Madarak a dobozban (2018) 266

Bird Box
117' · amerikai · sci-fi, dráma, thriller 16

A történet középpontjában egy édesanya és két kisgyermeke állnak, akiknek bekötött szemmel kell megtenniük egy hosszú és veszélyekkel teli utat, miután elhagyják otthonukat egy biztonságos hely megtalálásának reményében. Mindeközben odakint valami rémisztő dolog garázdálkodik, amelyre nem szabad… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Sandra BullockMalorie
Trevante RhodesTom
John MalkovichDouglas
Sarah PaulsonJessica
Jacki WeaverCheryl
Rosa SalazarLucy
Danielle MacdonaldOlympia
Lil Rel HoweryCharlie
Tom HollanderGary
Machine Gun KellyFelix

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 23

Várólistára tette 264


Kiemelt értékelések

Chriss 

Ez egy jó film, tökéletesen visszaadja a könyv hangulatát. Nem túl gyors sodrású, de a lényeg itt inkább az emberi kapcsolatokra helyeződik. Ki hogyan viselkedik pánikhelyzetben? Sandra Bullock, mint mindig, most is zseniális :) A gyerekek is természetesek voltak. Még egyszer nem tenne jót a lelki világomnak, de érdemes megtekinteni szerintem azoknak, akik szeretnek a dolgok mögé látni.

Little_Monster 

A folyamatos feszültségkeltés a film legnagyobb erénye. Nagyon szeretem, amikor ez sikerül, és nem laposodik el a végére, és mivel ez nagyon ritkán történik meg, annál nagyobb élmény. Sandra Bullock is egész jó volt, pedig nem számítottam rá. Most már csak a könyvet kell elolvasni.

Szeszj

A könyv nagy kedvencem volt, izgalmas és érdekes,kicsit féltem hogy milyen lesz a film hogy vissza tudja adni a könyv hangulatát, de szerencsére igen. Ennek nagyon örültem. Bár már annyira nem emlékeztem mindenre de szerintem elégé könyv hű lett.
A színészi játék tökéletes volt, Sandra Bullock zseniális mint mindig. El se tudom mennyire. Amin még meglepődtem a gyerekek, nagyon ügyesek voltak. Főleg a kislány.
A lényeket is nagyon jól megoldták mármint hogy fúj körülütök a szél. Ez tetszett.
Szóval nálam ez nyerő volt! ^-^

Pnikolett

Olvastam a könyvet és az pont a folyamatos feszültségkeltés miatt tetszett. Nagyon kíváncsi voltam, mit tudnak kihozni a filmből,tartottam tőle, hogy nem sikerül átadni a hangulatát. Dehogynem sikerült!! Nagyon tetszett, egész hű maradt a könyvhöz,nagyon jól alakított megint Sandra Bullock.

dulkap 

Kicsit talán elnyújtották, egy 20 percet simán vágni lehetett volna, viszont ennek ellenére egy nem rossz film. A világot ugyan nem váltja meg, de lényegesen összeszedettebb, mint a sokak által párhuzamba állított Hang nélkül. Itt is vannak életszerűtlen dolgok, de szerencsére nem toltál annyira túl.
Az hogy a fő kérdést nyitva hagyták talán nem akkora baj, néha nem kell mindent tudni. De egy dolog érdekelne, hátha valaki a filmből vagy a könyvből rájött: spoiler

6 hozzászólás
lipotdorka 

Nagyon féltem tőle, hogy nem fog tetszeni az után, hogy annó mennyire szerettem a könyvet, de szerencsére nem így lett. Újra akartam olvasni mielőtt megnézem, de nem bírtam a véremmel, ha már két gombnyomásra van, akkor már megnézem. Lehet jót is tettem magamnak ezáltal. Három év után elég homályosan emlékeztem a részletekre, így egy viszonylag új sztorit kaptam. Bár éreztem, hogy nem lehet annyira rossz, ha olyan nevek sorakoznak mellette, mint Susanne Bier, Sandra Bullock, Trevante Rhodes, Sarah Paulson, Trent Reznor és Atticus Ross.
Technikailag kitűnő. Nagyon szép képekkel operál. A történetbeli váltóztatásokkal helyenként egyet értek, helyenként kevésbé, lehetett volna sokkal brutálisabb is ez az egész. Nem tökéletes, de megütötte az amúgy is magas mércét. Mindenképp újranézős.

julcseee 

A kedvenc könyvem feldolgozása, nagyon féltem hogy nem tudja majd hozni azt a hangulatot ami a könyvben úgy magával ragadott. De szerencsére nem kellett csalódnom szerintem kihoztak belőle azt amit lehetett :)

eNNBeus 

Ez a fajta képi világ/színpaletta nálam mindig nyerő. A sztori ütős ugyan, de nem okozott olyan feszültséget mint reméltem. Sandra Bullock pedig hááááááááát, a nézzünk komolyan verseny többszörös győztese lehetne, de nekem ennél kicsit több kell ahhoz hogy igazán hiteles legyen.

rhysciar

Egynek elment, de különösebben nem tartotta fenn az érdeklődésemet. Engem kimondottan zavart egy váltakozó nézőpont az időben, és sokszor ott is hagytam egy-két napra, mire folytattam. Többet vártam tőle, jó lett volna megtudni, most akkor mi is ez a dög, amit látnak odakint, és hogy az őrültek miért élik túl, úgyhogy azért maradtak kérdéseim.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Bogesxd 

Douglas: Do I look like him as well?
Malorie: Not really.
Douglas: He wasn't exquisitely handsome?
Malorie: It's not that, it's just the hair. The hair was different.
Douglas: The hair?
Malorie: Yeah. He had some.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján