Klónok (2018) 33

Replicas
107' · amerikai · sci-fi, thriller

A Replicas című sci-fiben Reeves, alias Will Foster egy idegkutatót alakít, akinek családja, felesége és gyerekei egy autóbalesetben életüket vesztik. Foster még a tragédia előtt azzal kísérletezett, hogy hogyan lehet az emberi tudatot számítógépbe átültetni. A baleset után kollégája… [tovább]

angol

Szereposztás

Keanu ReevesWill Foster
Alice EveMona
Emily Alyn LindSophie
John OrtizJones
Emjay AnthonyMatt Foster
Thomas MiddleditchEd Whittle
Hirdetés

Kedvencelte 2

Várólistára tette 60


Kiemelt értékelések

desertangelable 

Kimondhatatlanul gagyi. Annyira életszerűtlen az egész, hogy nevetséges. A néző el sem jut addig, hogy a szakmai részét elkezdje vizsgálni, mert emberi oldalról megbukik az egész. Érzelmek nincsenek benne a legminimálisabb mértékben sem spoiler, a színészek olyanok, mint egy darab fa, a történet meg talán 20 évvel ezelőtt lett volna érdekes. Borzalmas. Nem értem Keanu miért próbálkozik mindig ezekkel a sci-fikkel, 10 próbálkozásból kb egy jött be eddig.

3 hozzászólás
Sunshine 

Ez a film a robotika, klónozás területét boncolgatja, egy család – leginkább az apa – köré építve a sztorit. Aki nagy akciókra vágyik… ne ezt nézze.
Alapvetően nem rossz, persze lehetett volna jobb is. A hibák közül egyet említenek, ami akkora logikai hiba volt, hogy már szinte fájt. spoiler
Egyébként érdekes téma, de sok idő elmegy azzal, hogy „vasemberszerűen” a levegőben babrálnak a beállításokkal/számítógéppel, szóval tényleg csak azoknak ajánlom, akik nem akciófilmben reménykednek.

Saori

Valahol mélyen eltemetve ebben van egy jó film. Csak sajnos minden potenciálisan izgalmas és használható történetszálat elvágnak még mielőtt kibontakozhatna. Vannak benne jó ötletek, de annyira mély és jelentőségteljes próbál lenni a film, hogy gondolom túl „sekélyesnek” tartották ezeket kidolgozni. Miért kellett minden jó konfliktust ilyen egyszerűvé tenni?

spoiler

A főszereplő abszolút nem hiteles, a mellékszereplők túl egyszerűek, még talán Edet mondanám a legépkézebb karakternek. Neki volt a legtöbb konfliktusa (amit át tudott adni, Willnek is volt jópár konfliktusa, de abszolút nem tudta elhitetni velem, hogy ez a karakter agonizál), ő volt a legnormálisabb mind közül, ő volt a legemberibb szereplő.

Nagyon bosszantó, hogy tudna ez egy jó film is lenni, ha nem venné ilyen félvállról a nagy konfliktusokat, miközben rájátszik a kisebbekre. Ez most sajna nem jött be.

McMurry

Mindig jó téma és kérdés lesz, hogy hol kezdődik avagy ér véget az ember? Sok fontos kérdés merül fel a filmben, de szerintem ezek némelyikén kissé gyorsan túllendül, így elnagyolttá, kapkodóvá és csapongóvá válik számomra. Amúgyként pedig nem érvényteleníti a túlnépesedés az ember klónozásának kérdéskörét? Illetőleg szerintem megszületünk, hogy meghaljunk, avagy az élet értelme a halál. Jóllehet a filmben nem természetes halált haltak, viszont utána örök életet kaptak – no de kik is? Ők ők maradtak? Különben egész érdekes film.

Hippoforaccus 

Rettentően átgondolatlan film, egy rettentően meggondolatlan főszereplővel. Reeves sunyiban akar dolgozni, de semmit nem gondol át, nem lát előre semmit, pedig elméletben egy hatalmas koponya. Lehetett volna jó, de nem lett az…

Kiskakukk 

Lehetett volna sokkal jobb is. Így sajnos csak egy közepes film, hála a banális történetvezetésnek és az ordító logikai bakiknak.

essz

az alap jó.. a kivitelezés borzasztó… logikai hibák.. életszerűtlen helyzetek…
pedig simán elhiszem, hogy lehetséges… de vannak dolgok amiket nem lehet megcsinálni… spoiler


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján