Az ismeretlen Drakula (2014) 187

Dracula Untold
92' · amerikai · akció, dráma, háborús, fantasy, horror 16

Bram Stoker klasszikus történetének legújabb feldolgozásában a havasalföldi fejedelem, III. Karóbahúzó Vlad (Luke Evans) történetét ismerhetjük meg. Az uralkodó nem a saját érdekeit tartja szem előtt, a legfontosabb az számára, hogy megmentse a birodalmat és ezzel együtt a családját is. Ehhez… [tovább]

angol
magyar

Szereposztás

Luke EvansIII. Vlad Tepes
Sarah GadonMirena
Dominic CooperII. Mehmed
Art ParkinsonIngeras
William HoustonCazan
Diarmaid MurtaghDimitru
Ferdinand KingsleyHamza Bey
Noah HuntleyPetru kapitány
Joseph LongOmer tábornok
Paul KayeLucian testvér

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 35

Várólistára tette 94


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Hát nekem ez kínszenvedés volt megnézni. Akárhányszor megakartam nézni mindig bealudtam rá 30 percnyire a filmből. Untam a filmet, a szereplők borzalmasak voltak. Luke Evans volt az egyetlen akit imádtam. Nagyon tetszett a karaktere. Pörgős volt, és látványos.

Pandalány

Kezdjük azzal, hogy én Luke miatt néztem meg ezt a filmet. Ezer éve nem néztem vámpíros filmet, ideje volt. Szerintem remek lett, végig fenntartotta a figyelmemet, érthető volt a sztori, a színészekkel is elégedett vagyok. Tetszett a történet, a jó és rossz küzdelme, a látványvilág, a karakterek. Nem bonyolították túl, teljesen korrekt film kerekedett belőle.
A végén kaptam egy kis macsó Luke-ot :D :D, ennek kifejezetten örültem. És simán beleférne egy folytatás is.

Papillon_εïз 

Nekem Drakula mindig is a szívem csücske lesz, szóval ezt a filmet is kismilliószor láttam. Nagyon tetszik a történelmi és a szerelmi szál is. Látványos, ahol kell megijeszt. Talán ő az egyik olyan Drakula karakter, akit a legjobbnak tartok, persze Gary Oldman után. A rejtett tartalom pedig, hogy a családért és az országért mindent, tökéletesen illett bele.

Zsófia

A Universal Pictures fel akar építeni egy Szörnyverzumot, és beteszi hozzá EZT kezdődarabnak. Bevallom, most megrendült a hitem a 2017-es Múmia-feldolgozásban, bár lehet sikerülni fog ezt a közel nullás teljesítményű Drakulát megugrani. :D

Razor

Másfél órás kikapcsolódásnak jó volt, a történelmi pontatlanságtól meg eltekintettem, Hollywoodtól ilyesmit (sajnos) nem lehet elvárni. A vámpírok és a képességeik szerintem elég jól voltak ábrázolva, bár ez a jófiúból lesz (nem is olyan rossz) Drakula azért nem túl eredeti, a Castlevania sorozat már elsütőtte. Mindenesetre én reménykedek, hogy a tervezett Universal Monsters rebootba beleintegrálják majd ezt a filmet, máskülönben a vége igencsak lóg a levegőben.

4 hozzászólás
abby 

Ez még a popcorn mozik mércéjével mérve is a bődületesen rossz kategória.

Kiskakukk 

Minden logikátlansága és szirupossága ellenére imádom ezt a filmet. Nagyon jó a hangulata, Luke Evans pedig telitalálat. A démonos szál kellemes meglepetés volt (bár vámpíros eredetsztorikban nem újdonság). Az öreg rém is nagyon,de nagyon rendben van. Sokan szidják ezt a filmet, nem is hibátlan. De nekem baromira tetszik. És a vége csillagos ötös.

Krenai 

Nem volt annyira rossz, mint ahogy az eleje és a filmről hallott kritikák alapján vártam, de azért így se tetszett annyira. Sokszor untam, és néha még a szememet is forgattam rá, hogy mi történik. :D De a színészek nagyon feldobták, Luke Evans és Charles Dance nagy kedvenceim, így örültem, hogy látom őket. Dominic Cooper nagyon furcsa volt török hadvezérként, de az alakításával nem voltak gondok.
Az akciójelenetek tetszettek, bár sok izgalom nem volt bennük. A helyváltoztatás pedig nagyon jól nézett ki ezzel a sok denevérrel.
Örülök, hogy láttam, hiszen nem volt rossz, de azért nem volt annyira jó, hogy többször is megnézzem.

otaksa

Formabontó új megközelítés, jófajta pasival, nem rossz, határozottan nem rossz…

H_Kincsoo

Meglepő, de kifejezetten tetszett, annak ellenére, hogy nem szeretem az ilyen sötétebb témákat boncolgató történeteket. Ugyanakkor Dracula története mégis megfogott, egy ideje érdekelt is az egész mivoltja, de csak most jutottam el odáig, hogy bele is vessem magam.
A szereposztás szerintem nagyon a helyén van. Luke Evans ebben a filmben egy cseppet férfiasabb, mint Gastonként a Szépség és a szörnyetegben.
Nagyon szívbemarkoló, ahogyan áldozatokat hoztak egymásért, mind Vlad, mind Mirena. A család volt az első számukra.
A végén viszont egy kicsit meglepődtem, nem gondoltam volna, hogy egészen napjainkig eljutunk, de nagyon szépen megoldották ezt is.
Nem tudom, ezután az adaptáció után, vajon mit szólnék a régebbiekhez…


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján