The Expendables (A feláldozhatók 1.) (2010) 250

The Expendables
103' · amerikai · akció, kaland 15

1 díj · 3 jelölés

Sylvester Stallone filmje egy kemény, pörgős akciófilm, melynek főszereplői egy csapat zsoldos, akiket felbérelnek, hogy behatoljanak egy dél-amerikai országba, és végezzenek annak könyörtelen diktátorával. Amikor a küldetés megkezdődik, a zsoldosok ráébrednek, hogy semmi sem az, aminek látszik.… [tovább]

angol · magyar

Képek 10

Szereposztás

Sylvester StalloneBarney Ross
Jason StathamLee Christmas
Jet LiYin Yang
Dolph LundgrenGunner Jensen
Eric RobertsJames Monroe
Mickey RourkeTool
David ZayasGarza tábornok
Randy CoutureToll Road
Steve AustinPaine
Bruce WillisMr. Church

További szereplők

Kedvencelte 31

Várólistára tette 66


Kiemelt értékelések

Emerson 

Ebben többet lőttek, mint beszéltek… mondjuk semmi meglepő nincs benne, ha a színészgárdát nézzük. A 80-as, 90-es években volt nagy divat az efféle "mentsük meg a nőt és közben romboljunk le egy várost” történetek. Hogy ezek sosem mennek ki a divatból… Azért kíváncsi volnék néhány színész gázsijára, akik jóformán semmit se csináltak, csak bekukkantottak az osztálytalálkozóra és elvonultak a sarokba iszogatni. Nem akarok ujjal mutogatni, de pl. Bruce Willis karakteréhez jobban illett volna a Churchmouse név, tekintve, hogy mennyit volt jelen…

3 hozzászólás
Törpillaa 

Imádtam. Már nem először láttam ezt a filmet, de annál jobban tetszik. Nagy kedvenceim vannak a filmben és imádom külön külön a filmjeiket. Annyira izgalmas volt, akciódús, és szórakoztató, poénos. Bírtam, ahogy Jason Statham és Sylveszter Stallone egymást ugratják. Számomra ők voltak az elsők akiket megszerettem. Mindig is imádtam a filmjeinket. Nagy kedvencek Sylvester Stallone, Jason Statham, Jet Li, Arnold Schwarzenegger.

ercypici

Szórakoztató, jól hozza a 80 -as évek akció filmjeit. Persze ez is volt a cél. Poén az ötlet, a megvalósítás és az egész ahogy van. :)
Vicces a sok plasztikás sztárt nézni:D:D:D
Egyedül Bruce Willis tud méltósággal öregedni,és ő is néz ki a legjobban:)
Szóval szeretem ezt a filmet, de azt hiszem nem kéne már erőltetni…. mint Hollywoodban mindet,ami sikeres,addig kell húzni amíg már szánalmasan szar lesz
Jegy: 2010.10.29 14:45

Kontra_Judit 

Ez az a film, amit a tartalma alapján tutira nem néznék meg.
De a szereplőgárda után ítélve, megnéztem:
Profi munka, pörgős történet (bár egy kaland, akció, thriller milyen is legyen) jó zenék, ütős poénok! Egyszerűen zseniális, ez film a javából! Voltak benne eléggé brutális, vérengzős, kínzós jelenetek is, akinek nem bírja a gyomra, addig forduljon el, de ki ne hagyja, mert nagyon jó szövegek vannak benne!

Ratsui 

Nagyon macsós akciófilm. Nekem kicsit lapos volt, egy-kèt beszólàstól eltekintve

Hippoforaccus 

Ez a film arról szól, hogy sok, régi nagy nevet egy kalap alá gyűjtöttek, és mindenféle fegyvert adtak a kezükbe. Vége.
Ha valakinek adrenalinhiánya van, vagy csak egy jó mészárlós filmet akar nézni, akkor ez a neki való.

Corvus_CoRex 

Nem vagyok nagy akciófilm rajongó, de azért jó volt látni a „vén csókákat” így együtt. :D Volt 1-2 poén is, úgy értem, ami még nekem is poén volt, így, hogy nem ismerem annyira a munkásságuk. De alapjába véve sokszor nem tudtam, hogy ki kit lő, mi merre, + ugye bummbumm-ratatata-durr-durr volt a film nagy része nekem. :s
De bemelegítésnek elment. (Megnéztük egymás után a 3 részt.)

Katyesz 

Őszintén szólva egyik szereplő filmjeiért sem vagyok annyira oda, de ez nagyon jól össze lett rakva. Volt sztori, sok akció, és sok duma is.

Gábor_Ale 

Ha már megnéztem a harmadik részt, akkor logikus volt, hogy jöjjön az első.

A három rész közül talán ez a legfogyaszthatóbb. Ennél is csak azt tudom írni, hogy ha ezt huszonéve látom, akkor leesik az állam, de kinőttünk már a tékás korszakból.

Odin94

Azt hiszem Stallone ráérzett arra az akciófilm kedvelők régi vágyára, miszerint mi történne, ha kedvenc akcióhőseinket – akik egyben a 80-90'-es filmek nagyágyúi is – összeterelnénk egy filmen belül. A film tehát erre építkezik, viszont mellé hoz egy nem is rossz sztorit, ahova becsatlakoztatja kedvenc hőseinket, s tűkön ülve nézzük mikor ki – és hogyan – bukkan fel a képernyőn. Mondanom sem kell, mikor Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger és Stallone egy jelenetben szerepelnek a küldetés megbeszélésekor, iszonyat nagyot ütött. Továbbá viccesek voltak a belső poénok, ahogy a színészek egymás pályájára, ikonikus szerepeire utalgatnak a filmben beszólások formájában. Végül – de nem utolsó sorban –, pedig a Statham és Stallone álnévként használt Buda és Pest, meg Schwarzit szívesen láttam volna többször.

Mindössze egy színészt hiányoltam az akcióhős buliból: Steven Seagallt….


Népszerű idézetek

Zakuro 

Austin: Utoljára kérdem! Ki küldött?
Stallone: A fodrászod!

Serafina_Darion 

Ismertem egy fickót, úgy hívták hogy Tool,
Nekem ő volt igazán cool.
Jól bánt a késsel, nem úgy a réssel.
De hogy azt higgye megverhet,
És álmodja hogy legyőzhet.
Az Tool cool,
És belebolondul.

Audrey_Cortez

Barney: Ez mi a frászt csinál?
Lee: Felköt egy kalózt…
Barney: Na ne nevettess már….Gunner! Mit csinálsz?
Gunner: Felkötök egy kalózt!

Audrey_Cortez

Lee: Neked elment az eszed? És ha megölsz?
Barney: Szívesen!

Sonnenschein 

Pénzért adni valamit, az nem ajándék. Semmiért adni valamit, az ajándék.


Folytatása

Összehasonlítás

A feláldozhatók


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján