Kedvencelte 11

Várólistára tette 108


Kiemelt értékelések

Evione 

Szerintem ez egy kifejezetten jó Dracula-sztori. Ugye Bram Stoker regénye képezi az alapját, de elég sok ponton hozzá lett nyúlva, és sok minden meg lett változtatva, szerencsére előnyére. A legjobb változás szerintem Van Helsing karaktere, hát komolyan Agatha Van Helsing az egyik kedvenc karakterem evör. Zseniális! A másik nagyon jó változás Dracula történetének egy része a modern korba helyezve.
A másik, amit kiemelnék, hogy bár ez horror, de ettől függetlenül alkotók nem féltek egy kis humort belevinni. Persze nem lett vígjáték, ettől ne tartson senki.
Nekem konkrétan a végső konklúzió, illetve megoldás is nagyon tetszett, hogy spoiler
Szóval én csak ajánlani tudom, mert egy modernebb megközelítése Draculának, úgy, hogy közben az alapokhoz is hű marad.

MrsCumberbatch 

Hogy egy kicsit viccesen kezdjem az értékelést… Én vagyok az egyetlen aki az egész 2. rész alatt hajtogatta, hogy „Shut up, Anderson!” ?? XD

Na de, komolyra fordítva a szót, elég gyenge lett. A színészi játékokkal nincs bajom, mindenki jól hozta a karakterét… De igazából a történet is olyan semmilyen lett… Kb mást sem csinál Drakula, csak talál egy pasit és kinyírja a jegyesét….

Mark és Steven… Jobbat vártam volna tőlük… Sajnálom.

LoneWolf 

Az első két rész szinte tökéletes. Hű maradt a klasszikus mítoszhoz, miközben frissítően egyedinek is érződött. Claes Bang egyszerre kegyetlenül és lazán hozta Drakula figuráját, miközben magán a történeten erősen érződött Gatiss és Moffat munkája, hisz aprócska Sherlock és Doctor Who momentumok is visszaköszöntek, miközben a gróf inyencsége és stílusa Mads Mikkelsen Hannibál szériáját juttatta eszembe. Örültem emellett, hogy nem féltek a groteszk és véres elemek bőséges használatától sem, melyek segítették legendás vámpírunkat abban, hogy visszatérhessen a horror áztatta gyökereihez.
Természetesen mindez túl finom is lenne, ha nem rejtőzne pár apróbb mócsing a véresen tálalt, szaftos steakünkben, melyek közül az első már a kezdő epizód során a fogaim közé ragadt. spoiler
A legnagyobb gondom azonban a harmadik (befejező) résszel akadt. Ugyan kaptunk egy meglepőnek szánt rajtot, de valóban szükség volt erre? Gondoljunk csak bele… spoiler
Nem is értem, hogy ronthatták így el. Moffat kezét érzem a dologban, hisz anno a DW kapcsán is ő hozott katasztrofális döntéseket, de a baj már megtörtént, így csak annyit tehetek, hogy az utolsó csúfos borzalom miatt levontam azt a 3 csillagot. Kár érte. Mindenesetre az első 2 epizódot bátran ajánlom mindenkinek!

dulkap 

Ha röviden akarnám értékelni:
1. rész – Netflix
2. rész – BBC
3. rész – SyFy

Kicsit hosszabban pedig azt kell, hogy mondjam az első rész gyakorlatilag zseniális. Nagyon jól visszaadja a régi Drakula filmek hangulatát és izgalmát. A második rész is tetszett és az ötlet se rossz, mert nem sűrűn dolgozták fel még, hogy mi történhetett a hajón London felé. Ennek a résznek inkább csak a játékideje a hátránya, de ettől még élveztem. Aztán jön a harmadik rész, ami olyan, mintha a SyFy csatorna összefogott volna az MTV-vel. Drakula a modern környezetben nagyon ritkán működik, egyszerűen nem áll jól neki. De itt még a történet is siralmas volt sajnos, nagy kár érte.
Az osztályozásom végül átlag alapján jött ki. 10 – 7 – 4

szymba23 

Nem volt rossz, érdekesre és kattógosra sikeredett. :D

1 hozzászólás
Kingslayer

Mi ez a szemét??? Mintha regényhű adaptációt ígértek volna! Semmi köze nincs a regényhez, még annyira sem, mint a Dorian Gray feldolgozásának Ben Barnes, vagy kifene főszereplésével. Miért gondolják egyes rendezők, forgatókönyvírók azt, hogy ők majd jobbat csinálnak, mint az eredeti mű?! És női spoiler?! FCK PC! FCK 21th Century! Dracula meg egy műmájer díszbohóc! Hol a jéghideg méltóság, a könyörtelen tekintély, a kriptahűvös elegancia…? Sehol! Elmennek ezek a véreres pokolba. Tajtékzom, hogyan lehet ilyen középszerű popcorn-szemetet csinálni az egyik legkedvencebb gyerekkori könyvemből!!! Egy részt néztem meg, soha többet a közelébe sem!

1 hozzászólás
piciszusz 

Érdekes sorozat volt, egy kis csavart vittek a szokásos Drakula sztoriba, nekem Agatha karaktere kifejezetten feldobta az egészet. A képi világ engem kicsit a Salem c. sorozatra emlékeztetett, néha undi, néha izgalmas, néha gagyi megoldásokkal de játék mellé pont jó volt valami zörgés a háttérbe.

Kiskakukk 

Ez a vérszopó ismét levett a lábamról.

Nekem nagy kedvencem az 1992-es feldolgozás és ez kicsit hajaz is rá, főleg az első rész. Nem volt kérdés, hogy szeretni fogom. :)
A hangulat, a történet alakítása, no és a színészi játék egészen kiváló!

Viszont itt van jócskán humor is, a gróf maga pedig simán elmehetne stand up comedy-snek, szerintem irtó jó volt a stílusa. :D

Tetszett a befejezés, tetszettek az átköltések, a változtatások, tetszett minden!

2 hozzászólás
nekedcsakRia 

Nehezen találok szavakat erre az adaptációra…
Szerintem, ha Stokernek lenne valódi sírja, akkor most forogna benne. Nagy reményekkel vágtam bele ebbe a sorozatba, de óriásit csalódtam. Az első rész még tetszett is valamelyest, de a második résznél már kezdtem rájönni, hogy ez nem lesz a kedvenc Drakulás cuccom. A harmadik rész meg… hát az valami katasztrofális volt. Főleg a végső konklúzió… De most komolyan! Ennél nevetségesebb lezárást keresve sem találhattak volna ennek a sorozatnak. Dühös vagyok, és frusztrált.
Tetszett a látványvilág egy része, a fekete humor és a huzakodás D. és Agatha között, de annyira eltolták a végét, hogy azt kívánom, hogy sose kelljen ezt többször megnéznem még véletlenül se.
Utolsó megjegyzés: a végső négy csillagban óriási szerepe volt Matthew Beard-nek, akit egyébként kedvelek. Kár, hogy nem kapott nagyobb szerepet.


Népszerű idézetek

MrsCumberbatch 

– Ön egy szörnyeteg!
– Ön pedig ügyvéd… Senki sem tökéletes.

1. rész
Rahenys 

Johnny: Miért ölte meg őt?
Dracula: Kit? Ó…öhm…mivel kíváncsi voltam, vajon meg tud-e halni. Jaj, ne nézzen így, Ön is volt gyermek, ismeri az érzést. Nem törte össze tanulmányozni a játékait?
Johnny: Ön egy szörnyeteg.
Dracula: Ön pedig ügyvéd, senki sem tökéletes.

(1. rész)

1. rész
Kiskakukk 

Dracula: I enjoy company, and I like people.
Agatha: Then why do you kill them?
Dracula: Why do you pick flowers?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján