Dunkirk (2017) 367

4 díj · 25 jelölés

A II. világháború egyik legtragikusabb emléke lehetne, ám egy különleges mentőakció története lett belőle. 1940 májusának végén a diadalmasan előretörő német hadsereg bevonult Belgiumba, és a franciaországi Dunkerque közelében a tengerhez szorította a brit és francia katonákat. A legfeljebb 5… [tovább]

angol
angol
angol
magyar

Képek 33

Szereposztás

Fionn WhiteheadTommy
Mark RylanceMr. Dawson
Tom HardyFarrier
Kenneth BranaghBolton parancsnok
Cillian Murphyvízből kimentett katona
Aneurin BarnardGibson
Harry StylesAlex
Jack LowdenCollins
James D'ArcyWinnant ezredes
Barry KeoghanGeorge

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 56

Várólistára tette 283


Kiemelt értékelések

agi89

Már 2,5 órája kijöttem a moziteremből és nem múlik azaz érzés, ami az első pár percben maga alá temetett.

Torokszorító.
Döbbenetes.

Végig könnyeztem és bizonyos részeken konkrétan némán zokogtam.

Hans Zimmer hihetetlen mód manipulált a zenékkel. libabőr, borzongás
Tom Hardy megint elképesztett. Nagyon kevés színész tud így játszani, mint ahogy Ő.

Ha nem nyer minimum 4 Oscar-díjat a film, akkor tényleg nincs igazság!

Kedvenc!

Törpillaa 

Hihetetlenül jó lett. Elképesztő, látványos, megható, szívet szorongató, a szereplők tökéletesek, főleg Tom Hardy nagyon tud az egyszer biztos. A zene is jó volt, bár néha az agyamra ment. Utálom a háborúsfilmeket, de ez tetszett nem bánom, hogy megnéztem.

MLauri

Annyi érzelmet hozott ki belőlem, és annyira a szereplőkkel éltem az egész film során. A külön szálak végigvezetése különösen tetszett, meg ahogy spoiler. Nagyon imádtam és tuti megnézem angolul is minimum mégegyszer. A színészi alakítások tökéletesek voltak, egyszerűen nem tudok egy rossz szót mondani az egészre. Másabb háborús film volt, mint amire számítottam de meglepően jó volt.
Azt még megjegyezném, hogy külsős szemmel elég hülyén nézhetett ki, ahogyan én vigyorogtam minden egyes jelenetnél amikor Harry szerepelt, spoiler, én csak néztem a kivetítőt fülig érő mosollyal az arcomon és büszke voltam rá.

3 hozzászólás
unknown 

Tragikus esemény következett be: az angolok a partra szorultak. A németek folyamatosan támadták őket, a légierő bombázta a menekülő hajókat. Ennek ellenére sikeresnek bizonyult a mentőakció, nagyon sok embert megmentettek.

A filmben érzékelni lehetett, hogy a legfontosabb a túlélés volt, hiszen mindenki haza akart menni. spoiler

A beszélgetéseket nem vitték túlzásba, a cselekményekre összpontosítottak leginkább.
A látvány nagyon jó volt, a tengert, hajókat, valamint az összeszedett járműveket, és a katonák öltözékét beleértve.
Egy-két karakter kiemelkedett, akiket többször mutattak, viszont ez a történet nem csak róluk, hanem az összes katonáról szólt.

Mivel igaz történet, jobban bele lehetett mélyülni, átgondolni.

10/8.

desertangelable 

Biztos, hogy a maga műfajában maradandót alkotott, de nekem semmi olyan élményt nem nyújtott ez a film, amitől ki tudnám emelni a többi közül. Egy év múlva semmire nem fogok emlékezni belőle, már most se nagyon emlékszem, pedig tegnap előtt láttam.

6 hozzászólás
Bence211 

A nyár háborús eposzának tartom a filmet amiről részletesen írtam is oldalunkon. : http://filmdoboz.hol.es/…

strangelove 

Én erősen hajlok rá, hogy Christopher Nolan pályáján ez a film mérföldkő. Szerintem itt elment addig, ameddig egy 150 millió dolláros Warner produkciónál el lehet menni. A film egyetlen igazi „hibája”, hogy thriller, és csak az. Annak viszont az elmúlt 120 év egyik legjobbja.
Nézzétek meg, ha lehet imaxben, de mindenképp moziban.

12 hozzászólás
mazsolafa

A rossz kritikákra felkészülve ültem le megnézni. Nem baj, ha unalmas lesz, nem baj, ha nem olyan, mint amit megszoktunk, de hát mégiscsak Nolan rendezte, akkor csak nem lehet annyira rossz.
Mit mondjak? Hogy engem teljesen a képernyő elé szegezett a látvány, hogy együtt rettegtem a katonákkal, hogy átéreztem az a néma kétségbeesést, ami áradt belőlük, hogy összerezzentem és torkomban dobogott a szívem, amikor jöttek az ellenséges vadászrepülők, hogy Nolan ismét megcsinálta?
Mondom.
Kedvenc lett.

dorinasenkar

Hát mit is mondjak erről a filmről. Számomra az év egyik legjobban várt mozija volt, és mivel Tom Hardy is szerepel benne nem is volt kétséges, hogy moziban fogom megnézni. Imádom a történelmi filmeket, a II. világháború eseményeiről szólókat, pedig különösen. Majdhogynem teltházas moziteremben néztem meg, és nem bántam meg az biztos.
Egyből belecsap a lecsóba, kapásból ott találjuk magunkat a németek által ostromolt francia utcákon, majd a tengerparton, ahol a brit hadsereg több százezer katonája várja, hogy a hazájuk megmentse őket. A németek azonban nemigen tétlenkednek, folyamatosan bombázzák a területet, süllyesztik el a szövetséges katonáékért küldött rombolókat, és megtesznek mindent, hogy hatalmas csapást mérjenek a britekre, és a velük szövetségben állókra.
A mozi elsősorban a látványra épített. Nem voltak véres, holttestekkel borított túlontúl durva képsorok és ezek nélkül is elérte a kívánt hatást. Ami számomra furcsa volt, de ugyanakkor kifejezetten tetszett, hogy nem egy személyes történetet ismerhettünk meg és követhettünk végig, hanem egy két szereplőt úgymond csak jelenetek erejéig emeltek kis a készítők; de nem az ő életükbe láttunk bele, hanem úgymond „mindenkiébe”, aki ott volt, vagy oda került. Érzelmileg sokkoló és megrázó képkocák váltották egymást, ahogy az emberek, a katonák az életükért, a túlélésért harcoltak. Megdöbbentő, hogy egy tragédia képes arra, hogy egyként mozgasson meg egy országot, az embereket, hogy segítsenek a másikon.
Látványmozi afelől semmi kétség, de a tökéletes fajtából. Sok, és nagyon sok ilyen kell még mivel alapanyag bőven van a világtörténelemnek és nekünk embereknek köszönhetően.

Kija 

Engem ez a film az elején nagyon berántott, szinte én is ott éreztem magam Dunkirk partjain a rettegve várakozó katonákkal együtt. Christopher Nolan egy olyan hangulatot tudott megteremteni itt, amivel más háborús filmben én még nem találkoztam. A film képi világa gyönyörű, a repülős és hajós jelenetek lenyűgözőek, a tengernek pedig szinte külön szerepe van a filmben. Hans Zimmer zenéje egyszerűen tökéletes, az utolsó dallamok kivételével, olyan remekül eltalált és gondosan megkomponált, hogy nem lehet csak úgy elmenni mellette, az ember azt érzi, hogy más zene elképzelhetetlen lenne ehhez a filmhez. Maga a történet szerintem jól építi fel a feszültséget a 3 különböző történetszállal, a karakterekkel és a zenével, de ahogy egyre inkább felszínre kerül, hogy a szálak időben nem párhuzamosan, hanem eltolva játszódnak, úgy elkezd egy kicsit szétesni. Nekem egészen spoiler nem esett le teljesen ez az eltolás, a felismerés pedig nagyon kirázott a történetből. Egy idő után a folyamatosan süllyedő hajók és a menekülés egy kicsit unalmassá váltak számomra és a Sea szálon a George köré épülő problémát sem igazán értettem, hogy miért volt fontos beletenni a filmbe. A színészek viszont jól játsszanak, a fiatalabb generáció különösen kitesz magáért, remélem majd még más filmekben is találkozhatok velük újra. James D'Arcy és Kenneth Branagh is jók, bár kicsit feleslegesnek éreztem őket, nem volt túl nagy szerepük, Branagh-nak pedig volt egy-két furcsa arckifejezése is, amit nem éreztem a jelenethez illőnek egyes helyeken. A film lezárása nekem kicsit nyálas lett, nem azon a tipikus amerikai módon, de valahogy úgy éreztem más lezárást érdemelne egy ilyen film a spoiler pedig különösen nem tetszett. Összességében viszont ez egy remek film és szerintem mindenféleképpen érdemes megnézni, mert hangulatában és témájában is igen egyedi.


Népszerű idézetek

Bubu 

— Szép volt!
— Hisz' csak túléltük.
— Az is elég.

Zakuro 

– Ez egy gyáva ember, uram?
– Nem, idegsokkot kapott. Most nem önmaga. Talán soha többet nem lesz önmaga.

LukeSkywalker 

Mr. Dawson: Én korombeli férfiak irányítják ezt a háborút. Miért kellene hagyni, hogy a gyerekeinket küldjük harcolni?

LukeSkywalker 

Bolton parancsnok: Nos, hat óra múlva tudni fogjuk.
Winnant százados: Azt hittem, a dagály három óránként érkezik.
Bolton parancsnok: Még szerencse, hogy én vagyok a tengerészetnél és maga a seregben.

LukeSkywalker 

Bolton parancsnok: Fordul az ár.
Winnant százados: Honnan veszi?
Bolton parancsnok: A holttestek visszajönnek.

LukeSkywalker 

Bolton parancsnok: Innen gyakorlatilag látni lehet.
Winnant százados: Mit?
Bolton parancsnok: Az otthont.

LukeSkywalker 

Collins: Rajtam van.
Farrier: Én vagyok rajta.

LukeSkywalker 

Tommy: A háborúkat nem visszavonulással nyerik.

LukeSkywalker 

Bolton parancsnok: Inkább harcolnék hullámokkal, mint zuhanó bombázókkal.

LukeSkywalker 

Collins: Dunkirk olyan messze van, miért nem tudtak Calais-nál rakodni?
Rádiós válasz: Az ellenségnek is volt némi beleszólása.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján