A fegyvertelen katona (2016) 30

Hacksaw Ridge
131' · amerikai, ausztrál · dráma, történelmi, életrajzi 18

0 díj · 8 jelölés

A Hacksaw Ridge Desmond Doss szinte hihetetlen története, aki a második világháború egyik legvéresebb csatájában Okinawa szigetén 75 bajtársa életét mentette meg úgy, hogy ő maga nem viselt fegyvert. Vallási meggyőződése volt, hogy noha hazája igazságos háborút vív, neki magának nem szabad… [tovább]

angol
magyar

Szereposztás

Andrew GarfieldDesmond T. Doss
Teresa PalmerDorothy Schutte
Sam WorthingtonCaptain Glover
Luke BraceySmitty
Vince VaughnSergeant Howell
Hugo WeavingTom Doss
Rachel GriffithsBertha Doss
Richard RoxburghColonel Stelzer
Milo GibsonLucky Ford
Hirdetés

Kedvencelte 15

Várólistára tette 129


Kiemelt értékelések

agi89 

5 napja agyalok egy értékelésen, egy kis szösszeneten, egy kis akármin amit írhatnék erről a filmről.
És nem megy.
Tényleg nem.

Tökéletes „igaz történet alapján” készült film.
Az elején könnyeztem és még nevettem is.
A végén pedig zokogtam…

Kedvenc lett, de nem tudom mikor leszek újra kész arra, hogy megnézzem.

gazibla

Waow, waow, waow! 10/15 ez a film. Hihetetlen ez a film minden értelemben. Mind látványban, mind történetben, mind mondanivalóban. Mel Gibson ezt nagyon odarakta. Még mindig a hatása alatt vagyok. :)

alexakarola 

Életemben nem sírtam ennyit egy filmen.. Teljesen a hatása alá kerített. Gyűlölöm a háborút, értelmetlen és szörnyű. De mindig kicsit megnyugtató és reményt ad, hogy vannak ilyen emberek.. Mindig is tiszteltem azt, akinek ennyi hite van és a legnehezebb körülmények között sem adja fel azt amiben hisz, hanem mindent elkövet, hogy helyesen cselekedjen és jót tegyen.
Meglepett, hogy igaz történet alapján készült a film, ezt nem tudtam azelőtt, hogy láttam volna.
Egyszerűen csak nagyon tetszett és megérintett..

justafangirl

Őszintén? Nem tudom mit kellene írnom. Elképesztő film lett.

Grimasz 

Tetszett. Óriásinak meg tökéletesnek megint nem nevezném, de hát csinált Gibson már rosszabbat is. Ugye én agnosztikus vagyok, tehát a Jézus meg kereszténység meg Biblia nyomatását nem preferálom, de az ilyen „csoda történt” meg „isten megsegítette” ökörségeket leszámítva bőven tudok azonosulni a pacifista elvvel és azzal is, ha valaki az élet mentését tartja legfőbb feladatának, hiszen ilyen karakter bármilyen vallásból kerülhet ki, Doss itt és a valóságban éppen csak egy példa volt. Valóban bátor volt, de azért rengeteg hozzá hasonló bátor ember lehetett még a háborúban, legfeljebb hamar eltalálta őket egy lövedék és sosem derült ki mit tettek kockára miért. A harc és a látvány rendben volt, hozza, amit egy háborús filmtől elvárhatunk és bár Gibson nem ment át Eastwood-ba a japánok ábrázolásánál, azért sokkal kevésbé démonizálja őket, mint teszem azt az angolokat a Rettenthetetlenben, vagy az idegen törzset az Apocalyptoban, vagy a zsidókat a Passióban, szóval sok jót nem tesznek, inkább csak ártani vannak ott, de legalább nincs objektív igazságként elfogadva, hogy ők gonoszak és a sátán hadserege, csak egy valaki mond ilyet. Az természetesen kihagyhatatlan, hogy kifacsarjon belőlünk néhány könnyet Doss heroizmusát illetően, hiszen ha nem hatódunk meg és nem térünk meg mi is, akkor gyöngyöt vet a disznók elé, de mindenképp pozitívum, hogy Vaughn itt egyáltalán nem irritált, mert egyébként marhára nem tartom jó színésznek, Garfield pedig egészen odatette magát, jelölésen sem lepődnék meg.

2 hozzászólás
brena

Úristen,ez bitang jó volt!!!!! Nagyon nagyon remélem díjjakat is kap,mert ezerszer jobb film, mint a La la Land…huu még mindig a hatása alatt vagyok..micsoda jelenetek!és a zenéje fergeteges volt és és és és Andrew Garfiled..ahhh….
És felirattal nézhettem meg!!!!Ez a cherry on the top nekem.
ahhh teljes mozi élmény volt így!
10/10 maradandó élményt nyújtott!

WoK

Ez a film maga a katarzis. Mióta filmekkel foglalkozok ez volt a második alkalom, hogy ilyen durva adrenalinfröccsöt kaptam. Ennyi érzelem pedig még egy mozizás során sem kerített hatalmába. A látvány pazar, a történet zseniális, Adrew Garfield pedig briliáns. A kezdeti giccs irtózatos módon beárnyalta a háború adrenalintól túlcsorduló pörgése. A zene óvatosan bújik meg a háttérben, azonban egy-egy epikus pillanatban (amikben nincs hiány) még inkább fokozza a vásznon látottakat. Egyszerűen zseniális film. Bár múlt évi és én csak most láttam, mégis a 2016-os év legjobbjává avatom, mert megérdemli. Abszolút 10/10 és remélem nem kell tovább ecsetelnem, hogy miért muszáj megnézned.

beaboszi 

Nem vagyok nagy szakértő a háborús filmek terén, de szerintem ez zseniális!
Alapvetően szeretem Andrew Garfieldot, úgyhogy miatta is tetszett, nagyon jó ebben a szerepben, de emellett nagyon jó a történet és a főszereplő karaktere. Hihetetlen és nagyon tiszteletre méltó, ahogy a végsőkig kitart a hite mellett és nem tagadja meg önmagát egy ilyen helyzetben sem… Csodálatos.
A csata jeleneteket lélegzetvisszafojtva néztem, nagyon ilyesztő és izgalmas volt. Bár közben sokszor arra gondoltam, hogy mennyire szörnyű, hogy ezt át kellett élniük a valóságban az embereknek és most is mennyi háború zajlik…
Amitől szerintem igazán zseniális lesz az egész film az az, hogy igaz történet alapján készült. Ez egy olyan történet, amire simán azt lehetne mondani, hogy ilyen nem létezik és pedig de… :)
spoiler

Ufír 

Még mindig a film hatása alatt vagyok, pedig már aludtam rá egyet. Nagyon tetszett, hogy az eleje – bár voltak komoly pillanatok, nem is egy – egy kicsit könnyedebb, viccesebb volt, mert a második fele durvább. Nagyon örültem, hogy a leghátsó sorban ültem, mert jó párszor összerándultam, pedig azért bírom az ilyen filmeket. Elgondolkodtató, megdöbbentő, gyönyörű film (ha lehet rá ezt mondani). Fantasztikus mozis és filmélmény volt számomra. (A barátaimmal, akikkel néztem, végig szurkoltunk a srácnak, meg is könnyeztük.) Nem is tudom milyen melléknevet használjak… ez az igaz történet, Desmond Doss fantasztikus, csodálatos, hihetetlen…
(Végig arra vártam, hogy találkozik-e a testvérével, és ha igen, akkor hogy.)

Gihoe 

Persze-persze megható meg drámai az egész, és le a kalappal Doss előtt, ezen kívül azonban szimpla háborús film.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján