Hang nélkül (Hang nélkül 1.) (2018) 405

A Quiet Place
90' · amerikai · dráma, thriller, horror 16

0 díj · 4 jelölés

Egy ötfős család egy erdei házban néma csendben éli hétköznapjait. A furcsának tűnő szokás mögött azonban még bizarrabb ok áll, ugyanis a famíliát rettegésben tartják olyan gonosz entitások, amelyeket a zaj vonz oda.

Képek 4

Szereposztás

Emily BluntEvelyn
John KrasinskiLee
Noah JupeMarcus Abbott
Millicent SimmondsRegan Abbott
Cade WoodwardBeau Abbott

Kedvencelte 26

Várólistára tette 157


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem ez nagyon tetszett. Habár előzetest nem láttam, nem tudtam mire számítsak. Először annyira meglepett a néma csend, és csak háttér zaj volt, aztán rájöttem miért. Ettől sokkal izgalmasabbá tették a filmet, feszült volt a hangulata, engem egyáltalán nem zavart, hogy nem beszéltek, ritka az ilyen film, és nekem ezért is csak jobban tetszett. Annyira figyeltem a filmet, hogy néha még én sem mertem zajt csapni, zörögni, beszélni. :-D Teljesen a filmre koncentráltam. Ilyen világban nem szívesen élnék. Sajnáltam a családot, hogy mennyit szenvedtek. Kezdve, hogy spoiler Miután az egyikkel elbántak, és jöttek a többiek a hangra, úgy néztem volna még, hogy mi lesz velük. De hát vége lett. A színészek jók voltak, a sztori is, nagyon tetszett. De a lények undorítóak voltak, nem ijesztőek. :-D

Bence211 

A Hang nélkül egy korántsem mindennapi alapanyaghoz nyúlt hozzá, melynek kapcsán talán senki sem gondolta volna, hogy a 21. században érdemes lesz némafilmes összetevőkhöz hozzányúlni, ráadásul ilyen sikeresen, ezzel a kifejezésnek sikerült egy teljesen új értelmet nyernie. Ebből kifolyólag talán újra felívelni látszik a némafilm műfaj és remélhetőleg több ehhez hasonló, a Hang nélkült megközelítő minőségű alkotással találkozhatunk a jövőben.
Részletesebb beszámolót az oldalunk megtaláljátok. : http://filmdoboz.hol.es/…

LoneWolf 

A film legfőbb tanulsága: NE vállalj gyereket!
Csak a gond van velük. Amúgyis, de a filmben bemutatott szituációban ez minimum 10x-es szorzóval értendő…
A viccet félretéve, az alapötlet tetszett, viszonylag eredetinek mondható, a lezárás is tökös lett, de minden mást egybevéve egy tucatjával gyártott szörnyes (Már a lény design is mutatja, hogy a készítők kezdenek leragadni a 'Stranger Things' Demogorgon-jánál.) horror, tele klisékkel és nevetséges bakikkal.
Jöjjön pár észrevétel, pontokba szedve, természetesen spoilerekkel:
spoiler
Csak annak ajánlanám tehát, aki nagyon unatkozik, meg szereti a műfajt, szóval én közel sem érzem egy „Must see!” alkotásnak. Ha esetleg a Cloverfield szériát bővítették volna vele, akkor talán, de önmagában? Cöh…

1 hozzászólás
Nihilchan 

A koncepció nagyon tetszett, úgyhogy azt gondoltam, ez az igazán nekem való film. Őszintén, remekül elvoltam vele, nem éreztem hosszúnak sem, viszont rengeteg olyan logikai dolog volt benne, ami hatalmas kérdőjeleket hagyott. Ezek miatt elég hiteltelennek éreztem, de egyrészt mi számít hitelesnek egy ilyen szituációban, másrészt az ember érdekes dolgokat tud produkálni. Összegészében abszolút nézhetőnek és élvezhetőnek találtam.

Evione 

Úgy gondolom, ez a film igen merész vállalkozás, pláne a horror/thriller kategóriában, ugyanis ennek a zsánernek az alapja a különböző hanghatások. Hang nélkül fele annyira sem tud működni. Erre itt van ez a film, amiben kb. ha 10 mondat elhangzik, az is főleg suttogva, hanghatás alig, csak a nagy CSEND. Erre a filmre oda kell figyelni, nem rágják a szádba a dolgokat, nem magyarázzák el külön a dolgokat, hogy igen ide homokot szórunk, így tudunk hangtalanul közlekedni, a gyerekek a társasozás közben azért egy rongyra dobálják a dobókockát, és használnak textilbábukat, hogy ne kopogjanak vele, nincsenek tányérok és evőeszközök, mert az is zörög stb. Szóval aki szereti, ha a nyilvánvalót is elmagyarázzák, annak biztos nem fog tetszeni ez a film, mert csak annyit fog érzékelni belőle, hogy kb. egy órán keresztül nem történik semmi, csak egy családot figyelünk, ahogy élik a mindennapjaikat. Nekem különösen tetszett az is, hogy mennyire tudták a csendet feszültségkeltésre használni. És itt nem arról a fajta feszültségről van szó, amikor a jumpscare előtt tudod, hogy mindjárt meg fogsz ijedni, hanem arról, hogy maga a csend mennyire tud bántó és természetellenes lenni. Plusz hozzátett az élményhez, hogy a moziban mindannyian önkéntelenül is igyekeztünk teljes csendben lenni. Nem csörgött-zörgött senki, nem beszélt senki a mellette ülőnek, nem lehetett hallani, hogy bárki is evett volna, mint máskor. Nekem is a szokásos popcorn adagom fele megmaradt. :D Szóval ezt a filmet külön élmény moziban nézni, legalábbis számomra az volt.

molly_

Na hát ilyen csöndben sem ültem még moziban. :D Az első fél órában csak annyit lehetett hallani, ahogy a teremben ülők eszik a popcornt.
Az ötlet tetszett, de nem tudom, miért nem élt inkább a család valami biztonságosabb, hangszigetelt helyen. Na meg én be nem vállaltam volna ilyen helyzetben spoiler… mindenesetre a film második fele egész pörgősre sikerült. A befejezés viszont nem jött be, azt hittem, még csak a film felénél tartunk és most jön az igazi összecsapás, erre hirtelen vége.

Ascyra 

Néhány hónappal ezelőtt (talán van már egy év is), hogy megnéztem ezt a filmet. Nagyon tetszett az az új ötlet, amiből horrort akartak faragni. Én akkor nem írtam hozzá semmiféle véleményt, mert – és szerintem ez elég ritka – ez a film ennyi időt igényelt, hogy beérjen. Többször láttam az egyik hazai tartalomszolgáltató oldalán és nagyon kacérkodtam vele mindig, hogy újranézzem. Nem tettem, mert több, mint ezer megnézetlen film vár. De azért az az érzés ott gyomortájon mindvégig megvolt: jó lenne újranézni. Erre a filmre nagyon ambivalens érzések merülnek fel bennem reakcióként. Az első legfontosabb, az maga a borzongás. Nem tudom rendesen megfogalmazni, mert én magam sem értem igazán, de annyit tudok, hogy ezen a filmen egész másként borzongtam, mint egy „átlag” horroron. Mélyebben, és valahol igazán. Azt hiszem, nem kimondottan a filmnek köszönhetően, de annak hatására. Úgy tudnám ezt szavakba önteni, hogy a képzeletem és az idegrendszerem túlgondolta a sztorit és leképzett belőle egy ridegebb, durvább, mindennél félelmetesebb és iszonyú kietlen valóságot, amitől szinte minden ember retteg. Van abban magány, félelem, halálvágy, tanácstalanság, tehetetlenség, szomorúság és valami olyan végtelenség, olyan posztapokaliptikus nihil, amibe ha beletekintünk, rájövünk, hogy az egésznek semmi értelme. Ennél többet én nem is írnék róla, így is elég szürke az idő :)

2 hozzászólás
Negative_Singularity

Vártam ezt a filmet az újítása miatt, hogy jóformán beszéd és zaj nélküli celluloidtekercselést látunk majd a vásznon (monitoron), de nem úgy jött át a hangulat, ahogy kellett volna. Az a „baj” egy beszédhiányos filmmel, hogy felértékeli a karakterek jellemét, motivációit és cselekedeteit, amikről így fájdalmasan egyszerű észrevenni azok hibáit.
Ezzel a filmmel egy baj volt: életszegény volt.
Nem lehetett azonosulni a szereplőkkel, színészek maradtak egy szerepben, a hangulat sem ragadt magával, sokszor inkább idegesítő volt a csend semmint izgalmas, és a történetvezetés… istenem. A hangra jönnek ezek a szörnyek, ők pedig bevállalnak spoiler Ne már. Mellesleg bő egy évet éltek így, az alatt nem találtak valami jobb menedéket, mint egy fából összeharácsolt pajtát?
Én biztos bementem volna valami katonai bázisra, Amerikában azért több ilyen is van, vagy egyszerűen csak valami nagy házkomplexus pincéjébe, és így tovább… Eléggé olyan üzenete volt az elejének, hogy rajtuk kívül nem sok ember élte túl, szóval nem hiszem el, hogy ne lehetett volna találni valamit.
Ja, hogy akkor máris elvágtuk volna főszálat? Máris nem lett volna cselekménye? Egy sima kamaradrámát kaptunk volna, amit ne adj isten még élvezni is lehet? Eh…

2 hozzászólás
lipotdorka 

Nagyon vártuk, nagyot koppantunk. Az alapötlet tényleg nagyon jó lett volna, megvalósítás elég logikátlanra sikeredett. Annyi alternatív megoldás születhetett volna minden lépésre, de persze akkor kiesnek a tétek, aztán hol maradna a film drámaisága. A látvány egész jó, a színészek is hozzák amit kell, én a backstoryt hiányoltam, mert persze ott voltak az újságok meg minden de azért valami konkrét eredet is lehetett volna, hogy mik ezek az izék tulajdonképpen igazából, hogy kerültek ide. A vége eszméletlen klisés, a legutolsó képsoron a fejemet fogtam, hogy ezt nem tehették bele, MERT NE MÁR.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek


Folytatása

Összehasonlítás

Hang nélkül


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján