Vérontó (Venom 2.) (2021) 395

Venom: Let There Be Carnage
97' · amerikai, egyesült királysági, kanadai, kínai · akció, sci-fi, kaland, thriller 18

Snitt-díj-jelölt 2022

„Ha egyszer kiszabadulok innen, lesz egy kis vérontás” – mondta egy titokzatos fegyenc a Venom végén Eddie Brock-nak (Tom Hardy). Annak a vakmerő, nagyszájú tényfeltáró újságírónak, aki egy laboratóriumi felderítése során súlyosan megfertőződött: és azóta szimbiótaként, a testében élősködő… [tovább]

angol
magyar
angol

Képek 2

Szereposztás

Tom HardyEddie Brock
Michelle WilliamsAnne Weying
Woody HarrelsonCletus Kasady
Naomie HarrisFrances Barrison / Shriek
Reid ScottDr. Dan Lewis
Stephen GrahamDetektív Mulligan
Sonny Ashbourne SerkisPlunger Man
Peggy LuMrs. Chen
Sian WebberDr. Pazzo
Michelle GreenidgeUtcai rablás áldozata

További szereplők

Kapcsolódó zónák

Minden, ami MARVEL

663 tag · 886 karc · Utolsó karc: 2023. január 30., 12:08 · Bővebben


Kedvencelte 21

Várólistára tette 160


Kiemelt értékelések

Haspók 

Lehet túl nagy ez a pontszám rá,de ha már az első filmre megadtam a 8-ast, ez sem volt semmivel rosszabb, szóval nem dukált neki a kisebb pontszám. Igazából csak a szuperhős filmeket összevetve kapja meg a 8-ast, másképp max 6-os mindkét film.
Nem vagyok szuperhősfilm rajongó, de azért a hatalmas ilyen témájú film dömping mellett én sem tudtam csak úgy elmenni és néhanapján be-bepróbálok néhányat.
Ezekből kitűnik a Venom, mégpedig a humora miatt és Tom Hardy alakítása is sokat nyom a latban. Nélküle jóval rosszabb lenne a film. Nincs benne akkora történet, ami eladná a filmet, ha nem ő alakítaná olyan jól ezt a szerepet.

MrsCumberbatch 

Röviden? Hát jobb a trailer mint a film maga.

Barátnőm szerint elég gagyi lett, túl sok benne az egy síkú karakter. Tegyük hozzá ő már jobban PC mint én. Engem ez annyira nem zavart, hogy egyfunkciósok a szereplők. Szerintem nem kell mindenkinek annyira komplexnek lenni. Mert a valóságban sem komplex mindenki. Igen is a valóságban is vannak olyan felejthető emberek mint pl Eddie excsaja.

Amiben viszont nagyon egyet értünk: Nagyon sok a kidolgozatlan karakter és történet szál. Iszonyú jó pl Cletus háttér sztorija és a ”banshee” is érdekes…. LENNE!! Ha normálisan ki lettek volna fejtve. Egy-két információ morzsát elszórtak, egy-két mondattal megmagyaráztak valamit… De így is nagyon sok dologra nem került sor. És persze tudom a választ ”olvasd el a képregényt oszt érteni fogod…” De ha nem akarom? Oké hogy a képregény ad plusz infókat de a fontos dolgoknak a filmekben is ki kéne derülnie…

Pl, nem értem hogy…
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler
spoiler

Uhh és a postcredit az egész legjobbja. Volt egy apró vitánk hogy kinek a hibája. spoiler Na de szerintetek? Egyébként azért ez kicsit vicc hogy a postcredit érdekesebb mint maga a film :'D

Különvélemény: Én is azt hittem jobban fog tetszeni mint az első rész. Visszajelzések és trailer alapján is ezt vártam. De nem így lett. Az első jobb. Kidolgozottabb. Ez viszont látványosabb. Jobban nem tetszett de mivel nem vártam semmit nem is csalódtam.

Tehát pro tipp: Nézd meg újra az első részt és ne várj semmit. Még annyit se. Akkor tetszeni fog.

6 hozzászólás
Törpillaa 

Ez jó volt, még mindig nagyon vicces, bírom Venom és Eddie civakodásait, olyanok, mint egy rossz házaspár, akik semmiben sem értenek egyet, főleg az elején nagyon bírtam, ahogy folyton vitatkoztak valami miatt. XD Ahogy az első része, ez is ugyanolyan izgi, és humoros, látványos, meg pörgős lett, néha csak kapkodtam a fejem, olyan gyorsan történtek a dolgok. :-D spoiler Tom Hardy még mindig nagyon szexi, imádom a pasit. :-) ❤ Woody Harrelson ebben kevésbé tetszett, pedig bírom őt is, de most kevésbé volt vicces, és szimpi a karaktere, és egy kicsit erőltetett is volt, Vérrontó se volt szimpi, se Shriek. XD Az akciójelenetek kicsit kevesebbnek tűnik, az első részhez képest, a csevegés elviszi a Venom és a Vérrontó összecsapását, de én így is nagyon élveztem, szórakoztató volt. :-D

Szeszj 

Az első részt bírtam, sajnos ez a rész már annyira nem nyerte el a tetszésemet, annyira össze vissza volt, a szereplők sem voltak kidolgozva, kicsit nyálas is lett, Venom nagyon visszafogott volt.
Vérontó pedig gagyi, pedig aztán egy elég kemény ellenfélről van szó, de itt elég gyenge lett.
Maga a történet sem igazán jött be, elég sok kérdésre nem adott választ.
A poénok jók voltak, Eddie és Venom beszólogatásait nagyon bírtam! :D
Számomra azért csalódás volt, én egy picit többet vártam tőle.

LoneWolf 

Már az első résszel sem voltam kibékülve, szóval az elvárásaim a minimumot súrolták, de még azt is sikerült alulmúlnia. Olyan volt, mintha egy másfél órásra bővített előzetest néztem volna, ugyanis semmi olyat nem nyújtott, ami azokból ne jött volna át. A már előzőleg is lebutított hőseinket tovább butították, miáltal az ő részeik olyanok voltak akár jelenetek két retardált házasságából, míg a Marvel egyik legőrültebb gyilkosából egy törődésre és barátra vágyó, „hősszerelmest” faragtak, aki végül kevesebb hullát hagyott maga után, mint én bármely fps multiplayer módjában, pedig nálam bénább játékos nem sok van. (Ugyan a képregényekben csak az első Vérontó sztorit olvastam, illetve még a 90-es évek animációs szériájából ismerem csupán a karaktert, de az itt látott háttérsztorija sem indokolta azt az elpuhulást, amit produkált. Azt is megjegyezném, hogy sokkal vékonyabb, pszichopatább hangot képzeltem neki, így még azt sem sikerült eltalálni, de úgy hallottam, hogy ezzel többen is egyetértettek. Meg mi volt az a spoiler is, könyörgöm?)
Egyszerűen kínos és átkozottul kapkodós volt az egész, még az átlagosnál is kevesebb mélységgel, mintha visszacsöppentünk volna a 2000-es évek gyenge adaptációinak korába, amit talán meg is bocsátanék, ha legalább az akciói, vagy a humora kiemelkedőbb lenne egy picit, de a CGI túlhasznált és ronda, míg az elvileg poénosnak szánt szövegek / szituációk 99%-a még csak egy apró mosolyt sem tudott belőlem kisajtolni, pedig az ingerküszöböm nem túl magas. (spoiler) Sokat elmond még a filmről, hogy a legjobb része a stáblistába ékelt jelenet, így ez a másfél óra szinte teljesen fölösleges időhúzásnak tűnt a valódi lényeg előtt. (spoiler)

2 hozzászólás
Netta88 

Az előző része jobban tetszett, ebben szerintem kevesebb volt a poén, kicsit kidolgozatlan is volt, felmerült bennem pár kérdés, amire nem kaptam választ, de ettől független nézette magát a film, szóval akkorát nem is csalódtam benne.

BlackWidow

Imádtam.
Venom nálam amúgy is a nagy kedvencek egyike, Tom Hardyval az élen.
Meglepődtem, amikor megláttam, hogy csak 97 perces a film, mert általában a Marvel filmek 2 óra alatt ritkán állnak meg.
Maga az új gonoszok, karakterek nagyon jók voltak. Az az elvetemültség, az a téboly, amit vászonra raktak azt nagyon jól megcsinálták.
A humor, az akció minden egyben volt szerintem.
Látványt is jól megcsinálták, hiszen Venomról beszélünk. A szimbióták megjelenítése, minden….
Egyedül annyiban csalódtam kicsit a filmben, ami ennek a 97 percnek a számlájára volt írható, hogy gyorsan lezárult a történet. Még egy órát én ráhúztam volna, kicsit jobban elhúztam volna a főgonosszal való csatát. Több időt adtam volna lenni, illetve annak is, hogy Venom megmutathassa magát, és a képességeit. Nekem gyengécskének tűnt, úgy nézett ki, hogy csak éppen megúszta a dolog, mert úgy taktikázott.
Ettől függetlenül tetszett, jó volt, élveztem.

Kemiviki 

Nagyon szomorú vagyok, mert 18-as karikát kapott és megörültem hogy na végre lesz brutális Venom. Erre inkább bromance lett Venom brutalitásából :D Nagyon nem értem mi alapján sorolnak be egyes filmeket, de itt szerintem nagyon félrement a dolog.
Nagyon lyukas volt az egész történet. Nem magyaráztak semmit, egyszer csak spoiler És ezek olyan alap kérdések, szerintem nyugodtan ki lehetett volna ezt fejteni 4-5 mondatban. De hát minek, majd ha akar valamit az idióta néző, akkor olvasson képregényt is.
Nincs a történetben semmi karakter fejlődés. A gonosz csapatunk kidolgozatlan, felejthető.
Megint csak Tom Hardy és Venom mentette a menthetőt, nekem bejöttek a jeleneteik, tetszik ez a testvéri szeretet szintű barátság közöttük. Bár na, Venom akkor is tépjen fejeket….
A stáblista utáni jelenet viszont nagyon király lett, komolyan sokkal jobb volt mint a film.

Popovicsp87 

Az első részre még 8 csillagot adtam, mert amennyire nem vártam tőle semmit, kellemesen csalódtam.
De ez a film rohadtul U-NAL-MAS!
Az első fél órában nem történik semmi, csak Eddie és Venom nyivákolnak, mint a kismacskák. Majd megjelenik Vérontó, de….ehhh.
Béna az egész. Semmit nem magyaráz meg, olvass utána, vagy hidd el, hogy úgy van.
Persze kellett a szimbióta szimbióta elleni küzdelem, de nem érdekes.
Az akciók gyengék, a színészek rosszak, bár Hardy próbálja menteni, amit lehet.
Emberi szóval nem tudom átadni azt a szenvedést, amit ez a film okozott. :/

Komolyan kérem vissza ezt a két órát az életemből!

Bunney 

Szórakoztató volt, de megint többet is kihozhattak volna belőle. Talán emiatt lehet kicsit szigorú a 8*, mert egyébként másfél órán át jól szórakoztam, ami hozzáteszem elég rövid volt sajnos :/

A sztori hagyott némi kívánnivalót maga után, de ha nincsenek óriási igényeink, akkor tetszeni fog :) Én nem vártam se jobbat, se rosszabbat az 1.résznél.
DE… Több poént kapunk, főleg Venom által :))) Tom Hardy is hozzátett a forgatókönyvhöz, Venomosabb is lett ez a rész, de még mindig nem elég sötét nekem. Kicsit komolyabbra is vehetnék már a dolgokat, vagy hogy érezzük, hogy nagy a tét.
Akciódúsabb, nyilván nem kellett sokat várni, hogy kibontakozzanak a dolgok, mint az eredettörténetnél.
Vérontóból amit ki lehetett hozni, azt megtették. Igazából a képregényben is így kerül bele a szimbióta, meg jól nézett ki átalakulva, de nem dobtam hátast a félelmetes gonoszságától.
Egy másodpercre felvillan egy lehetséges következő gonosz is spoiler , de majd meglátjuk behozzák-e.

A stáblista utáni jelenet, amiből itt csak 1et kapunk… Nos… Azt mondtam YESSS, végre!!! *_*
Szóval nagyon várom a folytatást! ^^

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

Popovicsp87 

Venom rajzol Eddie-nek.
Eddie: Ó, ez megvan? Ez egy fa!
Venom: Hülye vagy, fiam! Leülhetsz!

Sizzy 

Venom: Eljö' a halál.
Eddie: Így is van!
Venom: Mármint számunkra. Mi fogunk meghalni.

Bogesxd 

Anne: Oh, istenem, soha többé nem csinálok ilyet. Illetve lehet, nem tudom, mert amúgy elég poén.

Nocharity 

Eddie: It's a me thing, not a we thing.
Venom: Everything is a you thing.

S_Bíborka 

Vérontó: Meg kell halnod, atyám… Nem te, atyám. Te, atyám.

Blackice

Eddie, sajnálom, hogy a szív sebeit nem tudom begyógyítani. A lelki fájdalom sokkal kínzóbb és jóval tovább tart. Úgyhogy legyél nagy fiú és tűrd.


Hasonló filmek címkék alapján