Ryan közlegény megmentése (1998) 267

Saving Private Ryan
169' · amerikai · akció, dráma, háborús, történelmi 16

10 díj · 18 jelölés

1944. június 6 – a normandiai partraszállás napja. Az Omaha Beach kódnevet kapott tengerparton a csónakokból védhető fedezékbe igyekvő szövetséges katonák pergőtűzbe kerülnek, a vérveszteség óriási. Mindenütt halottak, sebesültek, cafatokra szakadt emberi testrészek, haldoklók halálhörgései. A… [tovább]

angol

Képek 19

Szereposztás

Tom HanksJohn Miller parancsnok
Tom SizemoreMike Horvath őrmester
Edward BurnsRobert Reiben közlegény
Barry PepperDaniel Jackson közlegény
Adam GoldbergStanley Mellisch közlegény
Vin DieselAdrian Caparzo közlegény
Giovanni RibisiIrwin Wade közlegény
Jeremy DaviesTimothy Upham tizedes
Matt DamonJames Francis Ryan közlegény
Ted DansonFred Hamill kapitány

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 48

Várólistára tette 194


Kiemelt értékelések

Charityy 

Hosszú, tömény film tele véres jelenetekkel. Néhol akadtak gondok emiatt, alig bírtam odanézni. Ez aztán tényleg megmutatja, hogy mennyire szörnyű a háború. Mennyi áldozattal jár, milyen sok életet követelt. És hogy milyen igazságtalan. Nem igazán értettem, hogy miért indult el 9 ember egyetlen egy megmentésére. Oké, hogy az összes testvére meghalt, de mégiscsak egy életért kockáztatnak kilencet, ami egyáltalán nem fair.
Ennek ellenére élveztem a filmet, a végén még majdnem el is sírtam magam mondjuk eléggé giccs volt az amerikai zászló a végén Meg amikor sorba hullott el a csapat. Megkedveltem őket és nem akartam, hogy meghaljanak. Ők is ugyanúgy megérdemelték volna, hogy hazamehessenek a háborúból.

krlany 

Én ezt anno moziban… és nagyon utáltam. Hosszú és tömény… és főleg nem randira való.

mazsolafa

Nagyon régóta halogatom már, a történet valahogy sehogysem keltette fel az érdeklődésem. Mekkora baromság már, hogy mentsünk meg egy közlegényt, mikor ezrével pusztulnak a többiek…
Azt hittem, hogy kicsit tingli-tangli lesz, ehhez képest egy nagyon komoly partraszállós jelenettel indul a film. Nem volt rossz, és ha ez kellett ahhoz, hogy Spielberg és Tom Hanks megalkossa az Elit alakulatot, akkor áldásom rá.

LukeSkywalker 

Minden kockája filmes mesterkurzus.
Egy zseniális, tökéletesen magabiztos filmrendező érett alkotása.

Timi98 

Nem lehet 11 csillagot adni?
Ez a film velem egyidős. Nincsenek szavak…Már az elején nagyon erősen indít, rögtön izgalmassá és akciódússá válik. Tetszett, hogy egyes jeleneteknél (pl: a partraszállásnál, ha meglőttek valakit vércseppes lett a kamera…stb) nagyon figyeltek a részletekre. Látszik, hogy jól megtervezett és leforgatott filmről van szó. Tom Hanks az egyik kedvenc színészem, nagyon tehetséges, jó őt látni a vásznon bármilyen szerepben, különösen itt. Szerintem nagyon jól hozta a karakterét. De mindenki nagyon jól játszott. A látvány és a helyszínek, díszletek, ruhák nagyon a helyén vannak. A filmzene csodás, de ez nem meglepő ;)
Egyes jelenetek nagyon élethűre és brutálisra sikeredtek. Maga az egész film nagyon hosszú, mégsem válik unalmassá, érdekes minden perce. A végét megkönnyeztem…

Juci

Az elejéről meg a végéről le kellett volna hagyni a giccset, és akkor öt tíz csillag lenne.

2 hozzászólás
Tamás

Hollywoodi háborús blockbuster, az unalomig ismert sémára épül. Combos három óra, de nem igazán fullad unalomba. Grandiózus akciójelenettel nyit, a látvány elképesztő. A kamera éppen csak annyira remeg, hogy beleélhetővé váljanak az események, a véres jelenetek pedig festőiek.
Tele van a háború borzalmaival, megannyi szívszorítónak és groteszknek szánt jelenettel, de ennyi lövéssel legalább egyszer-kétszer mindenképpen szíven talál.

Tony128

Én akárhányszor megnézem ezt a filmet, mindig elfelejtem mi volt a története. :D Mindig csak annyira emlékszem, hogy nagyon jó volt, esetleg pár részletre. Annyi viszont biztos, hogy legalább a film első 15 percét mindenkinek meg kéne néznie, hogy megértsék az emberek, mi is az a háború.

paavel

látványos véralgebra – egy halott hány másik halottat ér? etikai kérdések géppuskatűzben megtárgyalva.

Papillon_εïз 

Sosem fogok tudni betelni ezzel a filmmel. Túlságosan is valósághű, és túlságosan beleélem magam.


Népszerű idézetek

haboskakao

Minden megölt emberrel egyre távolabb vagyok az otthonomtól.

virrasztó

Wade: We stopped the bleeding! We stopped the bleeding!
[A bullet hits the patient in the head..]
Wade: Fuck! Just give us a fucking chance, you son of a bitch!

virrasztó

Reiben: Hey, Doc, I got a mother, all right? I mean, you got a mother. Sarge's got a mother. I mean, shit, I bet even the captain's got a mother ..well, maybe not the captain, but the rest of us got mothers.

virrasztó

Reiben: What's the saying: if God is on our side, who the hell could be on theirs?
Upham: If God is for us, who could be against us?
Reiben: Yeah, what'd I say?

doriilány

He better be worth it. He better go home and cure a disease, or invent a longer-lasting light bulb.

virrasztó

Jackson: Well, from my way of thinking, sir, this entire mission is a serious misallocation of valuable military resources.


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján