Ragyogás (1997–1997) 31

The Shining
273' · amerikai · dráma, fantasy, horror, minisorozat 16
3 rész

A film forgatókönyvét maga a borzongás nagymestere, Stephen King írta saját, egyik legsikeresebb regénye alapján. A történet főhősének, az alkoholizmusából kilábalni próbáló volt középiskolai tanár és gyakorló regényíró Jack Torrance-nek valahogy minden igyekezete ellenére sem jönnek össze a… [tovább]

angol

Képek 7

Szereposztás

Rebecca De MornayWinifred Torrance
Steven WeberJohn Torrance
Courtland MeadDaniel Anthony Torrance
Wil HorneffTony
Melvin Van PeeblesRichard Hallorann
Tomas HerreraGeorge Hatfield
John DurbinHorace Derwent
Pat HinglePete Watson
Stanley AndersonDelbert Grady
Elliott GouldStuart Ullman

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 5

Várólistára tette 32


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Jó kis sorozat, bár van egy két rész amit a filmre mintáztak, csak a megvalósítás más. Ebben a részben az anya egyáltalán nem ment az idegeimre, inkább óhatatlanul is össze hasonlítottam a filmbeli Jacket a sorozatotbelivel, és meg kell hagyni az igaz sokkal ütősebb, és látványosabb, izgalmasabb. Bár a könyvet még nem olvastam, de most már nagyon kíváncsiak vagyok rá is.

2 hozzászólás
Blissenobiarella 

Hát ez volna az a film, amit King elégedetlenkedése hívott életre a Kubrick-féle A ragyogás után jó pár évvel.
A maga négy és fél órájában ez a film hű a könyv történetéhez, ezért ilyen szempontból érdemes megnézni, komoly különbségekkel fogunk találkozni. A főszereplő pali nem rossz a szerepben és emlékeim szerint az asszonnyal sem volt gondom, na de a kisgyerek!
Tudom, hogy most nagyon gonosz dolog lesz, amit mondok, de egyszerűen elviselhetetlen ezt a kiskölyköt nézni, ugyanis négy és fél órán keresztül konstans nyitva van a szája… Magamban csak a nyitott száj terrorjának hívtam ezt. Asszem attól alakul ez ki, hogy ha valakit túl sokáig engednek cumizni, vagy ilyesmi, de amikor felnőtt embereknél, az utcán látom ugyanezt, legszívesebben rájuk ordítanék, hogy „csukd már be a száááád!” és folyton csak a bacilusok járnak az eszemben, amik beröpködnek ez idő alatt… jó, bocsi, tudom, ez igazi agymenés, de remélem a filmről is elárul valamit, hogy nekem ez maradt meg belőle leginkább.
Amolyan Hallmark Channel-típusú (amúgy pont ott láttam) alacsony költségvetésű tévéfilm a hozzá való színészekkel. A maga kategóriájában abszolút megállja a helyét, de ne várjatok egy hollywood-i produkcióhoz mért durranást.

2 hozzászólás
Koksa

Együltőben végignézni elég sok… De hűen követi King regényét- nyilván, mivel ő a forgatókönyvíró. Egész jó a szereposztás, bár akkor lenne még jobb, ja Jack Nickelson ebben szerepelne, nem a másikban :D


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján