Madarak a dobozban (2018) 285

Bird Box
117' · amerikai · sci-fi, dráma, thriller 16

A történet középpontjában egy édesanya és két kisgyermeke állnak, akiknek bekötött szemmel kell megtenniük egy hosszú és veszélyekkel teli utat, miután elhagyják otthonukat egy biztonságos hely megtalálásának reményében. Mindeközben odakint valami rémisztő dolog garázdálkodik, amelyre nem szabad… [tovább]

angol

Képek 6

Szereposztás

Sandra BullockMalorie
Trevante RhodesTom
John MalkovichDouglas
Sarah PaulsonJessica
Jacki WeaverCheryl
Rosa SalazarLucy
Danielle MacdonaldOlympia
Lil Rel HoweryCharlie
Tom HollanderGary
Machine Gun KellyFelix

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 27

Várólistára tette 260


Kiemelt értékelések

Nihilchan

Nekem tetszett. A könyvet ugyan nem olvastam, de ezek után pótolnom kell a lemaradásom. Számomra végig fenntartotta a feszültséget, egyrészt a gyerekek miatt, másrészt mert ez a koncepció sokkal jobban tetszett, mint a csendben maradós társai. És kifejezetten örültem, hogy nem ment rá a jumpscare-dologra, hanem a hangulata tette néhol félelmetessé. A legtöbb hasonló filmmel ellentétben itt nem éreztem azt, hogy ez nekem is menne és nem bosszankodtam, ha a szereplők valamit nem úgy csináltak, ahogy logikus lett volna. Az elejétől az járt a fejemben, hogy a látásom elveszítésével semmi esélyem sem lenne a túlélésre. Kérdéseim viszont maradtak, úgyhogy tényleg ráröppenek (haha, bocsánat) a könyvre.

Chriss 

Ez egy jó film, tökéletesen visszaadja a könyv hangulatát. Nem túl gyors sodrású, de a lényeg itt inkább az emberi kapcsolatokra helyeződik. Ki hogyan viselkedik pánikhelyzetben? Sandra Bullock, mint mindig, most is zseniális :) A gyerekek is természetesek voltak. Még egyszer nem tenne jót a lelki világomnak, de érdemes megtekinteni szerintem azoknak, akik szeretnek a dolgok mögé látni.

Little_Monster 

A folyamatos feszültségkeltés a film legnagyobb erénye. Nagyon szeretem, amikor ez sikerül, és nem laposodik el a végére, és mivel ez nagyon ritkán történik meg, annál nagyobb élmény. Sandra Bullock is egész jó volt, pedig nem számítottam rá. Most már csak a könyvet kell elolvasni.

Szeszj

A könyv nagy kedvencem volt, izgalmas és érdekes,kicsit féltem hogy milyen lesz a film hogy vissza tudja adni a könyv hangulatát, de szerencsére igen. Ennek nagyon örültem. Bár már annyira nem emlékeztem mindenre de szerintem elégé könyv hű lett.
A színészi játék tökéletes volt, Sandra Bullock zseniális mint mindig. El se tudom mennyire. Amin még meglepődtem a gyerekek, nagyon ügyesek voltak. Főleg a kislány.
A lényeket is nagyon jól megoldták mármint hogy fúj körülütök a szél. Ez tetszett.
Szóval nálam ez nyerő volt! ^-^

Pnikolett

Olvastam a könyvet és az pont a folyamatos feszültségkeltés miatt tetszett. Nagyon kíváncsi voltam, mit tudnak kihozni a filmből,tartottam tőle, hogy nem sikerül átadni a hangulatát. Dehogynem sikerült!! Nagyon tetszett, egész hű maradt a könyvhöz,nagyon jól alakított megint Sandra Bullock.

Ascyra 

Nagyon ritkán hagyok félbe filmet azért, mert izgulok és úgy érzem, hogy a feszkót nem bírom tovább – ez egy ilyen. Ha megölnek sem fogom tudni megmagyarázni, hogy miért más, mint a többi (több száz) horror, amit láttam, de ez valahogy más. És a legszebb, hogy nem is túl jó, de az biztos, hogy megjegyzem örökre, hogy biztos ne nézzem meg.
Ha nagyon ki akarom fundálni, hogy mi történehetett bennem, akkor talán arra tudok rámutatni, hogy általában azoktól a dolgoktól félek/félünk mi emberek, amelyeket nem látunk, nem érzékelünk minden érzékszervünkkel (tehát az összesnek, de legalább kettőnek kell funkcionálni: tapintás, hallás vagy látás hallás vagy látás és tapintás ésatöbbi… el lehet ezzel szórakozni egy ideig :D), de ahol csak hallás van mondjuk az már gázos és félelmetes. Vagy, túlmagyaráztam? Ehhhm.
Fo@atós fajta, az biztos, élveztem. Sandra Bullockot pedig továbbra is.. na hagyjuk.

1 hozzászólás
TejesMasni 

Másodszorra megnézve is nagyon tetszik. Igazán hatásos és izgalmas film, mindvégig fenntartja a feszültséget. Nyomasztó a hangulata és néhol félelmetes. Igen érdekes témát boncolgat, ha mélyebben belegondolunk. spoiler Ez a film a hangulata ellenére bekerült nálam a többször nézős kategóriába.
A színészi alakítások jók, parádés szereposztás. Sandra Bullock az egyik kedvenc színésznőm, egyszerűen imádom! Minden filmjében brillírozik, hiteles és megkapó! John Malkovich és Sarah Paulson is remek színészek. Trevante Rhodes-t nem ismertem eddig, de ő is igen jól hozta Tom szerepét, felkeltette a figyelmemet. A gyermekszínészek is jól hozzák a karaktereiket, remélem még láthatom majd őket más filmekben is.

Sloan0 

Sajnos nem kaptam meg azt az élményt amit a könyvtől igen. Mint önálló film se lett nagydurranas'.

julcseee

A kedvenc könyvem feldolgozása, nagyon féltem hogy nem tudja majd hozni azt a hangulatot ami a könyvben úgy magával ragadott. De szerencsére nem kellett csalódnom szerintem kihoztak belőle azt amit lehetett :)


Népszerű idézetek

Bogesxd 

Douglas: Do I look like him as well?
Malorie: Not really.
Douglas: He wasn't exquisitely handsome?
Malorie: It's not that, it's just the hair. The hair was different.
Douglas: The hair?
Malorie: Yeah. He had some.

Ramada

Remélem, mások is maradnak.
Arra, hogy mások is maradnak.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján