Kedvencelte 4

Várólistára tette 105


Kiemelt értékelések

Rekaboni 

Érdekes egy film volt, néhol nagyon belassult, ami nem igazán szokott bejönni nekem, de itt valahogy szükségesnek tűnt, kellett a drámaisághoz. Volt azért egy-két izgalmasabb rész is. A történetet nagyjából ismertem, de a hátteréről nem igazán tudtam sok mindent, érdekes volt megismerni ezeket az embereket és a motivációjukat, azt, hogy hogyan látják a világot. Színészek nagyon jók voltak és nekem a szerelmi szállal sem volt semmi bajom, örültem is, hogy nem került annyira a középpontba és nem minden akörül forgott. Összességében nekem ez a film tetszett, lehet nem nézem meg többször, de annyira azért elgondolkoztatott, hogy ne felejtsem el egyhamar. A végén felmerült bennem egy kérdés, vajon megérte?

dr_Eminens 

Nyáron jártam Prágában a Szt. Cirill és Metód templomban. Nem is tudtam, mi zajlott ott, csak láttam, hogy tele van golyónyomokkal az ablak körül a fala, és mellette egy emléktábla. A kripta előterében van egy kis kiállítás, ami leírja a merényletet, az előkészületeit, és az azt követő felfoghatatlan mértékű megtorlást. Aztán be lehet menni a kriptába, ahol van egy emlékhely, és látod mindenütt a golyónyomokat. Akkor gondoltam, hogy ez a történet így magában változtatások nélkül óriási film lehetne, tele halálmegvetéssel mind a katonák, mind az őket segítő civilek részéről, fordulatokkal, árulással, erkölcsi dilemmákkal, aztán láttam, hogy épp most készül belőle egy film.

Mindehhez képest ez a film az első felében eléggé lassú, és szabvány „háborús film” hangulata van. Meg van csinálva szépen, tisztességes iparosmunka, de ennyi. Az utolsó fél óra elég hatásos spoiler. A legeslegrosszabb az a kötelező szerelmi szál. Ha egy filmes klisét eltörölhetnék, az az lenne, amikor félórás expozíció után a férfi főszereplő meglát egy Megfelelő Korú Nőt, ellágyul a tekintete, és akkor már tudod, hogy megérkezett a „love interest”. Elvileg valós személyeken alapul a két nő, de papírízű klisének hatnak. Ha már női szereplőket nem tudnak írni, akkor inkább szerettem volna megismerni a többi ejtőernyőst.

1 hozzászólás
Little_Monster 

Kétszer kezdtem el, hogy a végére tudjak érni. A történelmi része érdekelt, de folyamatosan azon kaptam magam, hogy nem köt le, legszívesebben beletekernék, csak történjen már valami. Kicsit a szerelmi szálakat erőltetettnek éreztem, és végig az volt az érzésem, hogy itt valami nagyon hangsúlyosat akarnak nekünk mutatni, de pont az ellenkezője érvényesül.

Horváth_Kata

Teljesen véletlenül böktem rá a filmre, hogy nézzük meg. Nagyon nem csalódtam, kissé lassú menetű de az élvezetes fajtából. Nagyon izgalmas volt és miközben néztük a párommal azt tudtam csak hajtogatni, hogy basszus miért nincs több ilyen film. (már hangulatára gondoltam) Nagyon ott van ha szeretitek a II, vh filmeket.

Corvus_CoRex 

Ohh, basszus!
Nem vagyok oda a háborús filmekért, történelmi cuccokért, csak nagyon meg akartam szerezni a Cillian-es plecsnit, hogy én legyek az első, akinek megvan. :P
spoiler
Szóval nem tudtam mi ez, csak hogy valami háborús cucc, de úgy voltam vele: nem baj, túlélem!

De már az első percekben elsápadtam. D:
Nem akartam hinni a szememnek!
Néhány hónapja láttuk ezt https://snitt.hu/filmek/hhhh-himmler-agyat-heydrichnek-hivjak-2016 aminek szintén nem örültem, hogy háborús cucc, de gondoltam, 1x meg lehet nézni.
spoiler
De hogy még egyszer! DX
Nagyon nem akartam, de csak végignéztük. :s

Most komolyan… mindkét film 2016-os… miért? ((@_@)) Összefüggnek? Mármint… nem, nem hinném… akkor függhetnének, ha amaz csak Heydrich-ről szólt volna, ez meg csak a srácokról… de akkor se lett volna sok értelme 2 külön filmnek ugyanarról a sztoriról, ugyanabban az évben. Tud erről valaki valamit? Volt valami verseny, hogy ki tudja ezt a sztorit jobban leforgatni, vagy valaki kitalálta, hogy erről forgatnak, aztán a konkurencia megtudta és ő is gyorsan nekiállt, vagy mi? @_@"

Amúgy meg lehet ezt is nézni, csak tényleg nem értem…

Jaj, na meg egy idő után azon agyaltam, hogy az a hapsi az 50 árnyalatos hapsi lenne? Csak mert tök hasonlít rá, viszont nem olyan visszataszító itt…
spoiler

piciszusz 

Egynek elment, de különösebben nem voltam elájulva a filmtől. Inkább Cillian játéka miatt néztem végig, zseni az a pasi.

Mr_Catharsis91 

Lassú folyású háborús film, leszámítva az utolsó 30 percet, ami eléggé pörög. A templomi akciójelenetek szerintem elég hardcore-ak és látványosak (bár a valóságban azért nem így történt, de kicsit keményíteni kellet rajta), de a giccsessége cukormázként öleli körbe a pátoszosságot, és az már nem tesz jót neki.

Kino 

Az utolsó fél órát és annak a nagy, bár néhol giccsszerű forradalmár-hangulatát leszámítva, kétlem, hogy bármi is megragad majd ebből a filmből.

schummyka 

Anthropoid (2016) és HHhH – Himmler agyát Heydrichnek hívják (2016) közös értékelés.

A két filmet egymást követő napokon láttam, így elég friss az élmény… Nekem jobban tetszett az Anthropoid, itt éreztem életszagúbbnak a történetet – annak ellenére, hogy Heydrich karaktere kb. egyáltalán nem volt kibontva, szemben a másik filmmel, ahol a film fele vagy inkább a kétharmada azt a szálat bontogatta jobban. Hozzá kell tenni, hogy a HHhH-t (javarészt?) nálunk forgatták, a Nyugati pályaudvar ill. 1-2 utcakép biztos mindenkinek ismerős lesz (+ a fél stáb, mert a film végén eléggé tele van pakolva magyar statisztákkal a sok betűs rész:)), de valahogy mégis jobban működik a másik alkotás – két példa jut eszembe, az ejtőernyős jelenet, ill. a film végi templomos epizód (ezeknek mindkét filmben hosszú perceket szánnak) – szerintem mindkét esetben az Anthropoid-féle feldolgozás a hihetőbb, bár nem olvastam a történetnek utána.
Ha csak egy filmet kellene ajánlanom, akkor így nálam az Anthropoid lenne a befutó (főleg ha valakit CSAK maga a merénylet kitervelésének folyamata és a végrehajtása érdekel), akit viszont a Heydrich karakterre is kíváncsi, annak mindenképp a HHhH a jobb választás.
sajnos amerikai film mindkettő, így bőven van benne giccs/cukormáz/pátosz, hívjuk akárhogyan


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján