát a szívembe: rettentően hiteles az iszákos, nemtörődöm, igazi elvtárs zsaru szerepében. Mégis szerethető figurává játssza ki a karakterét. Bárnai Péter korábbi munkásságát nem ismerem, de ez a férfi nem kevésbé figyelemreméltó ebben a nyomozósdiban, mint az imént említett úriember. Mimikájukban nem fedezhető fel az a fajta magyar feszengés, amit ugyanakkor néhány, akár kortárs művésztársukról simán elmondhatnék. Nem volt agyonpözőrködve, „agyonrángatva” az arcizom – mint kés a vajban :) Szerettem őket, jó volt nézni a játékot, és nem a már-már unalomig tolt színészkedést. Ugyanezt sajnos Szamosi Zsófia mesterkélt és ideges alakításáról nem tudom elmondani. Sajnálom, mert amúgy megkapó látvány lenne, ha elengedné magát. (Nem, nem kimondottan a szerepe feszengős, a Terápiában sem volt jobb).
– A rendezés és a látványvilág nem finomkodó; ellenkezőleg, sokat látott szememnek is olykor túl rideg és nyers, s ha hozzáveszem a megálmodott képek színvilágát, akkor azt kell, hogy mondjam, kellően igazodik az alaptörténet mélysötét poklához.
– És a hangok, hanghatások, zenék. A legtöbbször az ember észre sem veszi, mert már-már természetes, hogy hasonul az épp látott jelenethez. Itt valamiért visszhangzott, mintha állandóan valamifajta harangot kongatnának a háttérben. Szép-vészjósló. Remekül lett komponálva.
– A monológok krva jól vannak megírva. Kedvem támadt egy-kettőt felmondani a tükör előtt, hogy nekem hogy menne. Ritkán érzek ilyen késztetést. :)
Amik – és emiatt össze is vagyok zavarodva, mert semmi pénzért sem kívánom megállapítani, hogy igazából mi a korhű, de mégis – zavartak:
– Minden rozsdás. De tényleg. Minden ütött-kopott, minden leharcolt, a falakról mállik a vakolat, ép felületet nem találunk, ahol találunk ott pedig teljesen vadonat új cuccok jönnek szembe, ahol nem is várnánk:
spoiler
spoiler
spoiler
Nem értem.
Röviden: mindenképp ajánlós a téma és a magyar filmművészet újabb remekei iránt érdeklődők számára, mert igazából ha a kerek egészet szemlélem, egész jó lett. Csak azok a fránya hibák… Még gondolkodom, hogy 7 vagy 8. Mert nekem ez nem volt teljes katarzis, sajnos. Egyelőre marad 7.

sofiasaymun 

Erre eléggé nehéz megtalálni a megfelelő szavakat. Ami talán a legmegfelelőbb lenne, az a brutális és a borzasztó. A magyar igazságszolgáltatás már akkor sem állt a helyzet magaslatán, ami szerintem napjainkban is így van – bár azt hozzáteszem, nem hiszem hogy az ilyen esetek annyira gyakoriak lennének itthon.
Az, hogy egy ártatlan ember 10 évig börtönben ült azért, amit el sem követett, közben pedig ugyanúgy történtek a halálesetek, kétség kívül a rendőrség hibája.
Nagyon izgalmas 4 rész volt, nem volt egy unalmas pillanata sem. Ezek után biztos meg fogom nézni a filmet is (bár lehet hogy fordítva kellett volna…).

Faythe

Azt a mindenségit! Ez nagyon erőteljes 4 epizód volt. Az összes hátborzongató, undorító, mocskos jelenet tökéletesen volt ábrázolva. Gratulálok a készítőknek!


Népszerű idézetek

Nocharity 

– Össze kéne kapnod magad.
– Minden nap összekapom magam. Minden egyes rohadt napon.

3. rész
2 hozzászólás
Nocharity 

– Mégis mi váltja ki ezt magában?
– Sose fog rájönni. Van, amihez nem férhetünk közel.

4. rész

Hasonló filmek címkék alapján