A martfűi rém (2016) 274

8 díj · 0 jelölés

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Martfűn történt a szocialista Magyarország egyik legsúlyosabb gyilkosságsorozata, amely mindmáig a magyar igazságszolgáltatás nagy tévedésének számít. Összesen hét nő esett áldozatul a martfűi rémként emlegetett gyilkos 1957-ben kezdődött tízéves ámokfutásának,… [tovább]

magyar

Képek 8

Szereposztás

Hajduk KárolyBognár Pál
Balsai MóniSzigeti Nóra
Anger ZsoltBóta
Trill ZsoltKatona
Bárnai PéterSzirmai
Jászberényi GáborRéti
Sztarenki DóraÁgi
Szamosi ZsófiaRita
Réthelyi AndrásJuhász
Móga PiroskaMarika

További szereplők

Kedvencelte 14

Várólistára tette 217


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nekem ez a film kicsit vontatott volt, de már egy ideje meg szerettem volna nézni. Hát igen, voltak hézagok a magyar igazságszolgáltatásban, és ez a felületesség oda vezetett, hogy ártatlanok szenvedtek az igazi bűnösök miatt, akik ezalatt vígan élték világukat, és gyilkolásztak tovább. Eléggé sokkoló képi világgal rendelkezik a film. És elgondolkodhatunk, mennyi beteg őrült él ebben a világban.

pvik13 

Jól bemutatott film volt, ez is mutatja hogy a magyar filmipar egész jól el kezdett fejlődni :D Jók voltak a zenék és a vágás is tetszett. Szóval jól összerakott gépezet volt és remélem több ilyet láthatok majd. ^^

Charityy 

Egyre jobbak a magyar filmek, ez is kifejezetten tetszett. Mindig is szerettem a valós eseményeken alapuló filmeket, ad hozzá egy kis pluszt.
Nagyon érdekes volt a film és a rendezés is szuper. A sztori is tetszett, bár azért ilyesztő, hogy ez tényleg megtörtént és hogy ilyen nehezen kapták el.

Törpillaa 

Nem volt olyan rossz film. spoiler Ott volt előttük hányszor az igazi tettes, és észre sem vették. Hagyták, hogy egy ártatlan ember üljön helyette, spoiler A szereplők hűen hozták a rájuk szabott karaktert, tanulságos volt. Nem igazán szoktam magyar filmeket nézni, igazából nem is szeretem, de aztán elkezdődött, és kíváncsi voltam milyen lett. Utána olvastam közben neten, szőrnyű, amit elkövetett a nők ellen. spoiler

Rebane 

Azt kell, hogy mondjam, egyre igényesebbek a magyar filmek, érdemes odafigyelni rájuk, végre kilépünk a Valami Amerika árnyékából :)
Nyomasztó film, nagyon jó a színészi játék. Engem alapvetően amúgy is érdekelnek a megtörtént esemény alapján készült filmek, pláne, ha beteg, perverz emberekről van szó, számomra ez a tudat egy olyan pluszt ad a filmnézés élményéhez, amit nehezen tudok megfogalmazni, de lényeg a lényeg, a valóság jobban borzaszt, mint a fiktív világ :)
Ha bárki érez hasonlóan, szeretni fogja ezt a filmet.

lipotdorka 

Moziban kellett volna megnéznem. Tényleg igényes és fantasztikus munka, végig fent tudta tartani a figyelmemet. A látvány nagyon szép, korhű. Nem sablonos, épp ellenkezőleg. Volt néhány apróbb hiba is, de ezek nem veszik el a filmélményt. Még sok ilyen magyar filmet.

desertangelable 

Teljesen rendben volt ez a film, nem nagyon tudnék belekötni. Akit érdekel a téma nyugodtan nézze meg, szerintem nem fog csalódni. Kellemes csalódás volt.

Szeszj 

Meglepően jó volt. Az elején azt hittem hogy ez egy nagyon hosszú film és nem is fog tetszeni, jó mondjuk olyan 20 percig nem is jött át. Aztán pedig egyre jobban beindultak a dolgok és egyre jobban tetszett.
Rémes amit tett Kovács Péter, undorító ember.
A képi világa nagyon jól nézett ki. Meg a hangulatai is. A zenék is jók voltak. Főleg a végén.
A szereplők is nagyon jók voltak, főleg a 2 nyomozó tetszett!
Érdekes film, az már biztos.

vanilka_lilka 

Szökőévente egyszer ülök be magyar filmre, de úgy látszik, nagyon megéri. Ez a film hibátlan, komolyan. Vérfagyasztó, visszataszító, emberi, pattanásig feszíti az ember idegeit és rávezet, hogy kibogozd a szálakat, de nem nyomja az arcodba a megoldást. Külön pacsi a sminkmestereknek, elképesztőt alkottak a hullákkal, plusz a zenéért is még egy pacsi. Ne féljen tőle senki, tényleg baromira megéri a mozijegy árát.

Lunemorte

Sok a beteg ember, de valamiért engem az ilyenek érdekelnek. :)


Hasonló filmek címkék alapján