Kedvencelte 32

Várólistára tette 223


Kiemelt értékelések

Törpillaa 

Na végre sikerült végignézem. Már jó párszor nekiálltam, de vagy elterelte valami a figyelmem, vagy elaludtam rajta. XD De egyébként nem is rossz film, látszik rajta, hogy ez az új milliárdos baby, mert ezt így megvalósítani nem lehetett egy olcsó mulatság. XD Volt itt akció dögivel, és látvány is, a sztori felépítése enyhén kusza, ha nem figyel oda az ember, lemarad egy fél hosszal, ez a film teljes oda figyelést kíván, de hogy a film fele dög uncsi az is biztos. Kettős érzésem van ezzel a filmmel kapcsolatban, egyrészt untam, és másrészt izgultam, mert egy két jelenet tök izgis volt. A bunyókat inkább hagyjuk, mert az egy vicc volt. spoiler Az autózós üldözés tetszett, na meg a repülős. XD Amúgy a szereplők nem voltak rosszak, a Főhős szimpi volt, a többit inkább hagyjuk. Néha az volt az érzésem halálra unják az egészet, főleg Robert Pattinson, olyan unott képe volt egész végig. XD De azért valamennyire mégiscsak tetszett, de azért nem vagyok túlzottan elragadtatva tőle, de ez az az idő és tér intervallumos sztori nagyon megállja a helyét, csak kár, hogy ennyire össze vissza kavarták, a múlt, a jelen, és a jövő utazásait időben és térben, mert ettől egy kissé zavaros volt.

2 hozzászólás
Barneysoad

S A T O R
A R E P O
T E N E T
O P E R A
R O T A S

Ekhal 

A Nolan filmekre jellemző egy sajátos látvány és hangulat, ami főként szürke tónusú, letisztult képi világot és folyamatos feszültséget jelent. Az ő alkotásaiban valahogy minden jelenetben ott van az a bizonyos feszültség, igazából nincs is nagyon nyugodt jelenet sehol sem, „valami mindig van a levegőben”. Egyedien kialakította a filmjeire jellemző atmoszférát, melyekbe szívesen elmerülök.
Ebben a műben sincs hiány a fent említett elemekből, egy jó filmet kapunk. :) Nem lett mégsem maradandó a számomraspoiler, a következő gondolatok motoszkáltak a fejemben:
– úgy érzem, túl sok mindenről szeretett volna a rendező ebben a filmben beszélnispoiler, a végeredmény viszont „átlátszó”, sokat markol, keveset fog érzésem volt többször, ha a történetről beszélünk; a párbeszédek sokszor szintén a semmibe vesznek, grandiózusnak hangzanak, de inkább megtévesztés ízük van
– a főszereplő szimpatikus, de egyszerűen nincs személyisége, olyan üres. Viszont nincs neve és többször elismétli a film során, hogy ő a főhős, így valamennyire olyan, mintha mi magunk lennénk a cselekmény hőse, nézőpont kérdése így, hogy ez a vonás jó vagy rossz inkább
spoiler
Ami nagyon tetszett benne, az a zene, kiváló hangulatot szolgáltatva a jelenetekhez; Robert és Elizabeth alakitása, az ő karaktereik kiemelkedtek a többi szereplő közül; és az egész ötlet. Christopher Nolan ismét egy egyedi produkciót tett le az asztalra, de készüljetek fel, hogy utána nem fogtok nyugodtan aludni. Megkavarja a fejet rendesen!
Később még mindenképp meg szeretném nézni, hogy jobban összeálljon. Mondhatnám úgy is, hogy nem adták még fel az utolsó Tenet-et.

TLD 

Az első Nolan-film az eddig látottak közül, ahol a téteket súlytalannak éreztem (Pattinsont leszámítva a karaktereket is), ráadásul a rendezőre jellemző, általában jól működő húzások sem találtak be.
Mondjuk a zene az szokás szerint ütős – legközelebb a film soundtrackjére viszem le a szemetet, úgy sokkal epicebb lesz.

4 hozzászólás
csartak

Pár napja néztem meg, de csak az jut róla eszembe, hogy ez mekkora hülyeség! Tavaly alig volt nagy film, de a Tenetről már előre beszéltek, hogy nagy durranás lesz. Nekem akkor kimaradt végül. De most. Teljesen mást képzeltem, sokkal jobbat, hogy leesik tőle az állam. Ráadásul kb. a film feléig szinte alig történik valami, megy az alapozás, szarakodás.
Egyetlen pozitívum, azt éreztem, hogy szeretnék én is egyszer valami baromi furcsa dolognak a részese lenni. Valami titoknak, amit kevesen tudnak. A háttérben működő erőknek, suttogva kiejtett szavaknak, miket csak kevesen értenek. Néha úgy kívánom forduljon ki a világ magából, forduljon meg az idő, menjenek hátra az emberek.

LoneWolf 

Bevallom, hogy eleinte negatívan álltam a filmhez. Mikor beültem a moziba, arra készültem, hogy megint egy túlzottan agyondicsért és feleslegesen elnyújtott művet fogok látni Nolan-től, mint mondjuk az Interstellar, (Csillagok Között) de kellemes csalódás ért. Az eddig megtekintett alkotásai közül számomra ez a 3. legjobb, szóval ahelyett, hogy az előzetes terveim szerint lehúznám, csak arra tudok bátorítani mindenkit: Nézzétek meg!
Természetesen ez sem egy egyszerű darab tőle, folyamatosan figyelni kell, gondolkodni, miközben az utóbbival valójában nem mész semmire, hisz az egész sztori az idővel manipulál, melynek tényleges működéséről fogalmunk sincsen. Keresheted benne a logikai hibákat, de fölösleges, hisz minden időutazós film a saját szabályai szerint játszik és ez itt sincs másként. Akadnak ismerős elemek, helyzetek, valamire már kapásból rájöhetsz, ha sok ilyen alkotást láttál már, mégis visz bele annyi csavart, hogy sokszor azt se tudd, mi is történik pontosan. Ez egy folyamatosan pörgő puzzle, melynek darabkái a végére azért mind a helyükre kerülnek. Ha nem is egy tökéletes és korszakalkotó darab, mindenképp egy okos, látványos és maradandó mű, szóval tényleg csak ajánlani tudom. Részletekbe menően most nem elemezném, de annyit megemlíthetek még, hogy a szinkron remekül sikerült és a zene is valami eszméletlen hangulatot teremtett az egész cselekmény alatt, illetve minden színész hozta a tőle „elvárt szintet”.

_Vica_ 

A film felétől sajnos elvesztettem a fonalat, ahogy olvastam, mások is. Ha ettől eltekintünk a látványvilága szerintem nagyon rendben volt a szereplőkkel együtt. Voltak benne olyan egyedi elemek amiket más filmben nem láttam, vagy ha mégis is akkor sajna nem emlékszem rájuk. A zenéjét is agyon dicsérhetném annyira különleges volt. Szerintem ezt a filmet érezni kell és nem megérteni.

L_Reggie 

Valami piszkosul zseniális lett ez a film. Mr Nolan nem viccel. Nem mondom hogy első nézésre minden tiszta a cselekményben, de ettől függtelenül nem zagyvaság ami történik. Veszettül intelliges film ez, amit igazén profin tettek össze. Az akció jelenetek, a történet, a hangzás, a színészi játék, minden IS tökéletes!

MrsCumberbatch 

Én vártam ettől a filmtől a legkevesebbet mégis übercsalódott vagyok. Rettentően jó az alap történet. Komolyan, ilyen mesteri (és zavaros) témával már nagyon rég találkoztam. De miért kellett bele ennyi dirr-durr-piff-paff-puff-bumm? Én élvezni akartam ezt a filmet de közben csak megfájdult a fejem. Főleg mert ilyen szörnyű hangot… A beszélgetések hangsáva kva halk volt. De amikor végre beállítottam a jó hangot jött egy buff és beszakadt a dobhártyám.


Népszerű idézetek

Sunshine 

– Tudja a sznobizmus nem brit monopólium.
– Nem, nem a monopóliumunk, inkább… nemzeti kincsünk.

Londonna 

– Nehéz olyanban bízni, aki féligazságokkal etet.

Londonna 

– Az elv az, hogy hallgatni kell.

Londonna 

– Utánam is megy tovább az élet.
– A fiáé nem.
– A legnagyobb bűnöm, hogy egy halálra ítélt világba hoztam őt.

BeL1eVe 

Sator: „Ha én meghalok, velem hal a világ és magával hal az, amit tud. Úgy jár a titkával, mint a névtelen egyiptomi munkás, aki a maga építette piramisban fekszik. Maga egy vakhitű fanatikus.”

Londonna 

– Azt hiszem, hogy ez egy szép barátság vége.

Corvus_CoRex 

Sator: De hát ugye, homályos világban élünk.
Főhős: Mi ez, Whitman? Költői!
Sator: Legközelebb egy golyót kap a fejébe.
Főhős: Nem kettőt a torkomba?
Sator: Olyasmire nem lesz idő.

Drucocu

Mind azt hisszük, hogy berohannánk az égő házba. De amíg nem érezzük a hőséget, nem tudhatjuk.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján