Drakula (2013–2014) 81

Az amerikai állampolgár Alexander Grayson Londonba érkezik, hogy találmányaihoz befektetőket és új technológiákat kutasson fel. Igyekszik az angol nemesség jóindulatát elnyerni, ezért hatalmas bált rendez, ahová minden fontos embert meghív. Itt ismeri meg Mina Murray kisasszonyt, aki… [tovább]

Képek 42

Szereposztás

Jonathan Rhys MeyersAlexander Grayson
Jessica De GouwIlona / Mina Murray
Thomas KretschmannAbraham Van Helsing
Victoria SmurfitLady Jayne Wetherby
Oliver Jackson-CohenJonathan Harker
Nonso AnozieR.M. Renfield
Katie McGrathLucy Westenra
Bányai MiklósSzabó
Ben MilesBrowning
Robert BathurstLord Thomas Davenport

További szereplők

Kedvencelte 19

Várólistára tette 130


Kiemelt értékelések

Theana 

Alapvetően az ilyen sorozatok nem az én műfajom, és van néhány jelenet, ami az ízlésemnek kicsit sok is volt, de szerintem nagyon jól felépített sorozat, tök jó karakterekkel, akikkel lehet azonosulni (valamennyire…). A színészek karakterhűek, és itt Katie McG-ot emelném ki legfőképp, mert nagyon nem kedveltem, de ebben a sorozatban egyszerűen lenyűgözött. Jessica DG nagyon bájos és elvarázsoló, akiért, megértem, miért van oda a gróf. Maga Drakula szerepére is szerintem a tökéletes embert választották.

Szerintem megérte volna folytatni, ilyen függővéggel otthagyva a nézőt, spoiler.

Ruby_εïз 

Ez egész jó volt, noha JRM-mel a főszerepben nem volt kérdés. :D

krlany 

Én ezt a sorozatot imádtam. Jonathan Rhys Meyers zseniális volt benne, mindent elhittem neki, amit csak akart. Izgalmas volt a két szembenálló tábor harca, és naná, hogy nem a vámpírölőknek drukkoltam. Kár, hogy nincs folytatás… Kíváncsi lettem volna a Mina-Ilona rejtélyre, meg a többi levegőben lógó szálra is.

lipotdorka 

Tényleg nem értem, miért lett vége ennek a sorozatnak. Minden résszel egyre jobbá vált. Nagyon jó az alapanyag. A történet, a színészek, a dialógusuk, a látvány, nagyon jó az egész atmoszférája. Minden klappol. A Dracula téma igencsak lerágott csont már, de a készítők megpróbáltak valami újat belecsempészni, és ez sikerült is nekik valamennyire. Lehetett volna benne lehetőség. Kár, hogy vége.

Honey_Fly 

Meglehetősen nagy kitolás ilyen cliffhangerrel elkaszálni egy sorozatot. Írom ezt annak ellenére, hogy a 7 csillagot szinte csak Jonathan Rhys Meyers iránti rajongásom adatja velem. Sajnos a sorozat szerintem elég lagymatag, nekem sokszor leginkább modoros szenvelgés volt. A karakterek is teljesen hidegen hagytak. Annyira, hogy még fel sem tudtak idegesíteni. Tovább megyek, drága Meyersem sem tudott elvarázsolni. Színészete most kb. arra emlékeztetett, mint amikor gimi harmadikban reál osztályként az osztálykiránduláson krimit forgattunk kézi kamerával spoiler. Már pár nap múlva is kellemetlen élmény volt visszanézni. Nagyon jó volt viszont a Kelenföldi Erőmű kapcsolótermét filmen is látni. spoiler Nem is adok hét csillagot, legyen 6, és azzal is vajszívű voltam.

alexakarola 

Sajnálom, hogy vége lett, pedig megszerettem, néztem volna még tovább. Grayson-t annyira nagyon nem kedveltem meg, mármint persze neki szurkoltam, meg azért bírtam, csak nem annyira. Szerettem a Lady Jayne-nel közös jeleneteiket, játszmáikat, illetve Lady Jayne-t önmagában is, mindig szeretem az ilyen erős, független női karaktereket, még ha nem is a jó oldalon állnak. Renfield tipikus szárnysegéd, de bírtam. És akkor még ott volt Lucy, kis naív, ő semmi rosszat nem akart és mégis talán ő lett a legnagyobb áldozata a történetnek, Mina elég durva volt vele, Lady Jayne befolyásolta, Jonathan csak rontott a helyzeten és Grayson pedig….
Érdekes volt, hogy volt magyar a mellékszereplők között.
Azért az utolsó két-három résznél lehetett érezni, hogy nagyon felpörögtek az események, az talán kicsit sok volt. Lehet, hogy tudták, hogy el fogják kaszálni? Mindenesetre azért mégiscsak jó, hogy így tettek, mert így nem lett annyira vészesen függő a vége, mint amire számítottam.

Lunemorte

Amikor elkezdtem ezt a sorozatot, azt hittem valami könnyen felejthető gagyi valami lesz, ami majd jó lesz az X-akták után átmenetnek…Arra nem számítottam, hogy ennyire megszeretem a történetet és két szereplőt (Dracula és Van Helsing). Sajnálom, hogy csak 10 rész készült, főleg hogy a vég is folytatást sejtet….

1 hozzászólás
Coralie 

Nagyon sajnálom, hogy elkaszálták ezt a sorozatot, szívesen nézném tovább!! Az évad végére beszippantott a történet, a karakterek is jók voltak. Lehet, hogy JRM nem egyszerű eset a forgatásokon, de simán elvitte a hátán az egész sorozatot, tökéletes volt erre a szerepre. Most csalódott vagyok. :(

Liliána_Tanács 

Nekem ez a feldolgozás, nagyon tetszett, úgy néztem volna tovább. Nekem már az elején nyilvánvaló volt hogy nem fogom kedvelni spoiler. A többi szereplő szimpatikus volt, és a színészi munka is tetszett.
Egy biztos, még sokszor megnézem.
:)

Heni_D

Nagyon tetszett, főleg az utolsó részek, mert azok igazán izgalmasak voltak. Jonathant hol kedvelem, hol gyűlölötem. Bram Stoker: Drakula című regénye az egyik kedvencem már sok-sok éve és eddig ez volt egyetlen olyan filmes feldolgozás, amely lekötött és tudott valami újat mutatni. A hangulata, a cselekménye, a szereplői mind szuper volt a sorozatnak. Jonathan Rhys Meyers az egyik kedvenc színészem és most is szerettem Alexander Grayson karakterébe bújva. Van Helsing szerintem brutálisabb volt, mint maga Drakula. Alexander hű barátját és ügyvédjét is sikerült megszeretnem, vagyis Renfieldet. A hölgy szereplők is igazi egyéniségek voltak. Mina az okos és céltudatos lány. Lucy a könnyen befolyásolható és érzelmileg összezavarodott lány. És persze Lady Jayne, akinél bátrabb és magabiztosabb asszony nincs is szerintem a világon. A Sárkány Lovagrend tagjait utáltam és persze Alexander oldalának szurkoltam végig. Remélem lesz még folytatása, mert ritka az ilyen jó vámpíros sorozat, amely nem tinidzséreknek szól, hanem felnőtteknek! Abszolút 10 csillag, mert megérdemli.


Népszerű idézetek

lipotdorka 

Lady Jayne: A woman's power isn't in her beauty or her smile but in her mind.

Theana 

Abraham Van Helsing: Meg akarja gyógyítani a rákot?
Mina Murray: Nem. Le akarom győzni a halált.

(6. rész)

Theana 

Alexander Grayson: Kit gyilkoljak meg?
R. M. Renfield: Ha javasolhatom, senkit, uram.

(8. rész)

lipotdorka 

Lucy Westenra: Why didn't you tell me?
Minerva Westenra: Tell you what?
Lucy Westenra: That it's perfectly natural for a woman to fall in love with another woman.

Theana 

Alexander Grayson: Egy okot mondj, hogy miért ne hámozzalak meg, mint egy almát!

(1. rész)

Theana 

Mina Murray: Ha nemet mondasz, megrúglak.
Abraham Van Helsing: Akkor el kell fogadnom.

(2. rész)

Theana 

Browning: Nem maga lenne az első nő, akit elvakít a testi vágy. Az első vámpírvadász, de nem az első nő.

(5. rész)

Theana 

Jonathan Harker: Uram, tudnia kell, hogy Alexander Grayson egy pitbull. Ha egyszer kudarcot vall, újra próbálkozik, amíg nem jár sikerrel.

(9. rész)

lipotdorka 

Lucy: I broke things off with Alastair, did I tell you? Mother begged to know the reason. She would have flogged it out of me if she could, but I couldn't tell her… wouldn't tell her. The reason I did it was you. I've always loved you, Mina. I didn't realize it till now, but I now know that I always have.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján