Titkok könyve (A nemzet aranya 2.) (2007) 173

National Treasure: Book of Secrets
124' · amerikai · akció, kaland, rejtély 12

0 díj · 3 jelölés

Ben Gates (Nicolas Cage) gondban van. Felmerült a gyanú, hogy egyik ősének szerepe volt a Lincoln elnök elleni összeesküvésben. Ben azonnal nyomozni kezd, hogy tisztázza családja nevét, s hamarosan megtudja, hogy az elnöknek birtokában van egy titkos könyv. Az ebben rejlő információkkal nemcsak… [tovább]

Szereposztás

Nicolas CageBen Gates
Justin BarthaRiley Poole
Diane KrugerAbigail Chase
Jon VoightPatrick Gates
Helen MirrenEmily Appleton
Harvey KeitelSadusky
Bruce GreenwoodElnök
Ed HarrisMitch Wilkinson
Ty BurrellConnor
Michael MaizeDaniel

További szereplők

Kedvencelte 22

Várólistára tette 41


Kiemelt értékelések

Negative_Singularity

Nagyon szeretem, hiába a sok amerikai maszlag, meg a kitalált történelem. A rejtélyek, ahogy haladnak előre a sztoriban, mind-mind kárpótolnak ezért. Igazából nagyon szeretnék hosszas élménybeszámolót írni róla, de nem tudok; inkább megnézem újra :D (jó, nem)

hankman 

A megszokott szereplőgárda itt is jól működik, Ben, Riley, Abigail, Patrik négyesében, sőt még egy abszolút meglepetés szereplőt is kapunk spoiler. Ugyanakkor a film leköveti az elődjének a sémáját, nem csak megint kincset kergetünk, hanem ezúttal is akadni fog egy gonosz vetélytárs, aki főhőseinken élősködik spoiler.

Ami pozitívum volt, hogy most kevesebb volt a „kulcs”, nem nyújtották végtelen hosszúra a nyomozást, viszont megint betörtünk egy csomó helyre spoiler Viszont most is adott a film a ismeretterjesztésre, többek között nem tudtam, hogy Párizsban is van egy szabadság szobor.

Visszatérve a színészekre, mindenki hozta a formáját, egyikük alakításával sem volt gondom. spoiler

Annyi negatívumot azért felírnék mindenképpen, hogy a technikát kicsit túlmisztifikáltan kezeli a film. spoiler

Összességében ismét kalandos volt a kincskeresés, spoiler, a szereplők hozták a formát, de a séma mit sem változott, ugyanakkor nem nyújtották el túlságosan. Az elődjéhez nem ér fel, de nem is rossz a film, ezért csak egy csillagot húztam le.

Hippoforaccus 

Az első rész sémájára épülő folytatás. Nagy kincs, könnyen megoldott rejtvények, és olyan hangulat, ami feledteti az előzőeket. Nem bánnám, ha lenne még egy pár része.

viky0222 

Ez a rész is ugyanúgy tetszik, mint az első. Izgalmas, kincskeresős, irrealista szintén, de hát ez van. :D Ha eltekintünk a logikai bakiktól spoiler, szuper film. :)


Hasonló filmek címkék alapján