Mary Shelley: Frankenstein (1994) 58

Frankenstein
123' · japán, amerikai, angol · dráma, romantikus, horror 16

A fiatal Victor, édesanyja halála után, elhagyja a családját, és megkezdi tanulmányait az orvosi egyetemen. Waldman professzor előadásaitól elragadtatva, aki mesterséges élet előállításán dolgozik, Victor maga is elkezd kísérletezni. Egy viharos éjjel sikerül életre keltenie egy lényt, akit… [tovább]

Képek 3

Szereposztás

Robert De NiroSzörnyszülött
Kenneth BranaghVictor Frankenstein
Helena Bonham CarterElizabeth
Tom HulceHenry Clerval
Aidan QuinnRobert Walton kapitány
Ian HolmBaron Frankenstein
John CleeseWaldeman professzor
Hirdetés

Kedvencelte 4

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

AniTiger

Először is játsszuk azt, hogy a film 1:37:00-től körülbelül 1:51:00-ig NEM TÖRTÉNT MEG! Egészen addig egy nagyon hosszú, nem tökéletes, ám nagyon is kedvelhető feldolgozás volt, amiben hatalmasat alakított a Szörny szerepében Robert De Niro és Elizabeth szerepében Helena Bonham Carter, de még a Victort alakító Kenneth Branagh ripacskodása is jól állt az általam gyűlölt szerepnek. Nagyon hosszú, de az eredetihez jól illeszkedő sztori lett. (Leszámítva az eltekerendő negyedórát.)

5 hozzászólás
Kitten

Osztállyal néztük, és a kissé kiforratlan színészválasztás ellenére meglepően jó volt. A legtöbb szereplő és az őket játszó művészek nem nyerték el a tetszésemet (pedig más filmekben szeretem ezeket a színészeket), viszont Robert de Niro briliáns volt!

3 hozzászólás
mvancsika 

Szeretem Kenneth Branagh-t minden ripacskodásával együtt.

woolfe

Mindig nehéz könyvadaptációt értékelni, mert az ember bizonyos elvárásokkal rugaszkodik neki, megpróbálja összevetni a sorok által kialakult elképzelését a filmvászonra vitt verzióval. De ez az ember nem én vagyok. Nyilván a sznob irodalomtudománykodásom miatt különválasztom a szerző, a mű, az olvasó, a rendező, a színészek, és a többi tudattalanját, és a filmet filmként értékelem.

Nem volt rossz. Persze még bennem él De Niro Taxisofőrje, de ettől eltekintve egy nagyon mély, összetett karaktert sikerült elénk tennie, még így eltorzítva is szerettem az arcjátékát – istenem, a szemei mesélnek –, ügyesen brillírozik a hangjával is. Bonham Carter kiforrottabb Elizabethet ábrázol, emiatt könnyebben az ember szívéhez nő. Branagh teljesen elvesztette az eszét – szerencsére. A történethez nagyon szépen illeszkedik, imádtam a forgatókönyvi „Nem vagyok őrült!" kirobbanást, zseniális mozzanat. (Mert amúgy mi egyéb ez az ember, de tényleg.) Ami nem volt a regényben, az itt árnyalatot adott a történetnek, egyáltalán nem bántam, sőt, kifejezetten tetszett. Mindent összevetve jó, helyenként kaotikus, túljátszott, de nem kevés ügyes fogás köti le a néző figyelmét.

Stella9 

Nagyon elgondolkodtató, szívszorító, helyenként brutális. A horrorisztikus történetek kedvelőinek kötelező darab!


Népszerű idézetek

kulcsar123

Érzelmeket adtál nekem, de azt nem mondtad meg, mire valók!

Bubu 

(…) egyetlen ember rokonszenvéért cserébe kibékülnék az egész világgal. Olyan szeretet él a szívemben, amilyet te elképzelni se tudsz és olyan düh, ami a te szemedben hihetetlennek tűnne. Ha nem találok olyan embert, akit szerethetek, akkor a dühömet zúdítom a világra.

Bubu 

(…) egyetlen ember rokonszenvéért cserébe kibékülnék az egész világgal. Olyan szeretet él a szívemben, amilyet te elképzelni se tudsz (…)


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján