Vérontó (Venom 2.) (2021) 49

Venom: Let There Be Carnage
97' · amerikai · akció, sci-fi, thriller, horror 18

„Ha egyszer kiszabadulok innen, lesz egy kis vérontás” – mondta egy titokzatos fegyenc a Venom végén Eddie Brock-nak (Tom Hardy). Annak a vakmerő, nagyszájú tényfeltáró újságírónak, aki egy laboratóriumi felderítése során súlyosan megfertőződött: és azóta szimbiótaként, a testében élősködő… [tovább]

angol
Magyar
angol
Magyar

Képek 2

Szereposztás

Tom HardyEddie Brock
Michelle WilliamsAnne Weying
Woody HarrelsonCletus Kasady
Naomie HarrisFrances Barrison / Shriek
Reid ScottDr. Dan Lewis
Stephen GrahamDetektív Mulligan

Várólistára tette 327


Kiemelt értékelések

MrsCumberbatch 

Röviden? Hát jobb a trailer mint a film maga.

Barátnőm szerint elég gagyi lett, túl sok benne az egy síkú karakter. Tegyük hozzá ő már jobban PC mint én. Engem ez annyira nem zavart, hogy egyfunkciósok a szereplők. Szerintem nem kell mindenkinek annyira komplexnek lenni. Mert a valóságban sem komplex mindenki. Igen is a valóságban is vannak olyan felejthető emberek mint pl Eddie excsaja.

Amiben viszont nagyon egyet értünk: Nagyon sok a kidolgozatlan karakter és történet szál. Iszonyú jó pl Cletus háttér sztorija és a ”banshee” is érdekes…. LENNE!! Ha normálisan ki lettek volna fejtve. Egy-két információ morzsát elszórtak, egy-két mondattal megmagyaráztak valamit… De így is nagyon sok dologra nem került sor. És persze tudom a választ ”olvasd el a képregényt oszt érteni fogod…” De ha nem akarom? Oké hogy a képregény ad plusz infókat de a fontos dolgoknak a filmekben is ki kéne derülnie…

Pl, nem értem hogy…
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler

Uhh és a postcredit az egész legjobbja. Volt egy apró vitánk hogy kinek a hibája. spoiler Na de szerintetek? Egyébként azért ez kicsit vicc hogy a postcredit érdekesebb mint maga a film :'D

Különvélemény: Én is azt hittem jobban fog tetszeni mint az első rész. Visszajelzések és trailer alapján is ezt vártam. De nem így lett. Az első jobb. Kidolgozottabb. Ez viszont látványosabb. Jobban nem tetszett de mivel nem vártam semmit nem is csalódtam.

Tehát pro tipp: Nézd meg újra az első részt és ne várj semmit. Még annyit se. Akkor tetszeni fog.

3 hozzászólás
Pecsikorn

Nem igazán értem, hogy miért húzták le annyira. Nem mondhatnám, hogy unalmas volt, mert Marvel-filmhez képest talán a legrövidebbre sikeredett. Bár a történet nem sok újat mond, jól szórakoztunk, hisz ki ne imádná Tom Hardy-t, pláne, ha Venommal párosul…~•~

Bunney 

Szórakoztató volt, de megint többet is kihozhattak volna belőle. Talán emiatt lehet kicsit szigorú a 8*, mert egyébként másfél órán át jól szórakoztam, ami hozzáteszem elég rövid volt sajnos :/

A sztori hagyott némi kívánnivalót maga után, de ha nincsenek óriási igényeink, akkor tetszeni fog :) Én nem vártam se jobbat, se rosszabbat az 1.résznél.
DE… Több poént kapunk, főleg Venom által :))) Tom Hardy is hozzátett a forgatókönyvhöz, Venomosabb is lett ez a rész, de még mindig nem elég sötét nekem. Kicsit komolyabbra is vehetnék már a dolgokat, vagy hogy érezzük, hogy nagy a tét.
Akciódúsabb, nyilván nem kellett sokat várni, hogy kibontakozzanak a dolgok, mint az eredettörténetnél.
Vérontóból amit ki lehetett hozni, azt megtették. Igazából a képregényben is így kerül bele a szimbióta, meg jól nézett ki átalakulva, de nem dobtam hátast a félelmetes gonoszságától.
Egy másodpercre felvillan egy lehetséges következő gonosz is spoiler , de majd meglátjuk behozzák-e.

A stáblista utáni jelenet, amiből itt csak 1et kapunk… Nos… Azt mondtam YESSS, végre!!! *_*
Szóval nagyon várom a folytatást! ^^

7 hozzászólás
monokrom22 

A Venom 2 – Vérontó minden tekinteben alulmúlja elődjét. Bénán előadott eredettörténet, a szitkomos és romkomos elemek felesleges beleerőltetése, a sötétebb túnus teljes hiánya, az idegesító szimbióta narráció és a fertelmes párbeszédek, a nagyrészt nem működő humor, a kevés és ronda akció meg úgy ámblokk a moslék CGI, a vér teljes hiánya és végül, de nem utolsó sorban a zömében unatkozó színészek. A stáblistás jelenet ér valamit és voltak egész ügyes vágások, na de kérem, ennyire nem lehet folytatást alapozni. A számok majd beszélnek, de én nem akarom látni a harmadik részt, ilyen színvonalon biztos nem.

Mesee

Venomról képregényes szinten elég hiányosak az ismereteim, de a filmeket nagyon élveztem, az elsőt is, és most ezt is.
Többször is megállapítottam a film nézése közben, hogy Tom Hardy nagyon jó a szerepre, és biztos ő is élvezi, jól néz ki Eddie Brock-ként. Woody Harrelson szintúgy. A karaktere nagyon jó volt, másokkal ellentétben véleményem szerint egészen érthetőek voltak az indokai, de az igaz, hogy a féktelen tömeggyilkos jellege enyhébben lett előadva. (Sokszor eszembe jutott, hogy eléggé hajaz Jokerre, aztán maga mellé kapta Sikolyt, és már Harley Quinn-je is lett, de azért sok különbség van a karakterek között) Vérontó kinézete nagyon ott van, Venom kicsit már gagyinak tűnik mellette, de örülök, hogy nem túrbózták csak azért fel, mert nagyobb ellenfele lett.
A történet nincs túltolva, ez nem az a film, amiben az a lényeg spoiler
Az akciók nagyon jól néznek ki (bár volt egy értelmetlen és fura mozzanata egy harcjelenetnek spoiler, amit nem értek, de hát semmi sem lehet tökéletes.)
És ha már az értelmetlennél tartunk, voltak feleslegesen hosszúra nyújtott, jelenetek, amik valószínűleg azért voltak belenyomva, hogy mégse 40 perces legyen a film. (Félelmetes egyébként a játékidőre nézni, a moziban ülve végig azon izgultam, hogy már akármikor vége lehet, de belegondolva nem igazán hiányzott belőle semmi, ebben az 90pár percben folyamatosan történik valami – egy dolgot viszont megjegyeznék, a szimbióták színének jelentését elmagyarázhatták volna, ha már Venom feldobta.)
A történet lezárása tetszett spoiler na, ilyen egy szerencsétlen, őrült, zseniális filmenek a lezárása kérem szépen.

Masni 

Nem olyan jó, mint az előző, de szórakoztató. A stáblista utáni jelenet ajánlott. :D


Hasonló filmek címkék alapján