A levegő urai (2024–2024) 30

Steven Spielbergtől, Tom Hankstől és Gary Goetzmantől – Az elit alakulat és a The Pacific – A hős alakulat producereitől. A sorozat II. világháború azon pilótáit mutatja be, akik az életüket kockáztatták a 100. bombacsoporttal – a testvériséggel, amelyet a bátorság, a veszteség… [tovább]

angol · angol

Képek 22

Szereposztás

Edward AshleyLt. Col. John B. Kidd
Anthony BoyleMajor Harry Crosby
Austin ButlerMajor Gale Cleven
Callum TurnerMajor John Egan
Nate MannMajor Robert 'Rosie' Rosenthal
Rafferty LawSgt. Ken Lemmons
Barry KeoghanLt. Curtis Biddick
Fionn O'SheaSgt. Steve Bosser
Kieron MooreSgt. Cliff Starkey
Adam LongCapt. Bernard DeMarco

További szereplők

Kedvencelte 6

Várólistára tette 93


Kiemelt értékelések

Coralie 

Nehezen hangolódtam rá, pedig alapból kíváncsivá tett, már csak a repülőgépek és a pilóták miatt is. Mivel az elején csak futtában ismerjük meg a szereplőket, nagyon kötődni sem tudtam hozzájuk, így ott még annyira nem is érdekelt a sorsuk. De, ha úgy vesszük, ez kb a való életben is így lehetett, jöttek, repültek, és mire ők is jobban megismerték volna egymást, már lelőtték őket. Amikor már kezdtek kiemelkedni a fontosabb szereplők, és folyamatosan lehetett követni az életútjukat, akkor elkezdtem én is jobban izgulni értük, és reméltem, hogy sikerül megúszniuk élve. Aztán már kedvencem is lett, Rosie, nem sok olyan lehetett, mint ő.
A Band of brotherst semmi sem fogja felülmúlni ebben a témában, a színészeket tekintve sem, az már biztos, de ezt is érdemes egyszer megnézni. Már csak a repülős látvány miatt is. Még ha nem is annyira átütő erejű alkotás, a végére már meghatódtam, és örülök, hogy ezt is láttam, és megismerhettem az ő sorsukat is.

Márta_Péterffy 

Az elit alakulat volt 10 csillag, akkor ez a végével együtt legyen kilenc.
Nem lehetett könnyű a könyvből így megírni-olvastam értékeléseket Molyon, ezért is tetszett a sorozat.
spoiler
A színészek közül Anthony Boyle, Callum Turner, Nate Mann tetszett legjobban.

csokidani 

Számottevően elmarad az Elit alakulattól de még a The Pacific – A hős alakulat-tól is.
Valahogy nem sikerült azt a szellemiséget megteremteni, mint az elődeinél, és bár voltak megjegyezhető karakterek, mégsem volt annyira erős a jelenlétük, hogy az annyira meghatározó legyen, mint a korábbiakban.
Kicsit önismétlőnek is éreztem a repülős küldetéseket, őszintén szólva örülök, hogy nem lett hosszabb, sőt 1-2 résszel simán lehetett volna rövidebb is. A eilt alakulatnál pl azt éreztem a végtelenségig tudtam volna nézni.

Egyébként nem volt rossz, helyenként igen látványosra is sikerült; egyszerűen csak nem volt benne annyi kraft…

Kemiviki 

Nagy nulla vagyok történelemből, így fogalmam sincs hogy mennyire volt történelem hű vagy mennyire változtatták meg eseményeket. Na jó egyet tudok, de csak azért mert az egyik ember filmbeli halálakor elolvastam az életrajzát. Összehasonlítási alapom sincs.
És így tetszett, hétről hétre követtem és vártam hogy mikor tudok leülni megnézni a következő részt. Nagyon szép volt a látvány, a harci jelenetek kellően feszültek és „szépek” voltak . Az egyenruhák nagyon jól néztek ki (ha megnyerem a lottót biztosan veszek egy báránybőrből készült bombázó kabátot).
Szerintem a színészekre se lehet panasz. Sőt számomra lettek új emberek akikre úgy érzem hogy figyelni kellene Anthony Boyle és Nate Mann személyében.
Viszont nagyon nehéz volt kötődni a karakterekhez, túl gyorsan cserélődtek és túl kevés szerepet kaptak egyesek és nem ütötte meg annyira az embert az elvesztésük. Plusz nem értem hogy nem fordult meg több ember fejében hogy basszus mennyi civil ember esik ennek áldozatul. Vagy mikor spoiler
Nem tudom hogy ennyi embertelenség és szörnyűség után hogy tudtak rendes életet élni, de remélem erre majd a könyv választ ad mert el kell olvasnom a könyvet ami a sorozat alapját nyújtotta.

https://youtu.be/98Ys1aI9a_Y…

Roboraptor 

Az elit alakulat és a The Pacific – A hős alakulat után Steven Spielberg produkciós cége most újabb világháborús sorozatot forgatott, ezúttal az amerikai bombázók legénységéről. A levegő urai című, az Apple TV+ kínálatában elérhetővé tett széria azonban legfeljebb látványában tud felérni az elődeihez.

Bővebben: https://www.roboraptor.hu/2024/04/06/a-levego-urai-soro…

1 hozzászólás
Mihály_Metz 

Mikor megláttam a bemutatót, rögtön tudtam, hogy szeretném megnézni. Direkt nem olvastam el róla a kritikákat, hiszen azok még ha akaratlanul is, de a Band of Brothers-el és a The Pacific-el próbálnák összehasonlítani. A többihez hasonlóan szerettem ezt is és méltó harmadik fejezetnek bizonyult a trilógiában. Egy terjedelmes, szívszorító jellegű sorozat, amelyet modern VFX-ekkel egészítettek ki, de van benne második világháborús filmek stílusából és hangulatából is. A második világháború egy kis szeletében bemutatja annak intenzív valóságait, a háború borzalmait, valamint az ott kialakuló barátságokat. Összességében, ha az elődök által felállított mércét teljességgel nem is éri el, de attól ez is egy nagyon jó, nézhető sorozat.


Népszerű idézetek

Kemiviki 

Minél közelebb jön a halál, annál drágább az életed.

4. rész – Negyedik rész
elentiya 

Crosby: Well, I mean, I could make overthinking into an Olympic sport.

2. rész – Második rész
Kemiviki 

Major John Egan : Tudod… Ha a végén már csak két ember marad fent a levegőben… Akkor azok mi leszünk, Buck.
Major Gale Cleven: Ne vegyél rá mérget!

2. rész – Második rész
Kemiviki 

Nem szabad elfelejtenünk hol vannak. Közel 8000 méteren mínusz 45 fok van. A vizeletük ráfagy a bőrükre. Az ilyen fajta sérülések szükségtelen veszteségeket jelentenek.

2. rész – Második rész
Kemiviki 

Major John Egan : Te érzel valamit?
Lt. Curtis Biddick : Igen. Hiányoznak.
Major John Egan : Mert én nem érzek semmit.

2. rész – Második rész
Kemiviki 

Urunk, vedd és vezesd pilótáinkat a rettentő égbolton! Tarts velük sötét viharban, napfényes időben! Uram, ki jóindulattal cselekszik, kísérd őket végig útjukon! Fújd feléjük gyengéd szeleidet, így üzend, hogy ne féljenek!

3. rész – Harmadik rész
Bogesxd 

Rosie: I'm American! Amerikanski. Roosevelt. Stalin. Coca-Cola.

9. rész – Kilencedik rész
Kemiviki 

A bevetések napján mindig különleges reggeli várt: tojás, francia pirítós, palacsinta, dupla adag szalonna, friss grépfrútlé, néhány csésze kávé a hadseregtől. A legénység csak utolsó vacsorának hívta.

1. rész – Első rész
Kemiviki 

És az eget kizárólag a Nyolcadik Légierő uralta. Mi voltunk a levegő igazi urai.

9. rész – Kilencedik rész
Kemiviki 

Ha egy egység lezuhant, eltűntek. Négy hónap se kellett Thorpe Abbottsban, hogy az eredeti 35 fős legénységből 32-en az eltűntek közé kerüljenek. Róluk nem beszéltünk. Mi, akik folytattuk a bevetéseket csak kerülgettük a kísérteteiket. Néhányan elkezdtek magukba fordulni. Túl sok felrobbant repülőt láttak, túl sok halott bajtársat.

6. rész – Hatodik rész

Hasonló filmek címkék alapján