Hang nélkül (2018) 330

A Quiet Place
90' · amerikai · dráma, thriller, horror 16

0 díj · 4 jelölés

Egy ötfős család egy erdei házban néma csendben éli hétköznapjait. A furcsának tűnő szokás mögött azonban még bizarrabb ok áll, ugyanis a famíliát rettegésben tartják olyan gonosz entitások, amelyeket a zaj vonz oda.

Képek 4

Szereposztás

Emily BluntEvelyn
John KrasinskiLee
Noah JupeMarcus Abbott
Millicent SimmondsRegan Abbott
Cade WoodwardBeau Abbott
Hirdetés

Kedvencelte 17

Várólistára tette 136


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Nekem ez nagyon tetszett. Habár előzetest nem láttam, nem tudtam mire számítsak. Először annyira meglepett a néma csend, és csak háttér zaj volt, aztán rájöttem miért. Ettől sokkal izgalmasabbá tették a filmet, feszült volt a hangulata, engem egyáltalán nem zavart, hogy nem beszéltek, ritka az ilyen film, és nekem ezért is csak jobban tetszett. Annyira figyeltem a filmet, hogy néha még én sem mertem zajt csapni, zörögni, beszélni. :-D Teljesen a filmre koncentráltam. Ilyen világban nem szívesen élnék. Sajnáltam a családot, hogy mennyit szenvedtek. Kezdve, hogy spoiler Miután az egyikkel elbántak, és jöttek a többiek a hangra, úgy néztem volna még, hogy mi lesz velük. De hát vége lett. A színészek jók voltak, a sztori is, nagyon tetszett. De a lények undorítóak voltak, nem ijesztőek. :-D

Bence211 

A Hang nélkül egy korántsem mindennapi alapanyaghoz nyúlt hozzá, melynek kapcsán talán senki sem gondolta volna, hogy a 21. században érdemes lesz némafilmes összetevőkhöz hozzányúlni, ráadásul ilyen sikeresen, ezzel a kifejezésnek sikerült egy teljesen új értelmet nyernie. Ebből kifolyólag talán újra felívelni látszik a némafilm műfaj és remélhetőleg több ehhez hasonló, a Hang nélkült megközelítő minőségű alkotással találkozhatunk a jövőben.
Részletesebb beszámolót az oldalunk megtaláljátok. : http://filmdoboz.hol.es/…

Evione 

Úgy gondolom, ez a film igen merész vállalkozás, pláne a horror/thriller kategóriában, ugyanis ennek a zsánernek az alapja a különböző hanghatások. Hang nélkül fele annyira sem tud működni. Erre itt van ez a film, amiben kb. ha 10 mondat elhangzik, az is főleg suttogva, hanghatás alig, csak a nagy CSEND. Erre a filmre oda kell figyelni, nem rágják a szádba a dolgokat, nem magyarázzák el külön a dolgokat, hogy igen ide homokot szórunk, így tudunk hangtalanul közlekedni, a gyerekek a társasozás közben azért egy rongyra dobálják a dobókockát, és használnak textilbábukat, hogy ne kopogjanak vele, nincsenek tányérok és evőeszközök, mert az is zörög stb. Szóval aki szereti, ha a nyilvánvalót is elmagyarázzák, annak biztos nem fog tetszeni ez a film, mert csak annyit fog érzékelni belőle, hogy kb. egy órán keresztül nem történik semmi, csak egy családot figyelünk, ahogy élik a mindennapjaikat. Nekem különösen tetszett az is, hogy mennyire tudták a csendet feszültségkeltésre használni. És itt nem arról a fajta feszültségről van szó, amikor a jumpscare előtt tudod, hogy mindjárt meg fogsz ijedni, hanem arról, hogy maga a csend mennyire tud bántó és természetellenes lenni. Plusz hozzátett az élményhez, hogy a moziban mindannyian önkéntelenül is igyekeztünk teljes csendben lenni. Nem csörgött-zörgött senki, nem beszélt senki a mellette ülőnek, nem lehetett hallani, hogy bárki is evett volna, mint máskor. Nekem is a szokásos popcorn adagom fele megmaradt. :D Szóval ezt a filmet külön élmény moziban nézni, legalábbis számomra az volt.

LoneWolf 

A film legfőbb tanulsága: NE vállalj gyereket!
Csak a gond van velük. Amúgyis, de a filmben bemutatott szituációban ez minimum 10x-es szorzóval értendő…
A viccet félretéve, az alapötlet tetszett, viszonylag eredetinek mondható, a lezárás is tökös lett, de minden mást egybevéve egy tucatjával gyártott szörnyes (Már a lény design is mutatja, hogy a készítők kezdenek leragadni a 'Stranger Things' Demogorgon-jánál.) horror, tele klisékkel és nevetséges bakikkal.
Jöjjön pár észrevétel, pontokba szedve, természetesen spoilerekkel:
spoiler
Csak annak ajánlanám tehát, aki nagyon unatkozik, meg szereti a műfajt, szóval én közel sem érzem egy „Must see!” alkotásnak. Ha esetleg a Cloverfield szériát bővítették volna vele, akkor talán, de önmagában? Cöh…

1 hozzászólás
molly_

Na hát ilyen csöndben sem ültem még moziban. :D Az első fél órában csak annyit lehetett hallani, ahogy a teremben ülők eszik a popcornt.
Az ötlet tetszett, de nem tudom, miért nem élt inkább a család valami biztonságosabb, hangszigetelt helyen. Na meg én be nem vállaltam volna ilyen helyzetben spoiler… mindenesetre a film második fele egész pörgősre sikerült. A befejezés viszont nem jött be, azt hittem, még csak a film felénél tartunk és most jön az igazi összecsapás, erre hirtelen vége.

Zajec_Sternenkind 

Vártam ezt a filmet az újítása miatt, hogy jóformán beszéd és zaj nélküli celluloidtekercselést látunk majd a vásznon (monitoron), de nem úgy jött át a hangulat, ahogy kellett volna. Az a „baj” egy beszédhiányos filmmel, hogy felértékeli a karakterek jellemét, motivációit és cselekedeteit, amikről így fájdalmasan egyszerű észrevenni azok hibáit.
Ezzel a filmmel egy baj volt: életszegény volt.
Nem lehetett azonosulni a szereplőkkel, színészek maradtak egy szerepben, a hangulat sem ragadt magával, sokszor inkább idegesítő volt a csend semmint izgalmas, és a történetvezetés… istenem. A hangra jönnek ezek a szörnyek, ők pedig bevállalnak spoiler Ne már. Mellesleg bő egy évet éltek így, az alatt nem találtak valami jobb menedéket, mint egy fából összeharácsolt pajtát?
Én biztos bementem volna valami katonai bázisra, Amerikában azért több ilyen is van, vagy egyszerűen csak valami nagy házkomplexus pincéjébe, és így tovább… Eléggé olyan üzenete volt az elejének, hogy rajtuk kívül nem sok ember élte túl, szóval nem hiszem el, hogy ne lehetett volna találni valamit.
Ja, hogy akkor máris elvágtuk volna főszálat? Máris nem lett volna cselekménye? Egy sima kamaradrámát kaptunk volna, amit ne adj isten még élvezni is lehet? Eh…

2 hozzászólás
lipotdorka 

Nagyon vártuk, nagyot koppantunk. Az alapötlet tényleg nagyon jó lett volna, megvalósítás elég logikátlanra sikeredett. Annyi alternatív megoldás születhetett volna minden lépésre, de persze akkor kiesnek a tétek, aztán hol maradna a film drámaisága. A látvány egész jó, a színészek is hozzák amit kell, én a backstoryt hiányoltam, mert persze ott voltak az újságok meg minden de azért valami konkrét eredet is lehetett volna, hogy mik ezek az izék tulajdonképpen igazából, hogy kerültek ide. A vége eszméletlen klisés, a legutolsó képsoron a fejemet fogtam, hogy ezt nem tehették bele, MERT NE MÁR.

5 hozzászólás
Chriss 

Már láttam a Madarak a dobozban-t, akkor ezt is feltétlenül meg kellett nézni. Szerintem sokkal mozgalmasabb volt, és a feszültséget mindvégig sikerült fenntartani. A színészek egytől egyig jól játszottak, de hát Emily Blunt nem is tud máshogy :) Fantasztikus, mint mindig.

rhysciar

Próbálok feléledni ebből a bazi nagy klisédömpingből itt a végén, szinte a plafon szakadt le, akkora szégyen, amit itt műveltek ezzel a filmmel.
Rettenetesen vártam, nálam az év egyik legjobban várt filmje volt ez, és az alapötlet zseniális, még a történet is az, de a kivitelezés az már katasztrofális. Feszes tempójú a történetnek hála, végig lehet izgulni, ebből a szemszögből remek horrorfilm, viszont akkora hülyeségeket tol végig a film, és olyan klisésen is ráadásul, hogy azt nehéz elnézni neki. Kezdve a szörny logikátlanságain (ha a hörcsög lépteit meghallja, akkor az emberét nem? ugyan már…), az emberi hülyeségen át van itt minden, és mind egy szálig kizárólag a dráma érdekében kerültek be. Az sem segített a filmen, hogy végig Stranger Things szagot éreztem (a monszta, a feeling, BARB basszus), pedig a színészek még jók is voltak, és mondom, a sztori is tetszett, csak az a fránya kivitelezés. Az rontott el mindent.

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján