Utóhatás (Mission: Impossible 6.) (2018) 40

Mission: Impossible – Fallout
147' · amerikai · akció, kaland, thriller 16

Ethan Hunt és a csapata, néhány ismerős szövetségessel egy balul sikerült akciót követően igyekeznek helyrehozni a hibájukat.

angol
magyar

Képek 7

Szereposztás

Tom CruiseEthan Hunt
Henry CavillAugust Walker
Rebecca FergusonIlsa Faust
Michelle MonaghanJulia
Simon PeggBenji Dunn
Alec BaldwinAlan Hunley
Sean HarrisSolomon Lane
Ving RhamesLuther Stickell
Angela BassettErica Sloan
Vanessa KirbyFehér Özvegy

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 3

Várólistára tette 69


Kiemelt értékelések

LoneWolf

Először is… Fun Fact: Mivel lényegében ennek köszönhetjük a 'bajusz-botrányt', a teljesség érdekében jómagam is borotválatlan arcszőrzettel ültem be megnézni.
Másodszor. Hiába a rohamosan idősödő szereplőgárda (Leszámítva a frissebb tagokat persze.) és a szokásos, akciófilmesen klisés sztorik, én szeretem a Mission Impossible filmeket. A legutóbbitól ugyan nem voltam elragadtatva, de az Imagine Dragons zenéjével aláfestett trailer simán meggyőzött arról, hogy az előző kis csalódás ellenére ezt is látnom kell.
Bevallom, számomra nyomós érv lett Henry Cavill jelenléte is, aki ezzel a fizimiskával simán játszhatta volna az új Magnum-ot, de ugyebár a 007-es szerepe se állna tőle távol, hisz már ez sem az első kémes darabja. Mindenesetre az előzetes elvárásoknak eleget téve, ő bizony sokat dobott a széria 6. részén, ami ismét inkább a pörgésre, látványra és picit a humorra épített, mintsem egy valóban meglepő és csavaros történet bemutatására. Persze mit is várnánk, hisz ez a műfaj a 90-es évek óta képtelen újat mutatni. Bomba, vírusfenyegetés, elnökmerénylet, vagy valami gépeltérítés… másról nem igazán szólhat egy nagyobb tétekben játszó sztori, ezeken pedig már nem is nagyon lehet olyat csavarni, hogy az ne legyen mérföldekről látható.
Itt sem volt ez másként. spoiler Természetesen erős közepes szintű ellenlábas mellett is teljesen élvezhető a film azoknak, akik szeretik a műfajt, a 90-es évek akciófilmjeit és az elvárásaikat nem helyezik feleslegesen nagyra, hisz ez egyértelműen nem az Oscar-ra pályázik, de nem is próbál többnek látszani önmagánál. Ez egy igazi, klasszikus (értsd: NEM CGI orgia!) popcorn-mozi a széria kedvelőinek, se több, sem kevesebb, de pont ettől olyan jó.

Bence21 

Cruise ismét bebizonyította, hogy számára a lehetetlen küldetés lehetséges. Az Utóhatás ugyanis a nyári blockbusterek idején moziba kerülő tikkasztó hőségben egy jéghideg frissítő szórakoztató akciódús felüdülésnek minősül, amit bátran merek ajánlani a zsánerért rajongóknak, kiváltképp a széria őrültjeinek. Részletesebben az oldalunkon olvashatjátok a teljes beszámolót. : http://filmdoboz.hol.es/…

agi89

Aludtam rá egyet és azt kell mondjam, hogy tetszett.
Nem hazudok, első érzéseim vegyesek voltak. De ma már visszagondolva rá, olyan volt amire számítottam.

És nem, nem láttam az előző pár MI filmet. Még a klasszikus elsőket láttam gyermekkoromban, de az újabbakat nem. De nem volt zavaróan sok visszautalás és azok is számomra érthetőek voltak. Jól volt találva. :D

Henry Cavillba még mindig totál szerelmes vagyok. Annak ellenére, hogy spoiler.

Kifejezetten élveztem, hogy 3D-ben láthattam. Megérte a többletjegyárat. XD

Nem valószínű, hogy újra fogom nézni. Vagy csak úgy, hogy az előző 5-t is ledarálom előtte. Bár ha így nézem, akkor meg csak meg kellene nézni. :D

NaNa_88 

Nem váltottunk világot. :D
De nem is volt cél. Egy klasszikus amerikai akciófilm. Ennyi és nem több. Viszont én annyira nem vagyok kompatibilis ezzel a műfajjal. A 10 percig tartó üldözésekbe „belealudtam” néha és hát sajnos meglepetést valóban nem okozott. Ugyanakkor látványos volt, helyenként izgalmas, tudtam rajta nevetni és kedvenc jelenetet is avattam. Lényegében azt kaptam, amire számítottam. A 3D-t sem éreztem pénzkidobásnak, a térbeli hatás sokszor jól átjött.
Nem tartom esélyesnek, hogy valaha is újra megnézzem, de ha esetleg szembe jönne velem, akkor talán nem kapcsolok el. Igazi agykikapcsolós film.

piciszusz 

Én csak a nachos miatt mentem, de nem volt ez annyira rossz. Kicsit túl volt csavarva és marha hosszú volt, de láttam már rosszabbat is.

Lobo

Így kell akciófilmet csinálni: a néző tudja, hogy ki éli túl és mégis végig izgalmas és feszültséggel teli, az utolsó jeleneteknél meg erős karfamarkolászás is van. Ezzel a bandával simán jöhet az MI7

1 hozzászólás
Horváth_Evelyn 

Csak annyi, hogy atyaisten, ha Tom Cruise komolyan ennyire gyors, akkor egy nagy hű. Ezt a filmet tényleg csak a belefektetett zseton menti a haláltól. Csak látvány, látvány, akció. És hiteltelen egyébként. Mondjuk nem vártam mást. És ez volt vélhetően a világegyetem életének leghosszabb 15 perce. Azért nem volt rossz. Azt hozta, amire várnak a nézők. Csak filmként nem tudok rá több pontot adni.

schummyka 

Kiegészíteném olyan dolgokkal, amiről még nem írta(to)k:
* Szerintem nagyon gyenge/életszerűtlen volt a magyar szinkron. Ez az első dolog, ami eszembe jut a tegnapi filmről.. Olyan, volt mint egy barátok közt epizód (azaz még véletlenül se volt benne egy kisípolós szó..)
* A klasszikus MI aláfestő zene is elég halovány lett… De ez nem is meglepő, mióta nem Hans Zimmer felel ezért.
Nekem is sok volt a BMW reklám, mind autók és motorok terén (bár a régi E28-at azért élmény volt nézni:) Lehet elkiabálom, de szerintem ez volt az utolsó moziban nézős M:I film nálam..

Serafina_Darion

Ahogy haverom mondta: „Nagyon elégedetlen vagy most.”
Részletesen majd később.

A BMW támogatta a filmet, ezt elég hamar megtudtuk és aztán folyton az orrunk előtt nyomatták az ilyen olyan szuper kocsikat, motorokat és természetesen egy régi BMW szépséget is. (Nekem nem tetszik, de haverom szerint szépség, uh szépség.)
Ezen a részen érződött, hogy folytatás. Régi karakterek, régi ellenségek, Jeremy Renner sehol :'( . Hunt-on nem látszik, hogy öregedett, de Benjin és Lutheren igen O.o, mi a szösz? A történet jó volt, hamar elrepült a két és fél óra. Volt pár tetőpont, és töménytelen mennyiségű klisé. A legnagyobb klisét már az elején elnyomták, amin haverom csak csodálkozott, hogy hogyan tudtam ezt megjósolni… Meg lehetett.
Ami nagyon tetszett benne, azok a karakterek személyisége és a sok verekedés. Azt még mindig nem tudom benyelni, hogy bukósisak nélkül motorozik Hunt. -.-
Ahhoz képest, hogy tetszett a film, elég sok negatívum szerepel ebben az értékelésben. :/
Nem tudom megállni, ezt is elmondom: túl sok a CGI. Volt ahol kellett, volt ahol ha felvettek volna egy bukót, akkor megoldható lett volna. Meg amúgy is, BMW motorokkal száguldoztak, kit érdekel milyen fejet vágnak közben. :D
Volt a vége felé pár csavar, ami igen meglepett. Nem számítottam rá, így ez nekem nagyon felhozta a filmet. Az ötödiket nem tudja űberelni, mert ez inkább olyan mintha, azt egészítette volna ki, amolyan 1,5-dik rész. Egy rész, két egész film között.
Összességében jó kis film, moziban nem biztos, hogy megéri megnézni, de egyszer látni kell. :)

sipiarpi 

Az akciók látványosak, izgulósak, a kellő humor is meg van, de egy csavarokra és fordulatokra építkező film esetében sajnos ezek a húzások kevesek. Ha láttál már egy MI filmet is könnyen rájöhettél a „meglepő” csavarokra. Sajnos ez most kevés volt az előző filmhez képest.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján