Underworld (Underworld 1.) (2003) 199

Évszázadok hosszú során át két faj fejlődött ki, valahol az emberi kultúra mélységeiben rejtőzködve – az arisztokratikus, kifinomult Vámpírok és a brutális, vadállatias Lycanok (farkasemberek). Az emberek számára a létezésük csupán egy mítosz suttogása. De egymás számára egy életen át halálos… [tovább]

angol

Képek 10

Szereposztás

Kate BeckinsaleSelene
Scott SpeedmanMichael Corvin
Michael SheenLucian
Bill NighyViktor
Görög ZitaAmelia
Kevin GreviouxRaze
Wentworth MillerDr. Adam Lockwood
Shane BrollyKraven
Sophia MylesErika
Erwin LederSinge

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 46

Várólistára tette 76


Kiemelt értékelések

Negative_Singularity 

Hogy én mennyire utálom magamat! Sosem láttam végig a filmet, mindig csak mozaikrészeket (bemutatók, mozireklámok, youtube zenés összevágás), amiből aztán szépen okosan leszűrtem, hogy ez mekkora orbitális blődség. Jó, nem vagyok most sem meggyőzve, rengeteg olyan jelenet volt benne, amitől a fejemet fogtam, hogy ne… ez most komoly? A történetszálak sem simultak ki rendesen, noha érthető volt minden, de gyakran nem volt következetesség a cselekményben. A karakterekből Viktor, mint ősöreg, érzéketlen, ridegen gyakorlatias – hatalomra, hierarchiára és túlélésre koncentrálva –, magasan vitte az antihős rajongásomat. spoiler
Lentebb írták, hogy WoD gyanús világ… nos, mea culpa, mert igaza volt. Rajongója nem leszek, de kellemes csalódás volt, nagyon örülök, hogy rászántam magam és megnéztem végre.

4 hozzászólás
Kemiviki 

Még így évekkel később is azt kell mondanom, hogy ez egy nagyon jól összerakott, ütős film, melyen az idő vasfoga se tud rést találni.
Egyetlen egy amit fel tudok hozni negatívumnak az az, hogy a vérfarkasok feje nagyoooon nagyooon mű, de azon kívül semmi sem zavart.
Görög Zita előtt pedig le a kalappal nagyon jól nézett ki vámpírként.
A vérfarkasok pártját fogom, mert amit Viktor tett az megbocsájthatatlan, egyszerűen nem hittem el hogy valaki ilyet képes tenni.

UViki 

Van benne potenciál, tehát biztosan meg fogom nézni a folytatásokat. Viszont nem tetszett annyira, hogy ennél több csillagot adjak rá.

rocketdog 

Minőségi dark vizuál, egy sor szám Maynard James Keenan-tól meg Danny Lohner-től. Hm, ez a film kényeztet engem :D
Ezeket leszámítva egy átlagos, de jobb féle akciófilm, amit 2019-ben (először) megnézve is abszolút pozitív élmény. A cgi persze már elég pókhálós, de az omló vakolat a pesti épületek falán nagyon élethűre sikerült :D

Heni_D

Rég láttam már ezt a filmet, de az ikonikus fej félbevágás megmaradt bennem. Még mindig nagyon tetszik az egész sötét világa. Tök jó érzés látni a magyar történetszálakat és a magyar neveket is. Pl.Lakatos József utca. :D És Görög Zita is szerepel benne! Ugyan nem kapott benne sok szerepet, de az is nagy valami, hogy magyar színésznô is játszott egy ilyen híres és szuper filmben! Imádom Selene-t. 10 csillag. ♥

Hippoforaccus 

Kicsit gyenge a CGI, de a történet rendben van. Jó zenék, és rengeteg elpuffogtatott lőszer.

Sunshine 

Igazából nem tudom miért maradtak ki nálam az Underworld filmek. Anno valamiért nem akartam megnézni, arra emlékszem, de a miért már a homályba vész. Nem baj, végül adtam neki egy esélyt.
A negatív oldalra viszonylag kevés dolgot tudok felsorakoztatni, de azért…
– nekem a két óra picit hosszú volt. Nem mondom, hogy unatkoztam, de már fészkelődtem a második órában.
– Selene (többször nem értettem a nevét) csillogó latex szerelése néha elvette tőle a badass hatást. Alapvetően tetszett, de a fények nem mindig voltak előnyösek. Pl. amikor az elején nem látni a matt bordázatot/mintát, csak csillog a vállán/karján a ruha, az elég „lebujos táncos”.
– Túl sok csavar nem volt benne. Lényegében Rómeó és Júlia sztori, fantasy-vel felrázva.

Kedvencem… igazából én nagyon bírtam a főgonoszt, mert tökéletesen adta a rideg, számító, több ezer éves vámpírt, akit állatira lehet utálni. :)
És hozzá kapcsolódik az egyetlen – számomra – meglepő fordulat/titok.
Ami még tetszett, hogy magyar helyeket, feliratokat is lehetett látni. Kicsit ugyan furcsa volt, mert alapvetően a külföldi feliratokhoz (angol, német, spanyol főleg) vagyok szokva, de… jól volt furcsa, ha ez így érthető.
Megnézem a többi filmet is, lássuk mi lesz a spoiler

lipotdorka 

Ez az egyik, ha nem a legeslegeslegkedvencebb filmsorozatom. Imádom a karaktereket, a történetet és mindent. Nem hibátlan, az azért van (de lássuk be, az első rész több mint 10 éves…) bőven, de én így is imádom.

Tejesember

Nem mondom, hogy a legjobb vámpíros, vérfarkasos film, de én élveztem. És kifejezetten tetszett, hogy találtam benne magyar vonatkoztatásokat. Először is Görög Zita, aztán a feliratok, mint a söröző felirat. :D tiszta magyar. És a nevek is, bár valamiért viccesnek találtam, és még mindig nem tudom, hogy miért. Ez a Katie egyszerűen gyönyörű, még lány létemre se bírtam levenni róla a szememet.

Kingslayer

Az egyetlen vámpír vs vérfarkas sztori, amiben nem tudtam pártot foglalni egyik vagy másik oldal mellett, nem mintha olyan sok effélét láttam volna – másegyébként vámpírpárti lennék alapjáraton. De Lucian, a vérfarkasok vezére és Viktor, a vámpírok vezetője között egyszerűen nem tudtam dönteni, mindketten nagyon menők voltak, és imádtam őket. De ha muszáj lenne döntenem, a farkasokat választanám, mert a vámpírok között voltak nagyon ellenszenves figurák, mint például Selene. Ő olyan szinten irritált… hogy az csak na! :D

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

lipotdorka 

Nagyon sikeres hadjárat volt. Talán, túl sikeres is.

lipotdorka 

Mi a jó a halhatatlanságban, ha nem élvezed az élet örömeit?

lipotdorka 

Senki sem éli túl mindkét faj harapását.


Folytatása

Összehasonlítás

Underworld


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján