Abraham Lincoln, a vámpírvadász (2012) 122

Abraham Lincoln: Vampire Hunter
105' · amerikai · akció, fantasy, horror 16

Abraham Lincoln az amerikai történelem kiemelkedő alakja, az Egyesült Államok 16. elnöke. Mindenki hallott az államfői erényeiről, kiemelkedő tetteiről, ám van egy kevésbé ismert oldala. A jövendőbeli elnök kilencéves volt, amikor elveszítette az anyját. Amikor rájön, hogy egy vámpír ölte meg,… [tovább]

angol
magyar

Szereposztás

Benjamin WalkerAbraham Lincoln
Dominic CooperHenry Sturgess
Mary Elizabeth WinsteadMary Todd Lincoln
Alan TudykStephen A. Douglas
Rufus SewellAdam
Jimmi SimpsonJoshua Speed
Joseph MawleThomas Lincoln
Anthony MackieWill Johnson
Marton CsokasJack Barts
Robin McLeavyNancy Lincoln

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 10

Várólistára tette 67


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Most, hogy másodszorra is megnéztem kevésbé tetszett. Nem volt rossz film, bár számomra unalmas volt. Nem olvastam a könyvet, és biztos vagyok benne, hogy az sokkal jobb. A szereplők elmentek, leginkább Dominic Cooper azaz Henry vonzotta a figyelmem. Sokkal érdekesebb karakter volt, mint Abraham szerintem. Pedig fiatal verziója az elején nagyon cukker volt.

Kornel_Wolfe 

Szerintem ez az egész film óriási ötlet, imádom, amikor dús fantáziával megáldott elmék ilyen különös, érdekes eseményekkel körítik a történelem egy-egy momentumát, az ilyen újraértelmezésekre mindig vevő vagyok. Ez a film tele van szuper ötletekkel, apróbbakkal (pl. képről lelépő vámpírok), nagyobbakkal (mint a gettysburgi csata), és hihetetlenül szórakoztatónak találtam Bekmambetov képtelenebbnél képtelenebb jeleneteit. De a végén Mary hogy fogta azt a puskát… jaj. (Tudom, vicces, hogy ilyesmin akadok ki, de annyira bántotta a szemem. xD)

Hippoforaccus 

Ez e gy baromi jó ötlet megfilmesítése. Igaz a dicséret a könyvet illeti, bár nem olvastam, de a megvalósítás se kutya.
Látványos, vicces és akciódús. Igaz, tele van vámpírokkal, mégsem mondanám horrornak. Inkább egyfajta morbid akcióvígjáték.

AniTiger

Ez a történet attól az írótól van, aki a Büszkeség és balítélet meg a zombik című újraértelmezést is írta, Seth Grahame-Smith-től. Őt nagyon lehet utálni, ha valaki komolyan veszi Jane Austent, Abraham Lincolnt vagy magát a történelmet, de mivel én nem vagyok különösebben oda a valóságért, engemet egy cseppet sem sértett meg. Sőt!

Én élveztem, nekem nagyon tetszett. Annak, hogy Seth Grahame-Smith újrafeldolgoz van egy nagy előnye is, amit a fintorgók nem akarnak meglátni: érdekessé teszi és az ember elkezd utánajárni a valóságnak.

Az Abraham Lincoln, a vámpírvadász című film megnézése után a világhálón kutattam az igazi élettörténete után, olvasgattam a tőle származtatható bölcsességeket, bele-beleolvastam a vele kapcsolatos politikai-történelmi részekbe.

Negatívum: Komolyan gondolta Mr. Lincoln azt a baltát!
Pozitívum: Érdekesen értelmezi újra a történelmet. Jók és kor hűek a díszletek, színterek, épületek, ruhák, minden.
Kategória: Párszor megnézhető.

Pandalin

Nem is tudom mit mondjak. Valamiért én azt hittem, hogy ez a film sokkal jobb. Azért volt 1-2 jelent ami tetszett, de Ábrahám a kis baltájával olyan furán paródiaszagú volt. A vámpírok is furák voltak, úgy összességében olyan fura összhatása volt az egész filmnek nem is tudom igazán megfogalmazni lehet, hogy azért mert annyira nagyon 3Dsnek csinálták én meg csak itthon a kis trubadúrládában néztem, nem tudom. Nem azzal van bajom, hogy történelem és fantasy találkozik, mert én tényleg hittem, hogy ez jó lehet. Köszönöm, de nem tetszett.

Jeffi

Egyszer nézős, de nekem tetszett. Könyv olvasásra vár (könyvtárból majd). Az elképzelés amúgy nekem tetszett, a történelmi dolgok is, és a vámpírok is, bár az egész egy nagy bosszúhadjárat csak :D

12 hozzászólás
otaksa

Pedig alapvetően érdekelnek az alternatív történelmi feldolgozások, de az a észak harcol a vámpírok (és nem a déliek) ellen, azért elég meredek :-D

Szencsike 

A fő okot, amiért megnéztem, Rufus Sewell-nek hívják. Nem vártam sok mindent a filmtől, csak annyit, hogy szórakoztasson el. Ezt megtette, egy könnyen emészthető alternatív töri + vámpír sztori. Senki ne várjon mély gondolatokat (kivéve talán Mr. Lincoln szavai) de azt hiszem ide nem is illettek volna ezek a gondolatok. Az aki élvezi a se hús, se hal típusú, agykikapcsolós filmeket, az nézze. Mindenki más meg jól gondolja át.

KillerCat

Ez a megközelítése a karakternek gyomorszájon vághatja a nagy történelembúvárokat, de ha belegondolunk, egész jó poén és erre az alapra rá lehetett volna húzni egy szórakoztató, vicces, egyben ön-ironikus jelenetekben gazdag látványparádét, kár, hogy a készítők mindezt komolynak szánták. Ez a történet nem rossz, viszont ebben a megközelítésben nem állja meg a helyét. Hiszen teljesen lehetetlen nevetés nélkül azt végignézni, ahogy az elnökpalánta méretes fejszéjével aprítja az élőholtak seregét. És ahelyett, hogy a készítők rájátszottak volna erre és ők is viccesre vették volna a figurát, inkább meghintették az egész szkriptet jó adag komolysággal, emiatt pedig a film szépen be is zuhan két szék közé.

Fummie

Határozottan jobb volt, mint a Hófehér és a vadász, amit ugyanazon a napon néztem meg. Valami mazochizmus jött rám.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Corvus_CoRex 

Henry: Egy csávó akkor iszik ennyit, ha egy nő csókjára vágyik vagy ölni akar. Mire készülsz?

Corvus_CoRex 

Adam: Az emberek azóta hajtják igába egymást, hogy kitalálták az isteneket, akik megbocsájtják.

Corvus_CoRex 

Adam: Ötezer évem alatt egy fontos felismerésre jutottam. Elmondhatom? Valaminek a rabszolgái vagyunk mind.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján