A holtsáv (1983) 46

The Dead Zone
103' · amerikai · sci-fi, thriller 16

Johnny Smith (Christopher Walken) 5 évig feküdt kómában, miután csodával határos módon túlélt egy szörnyű autóbalesetet. A szürke kisvárosi tanár egészen más emberként tér vissza: furcsa természetfeletti erő birtokába került és látnoki megérzései támadnak, amint megérint valamit vagy valakit.… [tovább]

Szereposztás

Christopher WalkenJohnny Smith
Brooke AdamsSarah Bracknell
Martin SheenGreg Stillson
Tom SkerrittBannerman sheriff
Herbert LomDr. Sam Weizak
Anthony ZerbeRoger Stuart
Colleen DewhurstHenrietta Dodd
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 31


Kiemelt értékelések

Blissenobiarella 

Nagyon nagyon vacilláltam, de végül úgy döntöttem, szigorú tanár leszek és a 7,5 az nálam 7 csillag.
Egy kiváló Cronenberg-rendezés, szuper színészi teljesítmény, kevésbé sikerült casting és pocsék könyvadaptáció.
Azt hiszem, nagyon tetszene ez a film, ha nem ismerném Stephen King könyvét, ami az alapját adja. Elkerülhetetlen, hogy sok dolgot ki kell hagyni a filmben, de érzésem szerint itt sokat változtattak is, és nem mindig a legszerencsésebb módon. A könyvet persze imádtam, mondanom sem kell.
Christopher Walkent csípem, de nekem ő annyira a megtestesült gonosz, hogy egyszerűen nem tudtam elfogadni Johnny Smith szerepében. Most nem azért, de a film bemutatásakor 40 éves volt, miközben Johnny 27. Elsősorban ezért az elbaltázott színészválasztásért vonom le a csillagokat a filmtől.

Nem akarom leszólni, mert amúgy tényleg nem rossz film. Csak aki szerette a könyvet, szerintem inkább ne nézze meg. Akinek viszont tetszett a film, mindenképp olvassa el. :)

4 hozzászólás
mvancsika 

Régen olvastam, régen láttam. Emlékeim szerint ez egy rossz adaptáció, de most újranézve nem találtam annyira szörnyűnek. Sőt, végig lekötött, bár volt bennem némi képzavar a sorozat miatt (amiből azért nem láttam olyan sok részt, de nagyon más a felállás), ezért folyton meglepődtem.
Christopher Walkent nagyon szeretem, de valóban furcsa volt Johnny Smith-ként.
Örülök, hogy megnéztem, hiszen ritkán fordul elő, hogy egy rossznak gondolt film évekkel később jobban tetszik.

NiCoŁaj

Volt szerencsém olvasni is és valahogyan mindig különös darabnak tartottam King művei között. Ez egy nagyon jó alkotás lett, egy nagyszerű Walken-alakítással fűszerezve. Igazán tetszett.
:)

Timi98 

Hát, nem tudom, mit írjak erről a filmről. Tetszett is meg nem is. A történet nagyon jó, de ez Stephen King érdeme. Christopher Walken szerintem nem illett a szerepre, de lehet, csak én gondolom így. Ettől függetlenül nem volt rossz az alakítása, inkább fura. Egy más szereplőgárda jobb lett volna. Igazából ez a film JÓ, de nem több.

AnnaAnn

Nem túl vidám film, viszont az egyik legjobb Stephen King adaptációnak tartom, kitűnő színészekkel. Az, hogy Cronenberg rendezte, csak hab a tortán.

4 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján