Titkos Nemzet (Mission: Impossible 5.) (2015) 177

Mission: Impossible - Rogue Nation
133' · amerikai · akció, kaland 16

0 díj · 2 jelölés

Ethan és csapata az eddigi leglehetetlenebb küldetésre indul, felszámolni a Szindikátust, amely egy rendkívül magasan képzett nemzetközi árnyékszervezet, azzal a céllal, hogy elpusztítsa az IMF-et.

angol
magyar

Képek 29

Szereposztás

Tom CruiseEthan Hunt
Rebecca FergusonIlsa Faust
Jeremy RennerWilliam Brandt
Simon PeggBenji Dunn
Ving RhamesLuther Stickell
Alec BaldwinAlan Hunley
Simon McBurneyAtlee
Osy IkhileCIA Jet Agent
Sean HarrisLane
Hirdetés

Kedvencelte 7

Várólistára tette 55


Kiemelt értékelések

Chriss 

Ez a rész is nagyon tetszett! Pergős volt, izgalmas, tele váratlan fordulattal. Rebecca Ferguson és Jeremy Renner karaktere tetszett a legjobban – spoiler Annyira jól csűrték csavarták :)

Nyx

– már az első perctől kezdve az egész filmet átható vagány hangulat

– izgalmas és kreatív akció, amitől csak úgy pumpál az emberben az adrenalin

– lélegzetelállító kaszkadőrmutatványok (csak éppen kaszkadőr nélkül)

– egy szerethető csapat

– néhány tényleg vicces jelenet, nem csak kínos beszólások

– Simon Pegg

– SIMON PEGG

– egy szimpatikus, kickass női karakter, aki nem ment állandóan az idegeimre

– remek dinamika a szereplők között

– úgy összességében egy annyira király érzés, ami egy pörgős, nyári akciófilmtől elvárt, és amitől legszívesebben visszaültem volna még egyszer megnézni

Nekem nagy meglepetés volt ez az élmény. Egy filmet láttam a sorozatban, abból is körülbelül két percre emlékszem, de ezután biztosan bepótolom az összes részt. Üdítő szórakozás volt ebben a nagy melegben.

csartak 

A film végén barátnőm ránézett az arcomra, te is ennyire szenvedtél? Hát szerintem lerítt rólam mennyire vártam hogy vége legyen, másfél óra bőven elég lett volna belőle. Látványos volt persze, de tele volt képtelenséggel, untam az egészet. Tom Cruise überszupermindenttúlélek és méghaújraélesztenekisakkorisutánaszétkapokmindentnemártsemmi.
A zenéje viszont az még mindig jó.

2 hozzászólás
Hópárduc

Alapjában véve jó volt, izgalmas és fordulatos..de, nekem nagyon hiányzott Rékasi magyar hangja….

6 hozzászólás
Kopaszkutya 

Picivel felülmúlta az előző részt. Ez a történet nekem jobban tetszett és nem is lettem rosszul a magasban játszódó jelenetek közben :D Rebecca Fergusont ki kell emelnem. Talán ennyire jó női szereplő még nem volt a szériában. Örültem, hogy most Ving Rhames is több szerepet kapott és Alec Baldwin is remek volt, már amennyire a nem túl érdekes karaktere engedte. Tudtam, hogy nem Rékasi fogja szinkronizálni Cruise-t, de csak a film végén esett le, hogy tényleg nem ő az, annyira passzolt Széles Tamás hangja is a karakterhez. Néhány negatívumot tudok csak felsorolni, de ezek is csak apróbb bakik:
spoiler

LoneWolf

Hiába a sok akció jelenet és a komolyabbra vett hangulat, túlzottan is húzták az egészet, az extrán pörgős üldözések közé beiktatott hosszas évődések pedig teljesen leültették a filmet. Emellett nem leltem benne a nagy többlépcsős tervet, ami már a sorozattól megszokott és inkább, apróbb manőverekre került benne csak sor.
Másrészt, az úgymond főgonoszból hiányzott a fenyegető kiállás, a szikra, amitől félnünk kéne tőle, vagy épp felnézve követni őt, bármit is tervez, ezáltal pedig egy gyengébb Bond ellenség látszatát keltette inkább. Persze akadtak számomra zavaros részek is: Példának okáért a repülős jelenetnek mi köze volt az egész sztorihoz, (Netán én nem figyeltem?) ha meg semmi, akkor minek került bele és miért ezzel promózták az egész mozit, de az sem volt világos, miért dicsérte meg Hunt a nő cipőjét. Talán valami reklám akart lenni? Ez persze csak egy pár a sok közül, de nem akarom elhúzni az értékelésem. Cruise-zal személy szerint nem volt bajom. Idős már, az tény, de ennyi gőzzel Liam Neeson, vagy Jason Statham (Szegény már az új Szállítóba se kellett, de emiatt bojkottálom is a filmet.) se gyilkolásszon már a vásznon, nemde? Vele kapcsolatban egyedül a szinkronváltás zavart, de az nagyon, a többi színész pedig hozta a tőle megszokott formáját.

1 hozzászólás
kritta

A filmtől már oly megszokott profizmust hozta, a színészi alakításokon nem sok múlott. Cruise is öregedett a szerepével együtt, ami meglátszott a kameramozgatáson is, igyekeztek nem túl közelről venni, mert bizony már ő sem 20 éves, de ettől függetlenül tetszett a film, volt története és sok-sok látványos eleme. A motoros üldözést és annak az akciónak a végső megoldását is szerettem, vagy éppen a víz alatti jelenet is jól volt megoldva. Nekem egy picit hosszú volt a film, kb. 90 perc pont elég lett volna.

Coralie 

Azt szeretem a M:I filmekben, hogy mindig hozzák azt a látvány, szórakoztatás, pörgés, akció és humor szintet, amit elvárok tőlük. Persze nem kell komolyan venni (főleg a lövöldözős, üldözős részeket), ez csak egy film, és pont ezek az extrém megoldások teszik szerethetővé, ami nem is mindig annyira extrém, ki tudja mi mindent nem ismerünk mi földi halandók (gondolok itt elsősorban a sok technikai kütyüre, amiket előhúznak a semmiből). Simon Pegg önmagában is szórakoztató, de Rennernek is örültem.

Hippoforaccus 

Határozottan ennek a résznek van a legjobb sztorija az öt közül, bár a befejezés kicsit egyszerűnek tűnt.
Ez a rész már nem akarja olyan komolyan venni magát, ezért a hangulata is sokkal jobb, mint az előző részeken. Többen nevettem ezen az egy részen, mint az előző négyen összesen.


Népszerű idézetek

Sunshine 

Ethan Hunt: Az életed múlik azon, hogy hisznek-e neked.

Sunshine 

William Brandt: Mondd, hogy lehetséges az arcfelismerés rajzról!
– Halandóknak nem. Nekem? Otthon is megcsinálnám.


Folytatása

Összehasonlítás

Mission: Impossible


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján