Feláldozh4tók (A feláldozhatók 4.) (2023) 63

Expend4bles
103' · amerikai · akció, kaland, háborús, thriller 18 !

2 díj · 5 jelölés

A „Feláldozhatók” a világ utolsó védelmi vonala, a minden fegyverrel és a használatukhoz szükséges képességekkel ellátott csapat, akiket akkor hívnak, ha minden más lehetőség csődöt mondott már. Ezúttal egy fegyverkereskedővel kell felvenniük a harcot, akinek az irányítása alatt egy hatalmas… [tovább]

angol · magyar

Képek 18

Szereposztás

Sylvester StalloneBarney Ross
Jason StathamLee Christmas
Megan FoxGina
Dolph LundgrenGunnar Jensen
Tony JaaDecha
Randy CoutureToll Road
Andy GarciaMarsh
Iko UwaisRahmat
50 CentEasy Day
Jacob ScipioGalan

További szereplők

Kedvencelte 2

Várólistára tette 93


Kiemelt értékelések

Márta_Péterffy 

Ennyit adok, mert Statham/ és a karaktere/ még mindig elég jó. A harcművészek tetszettek, még a rosszfiúk is, bár nekem ez néha sok volt.
Az a hangulat, humor, amit kedveltem korábban, az nekem hiányzott, nagyon.
A második rész marad az igazi.

Pistee66 

Megnéztem és enyhén csalódtam, bár nem lepődtem meg.
Az első Feláldozhatók film sem a bravúros forgatókönyv, vagy az alakítások és nem is a csodálatos képi világ miatt volt jó, hanem a nosztalgia faktor miatt. Az akció jó volt, de nem volt kiemelkedő az sem. Legjobban a színészgárda tette kívánatossá az akciófilm rajongók számára. Így volt ez a második (a kedvencem) és a harmadik rész esetében is.
A legújabb filmben már rendesen lecsökkent a vonzó nevek száma a szereposztásban. Előre tudni lehetett, hogy Sly keveset fog szerepelni és ezért Jason Statham lesz a főmacsó. Tényleg így esett, csak sajnos én őt annyira nem kedvelem, bár ez a film nem az ő okán lett gyenge közepes.
Két dolog miatt nem adtam rá hatost. Az egyik az elején megtippeltem, hogy ki lesz a rosszfiú a jófiúk között és bejött, illetve a másik filmvégi fordulatra is számítottam. Ennek az elmaradása pedig igazán váratlan húzás lett volna a filmtől.
Az akciók nagyjából rendben voltak, de nem voltak szenzációsak, a két ázsiai harcművész ebből a szempontból kiemelkedett, de ők talán túl kevés szerepet kaptak. Kicsit sok volt a CGI, azaz nagyon észrevehető volt a számítógépes szakemberek munkája. A forgatókönyvvel vannak problémák, bár az a többi részben sem volt túl kidolgozott, itt meg végképp nem. Pedig több volt a feltüntetett író a stáblistán, mint a Feláldozhatók létszáma.
Sly papa még mindig érdekes számomra a filmvásznon és annak ellenére, hogy 65-nek néz ki, már ideje lenne a korához való szerepeket vállalni.
Az angol toronyugró hozza a szokásos formáját, egyedüli mentsége nálam a fantasztikus szinkronhangot adó Epres Attila.
Lundgren egy kicsit már burleszkbe tolja, bár ez abból a szempontból nem gond, hogy legalább van önkritikája, mert ő sokkal rosszabbul néz ki mint Stallone.
A többieket hagyjuk, mert nincs Willis, Snipes, Schwarzenegger, Norris, Gibson, Ford stb.
A film legemlékezetesebb része, jelenete számomra Megan Fox fehér pólója volt a film végén. ;)
Hát ez van, ilyen vagyok!
Nézhető film, de sajnos egy kissé gyengus.

11 hozzászólás
Alvarando 

Érdekes, fordulatos és van benne meglepetés. Azt adja amit várni lehet tőle, se több se kevesebb.

Irasalgor 

De ez sajnos nem jön el, ahogyan ez a rész is a kötelező bőrlehúzásra tökéletes példa, habár lezárásként éppen jól funkcionálna. Egy klasszikus, 80’-as évekbeli akciófilm, csak éppen nagy húzónevek nélkül, valamint rendkívül gagyi dialógusokkal, amelyeken még a színészek játéka és az akciókoreográfia sem sokat javít, habár az akciórészek legalább kárpótolják némileg a nézőt. Viszont sehol sincs az első két rész atmoszférájához és „menőségi” -faktorához, sokkal inkább a lenyugvó utolsó sugaraként lehetne jellemezni, ami ellen pont a franchise készült annak idején.

Értékelés: 4/10

Ruby_εïз 

Iko Uwais-ért nagy, nagy kár. Miatta és Tony Jaa-ért a 4*. Egyébként egy lenne…

lizardking 

Lehet, sőt biztos, hogy nincsenek túl nagy igényeim egy akciófilmet illetően, meg persze a sok ekéző kritika után nem is voltak komoly elvárásaim, de ez nekem, így elsőre, tetszett, a hibák ellenére is. Iko Uwaist például csúnyán elpazarolták. Meg persze Slyt is.

Ainsel 

Ezt kár volt megcsinálni…
A harmadik rész már erősen döcögött, de az első kettőnek még volt hangulata, mert egy percig sem vették komolyan magukat, pont ezért működött. Jutalomjáték volt Stallonénak és a többi kiöregedő akcióhősnek, akik érezhetően jól szórakoztak végig.
Na ez a hangulat erre a 4. filmre teljesen eltűnt. Pont olyan tucat akciófilm lett, amit az első 2 film kifigurázott. Baromi komolyan veszi magát, a humor is izzadságszagú, a nagy nevek pedig elkoptak. A régi csapatból konkrétan négyen maradtak, a többiek meg csak töltelék, szóra sem érdemesek. (Megan Fox, ahogy ujjnyi vastag sminkben, 10 centis műszempillákkal, és derékig érő, kibontva lobogó hajjal akciózik…. kiégtem tőle.)
Tényleg kár érte. Remélem több rész nem lesz, mert ezek után már tényleg semmi jóra nem számítanék.


Hasonló filmek címkék alapján