Kedvencelte 23

Várólistára tette 177


Kiemelt értékelések

AniTiger 

Az milyen már, hogy egy adaptáció adaptációjának köze sincs az adott adaptáció adaptációhoz?! :D Totál más, mint a könyv és ez marha jól áll neki (hiszen az csak egy B&B átirat, amibe beletoltak néhány zombitámadást), mert kerekké tették a sztorit.
Jane Austent azért nem írnám ki az elején, mert tartok tőle, hogy szegény forog a sírjában, ahányszor elindítja valaki ezt a filmet vagy kinyitja azt a bizonyos regényt…

Zombisnak király volt, a sztorija király volt… és Darcy ezredes (ÚRISTEN? EZREDES???? HAGYJUKMÁR…MostEzMié'Kellett?! :D), szóval Darcy-val meg az van, hogy nem tudom, de az elején kicsit sem tetszett, egy óra múlva meg ő volt Álmaim hőse. :'D

Jól van, funny kis mozi lett. (De azért remélem, hogy több Austen művet nem zombiznak össze…)

Nihilchan 

Az ötlet nagyon tetszett, érdekes volt ez a múltbéli disztópia vagy nem is tudom, minek nevezzem. Persze kicsit sem lehet komolyan venni, de szórakoztató. Főleg a film első fele tetszett, a Bennet lányok és Darcy is sokkal mélyebb benyomást tettek rám, mint az eredeti Austen-műben. Lily James számomra telitalálatnak tűnt és Sam Riley is hamar a szívembe lopta magát. Tetszett a látvány is, főleg a ruhák terén. Én élveztem.

sfox33 

Néhol egész érdekes és újszerű, egész jókat is nevettem, bár kicsit olyan érzésem volt, mintha egyszerre 2 filmet néznék: egy kosztümös drámát és egy paródia filmet zombikkal, nem volt jó a balansz.

Echo 

Nem számítottam arra,h ennyire tetszeni fog ez a film. A 19. századi filmek nem az én stílusom,de ez meglepően jó volt. Szerintem a zombik megmentették a történetet.

Elizabeth karakterèt nagyon bírtam, bár nem tudod megérteni,h miért pont Darcy kellett neki.

A történet egész jó volt, bár az én ízlésemnek túl romantikus. Kicsit több brutalitás jót tett volna.

Törpillaa 

Hát ez nekem nagyon bejött. Sokáig húztam halasztottam a megnézését és kellemesen csalódtam benne. Jót szórakoztam a filmen és volt, hogy nevettem is rajta. :) Nem hittem volna, hogy ennyire jó a film. Bár nem olvastam a könyvet. Nagyon jó színészeket válogattak ebbe a filmbe tetszett a szerepük. Főleg Sam Riley Mr. Darcy, Lily James Elizabeth Bennet karakterük. Nagyon ütősre sikeredett a megformálásuk. De a többiek is ugyanígy jók voltak. :) A ruhák nagyon szépek voltak, most kivételesen tetszettek. :) A zombik meg egyáltalán nem tűntek számomra ijesztőnek. De a vége az mindent vitt. :D spoiler. :D

Lady_Hope

Egye meg a fene nekem nagyon tetszett. A húgommal mind a ketten gyönyörűen betegek vagyunk, én tegnap fejeztem be a(z eredeti) könyvet, amiben szerintem túl sok volt a csipkegallér, úgyhogy kellett bele ez a pár zombi. :D
Nagyon nagy hülyeség, de most pont erre a nagyon nagy baromságra volt szükségünk szerintem. Just for fun.

3 hozzászólás
mandu 

Az hogy a fenébe lehet, hogy nekem tetszett ez a film? :D
Azt hittem, hogy borzalmas lesz és kínkeserves perceket tudhatok magam mögött, ha egyszer véget ér, de ennek épp az ellenkezője történt.
Fantasztikus volt az alapötlet, a koncepció, a színészek, a zombik, a párbeszédek, az egész. Tuti, hogy meg fogom nézetni anyuval. :3
A vége volt a legjobb. Számítottam rá, de attól még ütött rendesen. *-*

Krenai 

Hát én nagyon jól szórakoztam közben :D Béna? Igen, eléggé. Unalmas? Néha. De valamiért működött.
Ami miatt nagyon jó volt szerintem, az az, hogy a szereplőkön picit újítottak. Kifejezetten Mr.Collinsra gondolok, apró változtatás, csak kapott egy új és érdekes fényt, de mégis más, mint amit az eddigi adaptációkban láthattunk. Mr. Darcy-t pedig imádtam ebben a filmben! Na nem kinézetileg, nekem az nagyon nem… de a jelleme. Megvoltak a szokásos jegyek, de emellett profibb és viccesebb volt :D Ami különösen tetszett, hogy itt volt mire büszkének lennie. Lizzynél viszont egy kicsit szerintem túlzásba estek, túl tökéletesre sikerült. Egyetlen sajnálatom a szereplőknél Wickham volt. Hát nekem se nem volt karizmatikus, se nem elbűvölő, olyan kis semmilyen lett (és ezen a színész se segített).
Tetszett, hogy nem akartak nagyon ragaszkodni a történethez, raktak bele új szálakat (ez például, ha jól emlékszem, akkor a könyvből kimaradt. Bár régen olvastam, szóval lehet tévedek).
A lánykérés, ami verekedésbe fulladt, az kifejezetten jól sikerült.
Sok nagy, de még inkább sok kisebb hibája volt (kedvencem a megfogjuk a kard pengéjét puszta kézzel, de még csak egy karcolás sincs a tenyerünkön), de számomra szórakoztató volt és ha úgy alakul, akkor szívesen újra is tudnám nézni.

Charityy 

Hát.. érdekes volt az biztos. Én leginkább egy nagy katyvasznak éreztem az egészet.
A sztorit még semmilyen formában nem láttam ezen kívül, de ahogy olvastam az értékeléseket, nincs is sok köze hozzá.
Az elején még azt hittem jó lesz, hogy hű milyen érdekes sztorit találtak ki. Aztán sajnos egyre furcsább lett az egész.

LoneWolf 

Matt… Nem vagy te radartechnikus, hogy ilyen szerepeket vállalj. Szerencsétlen 11. Doctor-unk nem ezzel az alkotással lopja be magát újra a szívünkbe, az biztos, hiszen a film valahol az 'Abraham Lincoln: Vámpírvadász' és a 'Haláli Hullák Hajnala' között mozog, másképp fogalmazva: képtelen eldönteni, hogy vígjátékként, vagy az akció-horror műfajában akar-e érvényesülni, ami felettébb zavaró. Az igencsak komoly felvezetés és háttérinfók után egy erősen ZS-kategóriás filmet kapunk, amin sem izgulni, sem nevetni nem sikerült igazán, pedig bőven volt potencia az alapokban. Nem sajnáltam rá az időt, mivel sokkal rosszabbra számítottam és akadtak értékelhető elemei, (pl.: Charles Dance, Lena Headey, illetve Matt Smith és a világ, amiben játszódik) de számomra így is csalódás lett.


Népszerű idézetek

Krenai 

Elizabeth Bennet: I shall never relinquish my sword for a ring.
Charlotte: For the right man, you would.
Elizabeth Bennet: The right man wouldn't ask me to.

1 hozzászólás
Krenai 

Mr. Bennet: My daughters are trained for battle, sir, not the kitchen.

1 hozzászólás
Letti23

Charlotte: Zombies or no zombies, all women must think of marriage, Lizzy.
Elizabeth: I shall never relinquish my sword for a ring.
Charlotte: For the right man, you would.
Elizabeth: The right man wouldn't ask me to.

Pandalin 

– Zombies or no zombies, all women must think of marriage, Lizzy!
– I shall never relinquish my sword for a ring.

katy_swartz 

A büszkeség igen gyakori csorba az erényen. A büszkeség és a hiúság azonban egymással fel nem cserélhető.Lehetséges büszkének lenni hiúság nélkül, a büszkeség abból fakad amit magunkról gondolunk, a hiúság abból amit láttatni szeretnénk.

GKlara 

Mr. Darcy: Az arca… szokatlan értelmet sugároz, különösen a sötét, kifejező szeme miatt. Kénytelen vagyok elismerni, hogy a megjelenése igen kecses. Továbbá, hogy a karja meglepően izmos és mégis nőies.

Letti23

Mr. Collins: I must confess, I was unaware that zombies possessed the required acuity to set such traps. Before we know it, they'll be running for Parliament.

Evione 

Collins: I was unaware that zombies possessed such acuity so as to set such traps. Before we know it, they'll be running for Parliament.

katy_swartz 

Abban a percben ahogy megpillantottam magát, a szívem azon nyomban elveszített engem.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján