Fantom protokoll (Mission: Impossible 4.) (2011) 244

Mission: Impossible - Ghost Protocol
133' · amerikai, Egyesült Arab Emírségek-i · akció, kaland, thriller 16

1 díj · 5 jelölés

Terrorakció elkövetésével és összeesküvéssel vádolják Ethan Hunt ügynököt és csapatát. Az elnök életbe lépteti a Fantom-protokolt, aminek következtében mindnyájan törvényen kívüliekké válnak. Hunt azonban nem adja fel olyan könnyen a dolgot. Tény és való, hogy senkiben sem bízhat. Ráadásul pénz… [tovább]

angol
magyar

Képek 4

Szereposztás

Tom CruiseEthan Hunt
Jeremy RennerBrandt
Paula PattonJane Carter
Simon PeggBenji
Michael NyqvistKurt Hendricks
Léa SeydouxSabine Moreau
Josh HollowayHanaway
Michelle MonaghanJulia Meade
Anil KapoorBrij Nath
Vladimir MashkovAnatoly Sidorov

További szereplők

Kedvencelte 21

Várólistára tette 53


Kiemelt értékelések

Chriss 

Na ilyen egy minőségi akciófilm. Bár sem a műfajt, sem Tom Cruise-t nem kedvelem, de a Mission Impossible filmeket mégis szeretem. A Fantom protokoll is izgalmas volt elejétől a végéig, a poénok jól sültek el, semmi erőltetettséget nem éreztem. A zene is hozzátett az élményhez. Tudtam izgulni, szurkolni, nem vált érdektelenné húsz perc után, és nem az agyatlan lövöldözés meg bunyó adta a lényeget. Az olyan akciófilmeket általában tíz perc után kaszálom. :)

Rekaboni 

Ha 20-szor nem láttam, akkor egyszer sem. Annyira megvan benne, amit szeretek, hogy nem adhattam ennél kevesebb csillagot. Akció, kaland, kémek és még pár poén is, nekem nem kell ennél több, ha rossz napom van csak megnézem és máris jobb kedvem lesz. Messze ez a rész viszi a prímet a sorozatban. Igaz, aki mélyen szántó gondolatokra vágyik, annak nem ez a filmje, viszont kikapcsolódáshoz nem kell ennél jobb. Egy limonádé az egész, de annak idején, amikor beültem rá a moziba, elindított bennem valamit, ami miatt teljesen a filmek felé fordultam.
Összegezve: akció, kaland, kémek, kütyük, egy kis humorral, ja és persze Jeremy Rennerrel :D

MrsCumberbatch 

Gondolom, mondanom sem kell, hogy Jeremy Renner miatt néztem meg. 30 percnél már kezdtem morcos lenni, hogy sose bukkan már fel? De amint megjelent beindultak a történések. Brant történte pedig, hú. Meglepett. Mindenesetre, nagyon tetszett. Nem max csillag, de tetszett.

Emerson 

Kellemes meglepetés volt a korábbi részekhez képest. Na persze rögtön a Keleti pályaudvarral kezdtünk, ami a szívem csücske, így igencsak meglepődtem amikor berobogott egy City Elephant. Hm, mióta vannak nálunk emeletes vonatok? Jaaaa a „belső” jelenetek már cseh pajtásainknál játszódtak. Plágium! Na, ennyit a szakmai részről. A film hozta a látványos akcióorgia szintet és szerencsére nem volt benne annyi slow motion mint a korábbi részekben. Az autós tetris a végén meg kifejezetten üdítő látvány volt.
Még azt is meg merem kockáztatni, hogy meg fogom nézni a soron következő részeket mondjuk ez nem Tom Cruise érdeme, hanem Jeremy Renneré, khm…

balagesh 

Nem lehet ezt a részt kiemelkedőnek nevezni, de azért tisztes teljesítmény. Próbáltak kicsit viccesek lenni (Simon Pegget tényleg nem lehet nem említeni, de az orosz pasas meg az indiai fazon is ilyesmi), kombináltak kicsit az előtörténettel (bár Jeremy Rennertől színészileg többet kívánt volna ez a hezitálgatós pozíció), ezáltal többszereplőssé bővítették a játékteret. Ez mind jót tett a dolognak, de az extrát hiányoltam.

Hippoforaccus 

Ez már valamicskét jobb, mint az előző két része. Némileg izgalmasabb, és Jeremy Renner személyében, megjelent benne a humor is, ami sokat dob a filmen.

LoneWolf 

A csúfos 3. rész után ez jóval szebben teljesített, bár még továbbra sem az igazi, és van egy olyan érzésem, hogy a M:I széria ezen a pályán is marad innentől. „Sajtoljuk, amíg van ki nézi.” Ez lehet a mottó, hiszen már a futószalagon gyártott, bevált receptek alapján készülő akciófilmek táborát népesíti, a maga apróbb csavarjaival és látványos mutatványaival, illetve minimalista poénjaival együtt.

Filmdoki

Az első rész után ez tetszett a legjobban. Izgalmas, humoros, látványos, bár a vége ennek is kicsit semmilyen volt, meg ebbe volt a „Küldetés teljesítve” beszólás, vagy valami ilyesmi. Viszont itt azért az alkotók összekapták magukat, mivel a történet megint lekötött, jól voltak adagolva az akciók, a toronyházas rész egyszerre volt feszült és látványos. A színészek között kellő összhang volt, tényleg igazán jó csapatot alkottak, viszont Rhames kár, hogy csak egy pár percre ugrott be. Jó folytatás lett.

KillerCat

Egy baromi szórakoztató akciófilm. A forgatókönyv közepes, de nagyon jók az akciók, a kütyük. A főgonosz nem túl karakteres. A csapat nagyon jól működik. Igazi limonádé a film, de nem is szabad többet várni tőle.


Népszerű idézetek

system456 

Carter: Mi a helyzet?
Ethan: Megyünk a Kreml-be!
Benji: Úgy értettem, hogy a Kreml-be. Úgy értettem, hogy a Kreml-be! Oké!


Népszerű triviák

MrsCumberbatch 

Tony Gilroy rendező azért választotta Jeremy Rennert a A Bourne-hagyaték főszerepére, mert lenyűgözte, hogy a színész nem használt kaszkadőrt a Mission Impossible: Fantom protokollban.

Kapcsolódó filmek: Mission: Impossible – Fantom protokoll (2011) · A Bourne hagyaték (2012)

Mission: Impossible – Fantom protokoll (2011) A Bourne hagyaték (2012)

Kapcsolódó művészek: Jeremy Renner · Tony Gilroy


Folytatása

Összehasonlítás

Mission: Impossible


Hasonló filmek címkék alapján