Mission: Impossible 2 (Mission: Impossible 2.) (2000) 128

1 díj · 0 jelölés

Ethan Hunt különleges ügynök új missziója semmivel sem könnyebb, mint az előző: egy genetikai laborban kikísérletezett biológiai fegyvert kell visszaszereznie. A Chimera nevezetű vírusra más is szemet vetett már. Sean Ambrose régen együtt dolgozott Hunt ügynökkel, de világuralomra törő tervei… [tovább]

angol

Szereposztás

Tom CruiseEthan Hunt
Dougray ScottSean Ambrose
Thandie NewtonNyah Nordoff-Hall
Ving RhamesLuther Stickell
Richard RoxburghHugh Stamp
Dominic PurcellUlrich
William MapotherWallis
Anthony HopkinsSwanbeck
John PolsonBilly Baird
Brendan GleesonJohn C. McCloy

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 6

Várólistára tette 28


Kiemelt értékelések

Sydney 

Kevésbé jó, mint az első, ettől függetlenül tetszett. Metallica és Limp Bizkit!!!
Tetszett a Chimera-s, vírusos szál, és Dougray Scott-nak jól áll a gonoszkodás.
Viszont a mai napig nem értem, hogy Hans Zimmer miért hasznosította újra a Gladiator Soundtrack-jét???
Dougray Scott német hangja Mulder német hangja. Csodás, hogy már a német hangokat is megismerem…

8 hozzászólás
Emerson 

Ha nem lett volna benne ennyi slow motion, nyugodtan rá lehetne aggatni a rövidfilm címkét. Néha már úgy éreztem, hogy fotóalbumot lapozgatok, úgy jöttek velem szembe a képkockák. A végeleszámolás is röhejes volt, mintha megbeszélték volna, hogy várj, most én ütök, utána megrúghatsz. Mindezt slooooow motioooonben. Marha izgi volt.
Persze a hiba az én készülékemben volt, mert nagyon nem bírom Cruise-t… de ezért a mondatért megérte megnézni a filmet: „You know, that was the hardest part of having to portray you grinning like az idiot every 15 minutes.” (bár én a 15-öt inkább 5-nek mondanám) Nem mellesleg, ha már itt cserélgették az arcokat, arra nem gondoltak, hogy a testalkat attól még nem változik?!?

Filmdoki

Palma filmjében szinte tapintani lehetett a feszültséget a fordulatok láttán pedig csak kapkodta a néző a fejét. Nos, 2000-ben jött a folytatás, ami szépen stílust is váltott, ehhez persze kellett John Woo is, az ázsiai akciómester. A Mission: Impossible 2 nem rossz film, a legnagyobb baja, hogy néha már átmegy a nevetséges kategóriába. Egyszerűen olyannyira laza akar lenni, hogy néha azt hittem szétesik a TV-m miatta. Cruise lassítva nyomja a badass csávót, lassítva verekedik, lassítva vezet, sőt lassítva megy lassítva. Szerintem ha normál sebességre állítanánk ezen felvételek számát, a film játékideje felére csökkenne. Persze, olykor tényleg jól néz ki ez az effekt itt is, csak már bántóan sokat használják.
A film sztorija összességében rendben van, de jóval kevésbé izgalmas, mint az elődé. Az első óra mondjuk elég unalmas, véleményem szerint Woo itt nem tudta annyira fenntartani a figyelmet. Helyette rágyúrt a második órára ami egy akcióorgia, és van nem egy szemkápráztató felvétel. Hunt itt már átmegy Ramboba és kb. balettozva lövöldöz le mindenkit.
Teljesen máshogy kell leülni ez elé a film elé, mert ez már nem egy izgalmas kémfilm, sokkal inkább egy laza akciófilm, ami már tényleg csak szórakoztatni akar. Ezt azért stílusosan teszi, ámbár nekem, mint ahogy említettem Woo fogásai néha már túlzóak. Ennek ellenére jó kis darab 2000-ből.

Hippoforaccus 

Meg sem közelíti az első rész színvonalát, pedig valljuk be, nem volt olyan magasan a léc. Kb. a feléig kifejezetten unalmas, utánna beindul az akciózás spoiler, de a sok slowmotion miatt az sem élvezhető.

Kiskakukk 

A film, mely az Indiana Jones és a végzet temploma mellett a legjobban bemutatja, miért érdemes bakancsvásárlásnál az amerikai márkát választani. spoiler

1 hozzászólás
Zohannna

Nekem a maszkokból a végére nagyon elgem lett. De most komolyan: ennyi álcázást még életemben nem láttam. A végére már az volt a meglepő, ha tényleg az az ember volt akinek kinézett… Azért összességében nagyon jó film.

Vic12

Az első rész után valami hasonlóan csavaros sztorit vártam, de ehelyett csak melodramatikus jeleneteket kaptam. Egy idő után az agyamra mentek a lassított jelenetek, amik kb. a film 2/3-át tették ki. És nem tudom, hogyan gondolták a forgatókönyvírók, hogy miután a film első felében X+1-szel elsütötték a maszkos trükköt, valaki még egy pillanatra is aggódni fog, mikor spoiler :S
A zene jó volt.

Sloan0 

Világmegmentés+Vírus=Akciós film. Ezzel a képlettel csak annyi a baj a film esetében, hogy nagyon James Bond irányba vitték el. Az első részhez képest itt nem az ész dukált hanem az erő. Az utolsó jelenetek egyike nagyon tetszett: a fegyver megszerzése.

Damien_Lambert

Hogy lehetséges, hogy az ilyen filmekben mindig megtalálják a legunszinpatikusabb szinészt a főgenya szerepére?

LoneWolf

Még feliratosan láttam anno moziban a legjobb haverommal és emlékszem, szinte ámultam rajta. Pörgős volt, látványos és legalább olyan izgalmas, mint az első rész, de mit is várnánk, a legendás John Woo-tól, aki megannyi ütős akciófilmet rendezett akkoriban? A műfaj kedvelőinek tehát kötelező darab és az sem mellékes, hogy Hans Zimmer ebben például valóban odavágott zeneileg.


Folytatása

Összehasonlítás

Mission: Impossible


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján