Hellsing Ultimate (Hellsing 4.) (2006–2012) 29

A 20. század végén (egészen pontosan 1999-ben, tehát az ezredforduló idején) járunk a Földön, minden ugyanaz, mint a mi világunkban, leszámítva egy dolgot. Vannak természetfölötti lények, tehát vámpírok, ghoulok, stb. Ezek elpusztítására egy angol nemesi család vállalkozott, mégpedig a Hellsing… [tovább]

angol

Szereposztás

Orikasa FumikoSeras Victoria (hang)
Sakakibara YoshikoIntegra Fairbrook Wingates Hellsing (hang)
Nakata JoujiAlucard (hang)
Kiyokawa MotomuWalter C. Dornez (hang)
Mizuhashi KaoriIntegra Fairbrook Wingates Hellsing - fiatal (hang)

Kedvencelte 15

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Netta88 

Őszintén fogalmam sincs, hogy mit is írjak erről az animéről. Talán kezdem azzal, hogy miért néztem meg. Tudom, ezt illett volna az előző Hellsing sorozathoz írnom, de valahogy össze kell szednem a gondolataim x)
Szerintem nem mondok újat azzal, ha azt mondom, hogy Alucard neve már fogalom az animés körökben. Valószínűleg azok is hamar megismerkednek vele, akik nemrég kezdtek animéket nézni, pláne ha még a vámpírokat is szeretik. Ha vámpíros anime ajánlásról van szó biztos, hogy köztük van a Hellsing. Miért? Alucard miatt, mert ő az a vámpír, aki a legjobban hű Bram Stoker Drakulájához. Nem csillog, mint a gyémánt, ha napfény éri igaz el sem porlad. Nem riad vissza egy kis vérivástól, vagy vérontástól. Koporsóban alszik, denevérré változik, alakot vált, embereket manipulál. Valóságos rémálom, egy démon, egy szörnyeteg. Mégis… egyszerűen lenyűgöző. Legalábbis számomra lenyűgöző. Nagyon szeretem a karakterét, már az első sorozatban szerettem. Tulajdonképpen miatta kezdtem nézni, és néztem végig azt is, ezt is. A politikai és vallási háború, a náci témájú művek ugyanis nem az én asztalom, általában kerülöm is ezeket a műveket. Ez pedig bővelkedik mindkettőben. Eleinte úgy tűnik, hogy a Hellsing szervezete a vámpírok és ghoulok ellen harcolnak, élükön Integra Hellsinggel, és az ő hű szolgájával, Alucarddal. Viszont, mint kiderül sokkal több van emögött, mint hatalomra éhes vámpírok és elszabadult ghoulok inváziója. A háttérből a náci sereg élén álló Major (őrnagy) mozgatja a szálakat, aki vámpír és ghoul hadseregével háborút robbant ki Angliában. Úgy tűnik, hogy céltalan mészárlás az egész, de mint kiderül van célja, és az nem a világhódítás… Ebbe a háborúba csatlakozik be az Iscariot 13-nak nevezett szervezet is, amely a Vatikán irányítása alatt áll, és célja szintén a vámpírok és az eretnekek, valamint a Protestáns rend – vagyis a Hellsing szervezet – likvidálása.
Az anime remekül keveri a valóságot a fantasyval, kellően groteszk és morbid. Néha túlságosan is morbid. A groteszkre jellemző a komikum. Viszont még mindig úgy gondolom, hogy nem illett bele a környezetbe a komédia, nekem túl illúzióromboló volt, kizökkentett. Szerencsére nem volt benne sok ilyen jelenet/helyzet.
Tetszett, hogy csempésztek bele szerelmi szálat, habár nem is tudom, hogy nevezhetem-e szerelmi szálnak. Inkább érzelmekkel túlfűtött jelenet volt spoiler
Halál, dráma, és tragédia is volt az animében. Nekrofília, pedofília – ezek szintén megtalálhatók benne, szerencsére csak egy-egy rövid jelenet erejéig, amikor visszatekintést kapunk egy-egy szereplő múltjába.
Felmerül Dracula és Mina Harker (Murray) neve is, szépen összekapcsolták ezt is, emellett fordulatokban is bővelkedik az anime, és sok régi és új karakter is feltűnik, akik közül sajnos nem sok olyan van, aki szimpatikus lett. Tulajdonképpen csak Alucard, Walter és Bernadotte lettek a kedvenceim. De még ennek, és annak ellenére is nézette magát, hogy nem szeretem az ehhez hasonló háborús, nácis, vallásos műveket.
Tulajdonképpen a zenén kívül mindent felülmúl az előző sorozathoz képest. A zene a régi sorozatnál is jó volt. Főleg az opening tetszett, ami itt igazából egyáltalán nincs.
A története, bár a mangát nem ismerem, azt olvastam, hogy hű hozzá, sőt még többet is ad. A grafika szebb, habár nekem néha nagyon groteszk volt. Nem sajnálták a vért, a brutalitást sem az animéből.
Aki szereti a vámpíros /vérengzős, brutális, háborús/ animéket, vagy hiányolt valamit az előző sorozatból, illetve olvasta a mangát, és szerette, azoknak kötelező darab.

10 hozzászólás
Chiara

Sokkal több, egész más. A rajzolása még mindig nem az én világom. Továbbá nagyon örülök, hogy nem akkor néztem meg, amikor futó sorozat volt. Hónapokat várni egy epizódra? Nemááááár!

ChEebor 

Na, hát ez sem egy mély sorozat, de nem is azért szeretjük, hanem mert egy véres, totális őrület, sok akcióval és érdekes, noha nem a legkidolgozottabb karakterekkel. És az ész nélküli akciósorozatok között szerintem kiemelkedő helye van, jó a történet (bár maga a történetmenet színvonala ugrál kicsit), jók a harcok… de leginkább azokat a nagymonológokat szerettem benne, amik időnként elhangoznak egy-egy karakter szájából.

Kiskakukk 

A régi sorozatot (a zene kivételével) mindenben veri, de így sem érdemel többet 5 csillagnál.
Rettenetesen pózőr (de hát ezért is szeretjük a Hellsinget :D ) és nagyon rétestészta. A sztori szódával elmegy.


Népszerű idézetek

Chiara

Hermész madara a nevem, engedelmes úgy lettem, hogy szárnyaimat elnyeltem.


Hasonló filmek címkék alapján