Mission: Impossible (Mission: Impossible 1.) (1996) 183

110' · amerikai · akció

Egy volt orosz kém titkos nemzetközi információkat dob a feketepiacra: egy listát a világ legjobb titkos ügynökeinek nevével. Ha az információ rossz kezekbe kerül, a következmények beláthatatlanok. Így nincs más hátra: a szupercsoport akcióba lép. Egy prágai követség fogadásán vagyunk, ahol a… [tovább]

angol

Képek 3

Szereposztás

Tom CruiseEthan Hunt
Jon VoightJim Phelps
Emmanuelle BéartClaire Phelps
Jean RenoFranz Krieger
Ving RhamesLuther Stickell
Kristin Scott ThomasSarah Davies
Vanessa RedgraveMax
Henry CzernyEugene Kittridge
Emilio EstevezJack Harmen
Hirdetés

Kedvencelte 12

Várólistára tette 54


Kiemelt értékelések

Sydney 

10 éves voltam (!!!)… 10… még mindig nem igazán tértem magamhoz az első döbbenetből :D
Szerintem kb. százszor láttam ez a filmet, nagyon szerettem, és 31 évesen is tetszik. Tomó nem tudom mit csinál a szcientológusoknál, de öregedni nem igazán tud.
Izgalmas akciófilm, szerencsére Ving Rhames egy kivétellel marad végig. James Bond-nál sem szeretem az új film új nő felállást (bár ott nem 20 éves időintervallumokról beszélünk), és itt sem igazán, de ez van.

Hippoforaccus 

Tipikus kilenvenes évekbeli akciófilm. Kémkütyük, akció és „Na peeersze!” felkiáltások.

LukeSkywalker 

Mint a legtöbb esetben – a kivétel erősíti a szabályt –, itt is az első rész a legjobb.

szakonyianiko

Fogalmam sincs miért nem láttam még mondjuk általában az alap filmekkel mindig így vagyok :D.
Igazából nem reménykedtem semmiben, abszolút nulla elvárással kezdtem bele, és azt kell mondjam iszonyat nagyon csalódtam pozitív irányba.
A cselekmény szerintem jól fel lett építve, Tom játéka nekem tetszett, és bakker a vége! Már azért érdemes volt megnézni, de tényleg jó kis filmet hoztak össze. Remélem minél hamarabb folytatni tudom a második résszel.

Filmdoki

A sorozatot nem láttam, szóval ahhoz nem tudom viszonyítani, ámbár azt tudom, hogy a film egy húzása a rajongóknak igencsak betett, szóval Palma kapott is érte tőlük. A film viszont szerintem remek, igazából az egész franchiseból ez a legjobb. Persze, vannak benne erős túlzások, de a kütyük még elég hitelesek, az akciók látványosak, de visszafogottabbak, mint a folytatásokban levők. Olyannyira, hogy itt Hunt még fegyverte sem használ. Az óriási robbanások és golyózáporok helyett nagyobb hangsúlyt kap a történet, mely végig izgalmas, feszült és kellően csavaros. A karakterek szintén a helyükön vannak, Cruise remekel, Voight szintén kiváló és öröm volt látni Renot is.
Remek darab a ’90-es évekből, melynek falról csüngő jelenetét nem hiába parodizálják előszeretettel. Stílusos, pörgős és feszült, melyen nem sokat fogott az idő vasfoga.

Lobo

Mindig kicsit túlzónak találtam a tévésorozatot a sok álarccal, de ez a noir-os reboot nekem nagyon bejött. S tuti, hogy az Adam Clayton-féle főcímzene reboot lett volna a csengőhangom, ha akkoriban van mobilom :)

Sloan0 

Gyerekkoromban nagyon sok részletet láttam belőle, de soha nem néztem végig. Most sikerült. A korszak akciófilmje között az egyik legjobb, és kém filmnek is tökéletes a sok high-tech kütyüvel együtt. A biztonsági rendszer „védelmén” nagyon jót nevettem.


Népszerű idézetek

LukeSkywalker 

Luther Stickell: Szerinted ezt meg lehet csinálni?
Ethan Hunt: Nem, de mi megcsináljuk.

LukeSkywalker 

Ethan Hunt: Nem lesz hulla.
Franz Krieger: Majd meglátjuk.

LukeSkywalker 

Max: A névtelenség olyan ebben a szakmában, mint egy puha takaró.

LukeSkywalker 

Ez az üzenet tíz másodperc múlva megsemmisül.


Folytatása

Összehasonlítás

Mission: Impossible


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján