Az elit alakulat (2001–2001) 96

Az elit alakulat az amerikai hadsereg egy második világháborús különítményének, a 101. számú légi hadosztály 506. számú ezredének történetét meséli el. Az elit alakulat a televíziózás történetének eddigi legköltségesebb alkotása: 120 millió dollárba került a 10 epizód forgatása. Stephen E.… [tovább]

angol

Képek 35

Szereposztás

Damian LewisRichard D. Winters
Neal McDonoughLynn 'Buck' Compton hadnagy
Donnie WahlbergCarwood Lipton
Ron LivingstonLewis Nixon kapitány
David SchwimmerHerbert Sobel kapitány
Dexter FletcherJohn Martin
Matthew SettleRonald Speirs kapitány
Dale DyeRobert Sink ezredes
Frank John HughesBill Guarnere őrmester
James MadioFrank Perconte őrmester

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 74

Várólistára tette 112


Kiemelt értékelések

agi89 

Nem találom a szavakat, amelyekkel leírhatnám hogy milyen is ez a minisorozat.

Zseniális a felépítése.
Az a hihetetlen mennyiségű elképesztően jó színész aki szerepel benne…kb. az összes nagy kedvencem: Damian Lewis, Michael Fassbender, Tom Hardy
A zenéje fantasztikusan kihangsúlyozott egy-egy jelenetet, úgy ahogy azt kell.
Több részén is szétbőgtem magam. Szóval érzelmileg rendesen megdolgoztatott.

Ajánlom! Mindenkinek látnia kellene. Szerintem nagyon hitelesen adta vissza azt a borzalmat amit a II. világháborúnak nevezünk.

Biztos hogy még egy párszor újra kell nézzem.

Serafina_Darion 

Ez egy nagyszerű sorozat. Szinte szóhoz sem jutok, annyi érzés kavarog bennem. Az utolsó rész is teljesen szíven ütött.
Nem régen olvastam az idegen légióról. Arról volt szó, hogy a katonákat mivel foglalják le, hogy ne unatkozzanak. Itt is felütötte ez a fejét és számos tragédiát okozott a semmittevés. Ők katonák, közel három éve harcolnak, folyamatos feszültség alatt vannak, árkot ásnak, menekülnek, ellenséget ölnek, fogolytábort számolnak fel. Számukra szinte halálossá vált a béke. Szörnyű érzés volt nézni, ahogy egy részeg katona a felettese ellen fordul, majd pedig semmilyen tiszteletet nem hajlandó megadni a tisztjének. Speirs-t az elején utáltam, a közepén megkedveltem és a végén, rajongtam érte. Kegyetlen és könyörtelen, mint a háború, de jó ember, mint a béke. Megértettem miért kegyelmezett meg a katonának és miért maradt a hadseregnél. Ő egy nagyszerű ember volt.
Winterst már az elején imádtam. Ahogy összefogta az embereket, ahogy tartotta bennük a lelket. Hihetetlen egy ember.
Liptonról már áradoztam. :) Donnie Wahlberg az új kedvenc színészem. :D Jó volt végre nyugodt mosolyt látni az arcán. Hiányzott már ez a béke és nyugalom.
Nixon a whisky imádatával, a bájos arcával, a mélypontjával, beírta magát a kedvenc karaktereim közé. :D
Buck is visszatért a végén. Sajnáltam ami vele történt. Nagyszerű katona és ember volt, bár távozásával is nagyszerű felettest (Speirs) kaptam a 101-ek, de szívesen láttam volna őt is a seregben és a győzelem napján. Örültem neki hogy visszatért, hogy megmutatta jobban van. Jó volt látni együtt a fiúkat, ahogy önfeledten játszanak és nevetnek. Három éve voltak úton, meneteltek a pokolban, megérdemelték a békét. Ahogy mindenki más is.
Életem legnagyobb baklövése lett volna, ha kihagyom ezt a sorozatot. Jó sokáig húztam, nem nagyon akartam hogy véget érjen. Féltem tőle az igazat megvallva, hogy valami hollywood-i giccset csinálnak a végéből, de szerencsére nem ez történt. Nagyszerű keserédes véggel zárták a filmet. A 10. rész legjobb jelenete szerintem a német parancsnok beszéde volt az embereihez. Hősiességről, bajtársiasságról, testvériségről. Itt egy picit félretettem a táborokat és megláttam a németekben a 'csak parancsokat teljesítő' katonákat.
Ez a film senkit sem ment fel a bűnei alól, csak megmutatja a második világháború egyik véres arcát az ezerből. Nagyszerű sorozat, nagyszerű színészekkel, gyönyörű zenével és az is biztos, hogy nem egyszernézős darab.

Charityy 

Annyira valósághűen ábrázolja a háborút, a tisztek élményeit, hogy nehéz róla értékelést írni. Mindenki nagyon jól alakított, csak nekem kicsit sok volt a szereplő és nem tudtam mindenkinek megjegyezni a nevét.
Hihetetlen, hogy miket éltek át együtt, és hogy mennyire kitartottak egymás mellett, segítették egymást. Ez az igazi barátság.

Rekaboni 

Hát ez a sorozat kedvenc lett. Nagyon hitelesen mutatja be a háború borzalmait, már értem mi került annyira sokba a készítése során. Nagyon megkedveltem a szereplőket, a színészeket jól válogatták meg. Nagyon a hatása alá kerültem, nem is tudom mit kéne még írnom…
Az egyik kedvenc részem talán a német tiszt beszédje, mert ez mutatja meg, hogy az egyszerű emberek mindkét oldalon nagyon sokat szenvedtek.

2 hozzászólás
mazsolafa 

Többszörösen újranézős, fantasztikus sorozat felejthetetlen karakterekkel.

"Az expedíciós hadsereg katonáinak, tengerészeinek és pilótáinak:
Hamarosan elindulnak a nagykeresztes hadjáratra, amelyre hónapok óta készülünk.
Önökön a világ szeme.
Sok szerencsét kívánok!
Isten áldását kérem erre a nagyszerű és nemes vállalkozásra."

Dwight D. Eisenhower a Szövetséges Erők főparancsnoka

Fermin

Szerintem ez a legjobb II. világháborús film, amit valaha láttam. Stephen E. Ambrose kutatásai, és a háborús veteránok visszaemlékezései, nagyban hozzájárulnak az események hiteles bemutatásához (Az Easy-század szemszögéből.). Tom Hanks, és Steven Spielberg személye is tovább emeli a minisorozat értékét. A szereplők kiválasztása tökéletes. David Schwimmer például ragyogóan alakítja Sobel századost, de a többi szereplőre sem lehet panasz. Donald Malarkey (Scott Grimes) figurája a személyes kedvencem. Ő egy nagy csibész, aki részt vesz minden stikliben. Egy hős, aki a legvéresebb harcokban is megállja a helyét. És esendő ember, akit a háború vége felé, nagyon megviselnek az átélt borzalmak, a barátok elvesztése, és egyre inkább a túlélésért küzd. Kedvenc részem nincs, de a harci jelenetek nagyon tetszenek, nagyon élethűek. A film zenéje is szuper.

justafangirl 

Nehéz összefoglalni, hogy mit is érzek most pontosan. Szerintem ez az egyik legnagyobb film(sorozat) a világon. Hihetetlenül jól lett felépítve, minden tiszteletem a készítőké.
Kegyetlenül őszintén mutatja be a háborút, és a katonák érzéseit. Van, hogy nem tudod abbahagyni a nevetést, van, hogy a sírást.

Zoja009

A legeslegeslegjobb film! Azt hiszem meg is kéne néznem újból.
Igaz, hogy háborús és szomorú, de vannak benne humoros részek, kezdve Sobel századossal. Van benne kemény kiképzés, egymás ugratása, életre szóló barátságok, veszteségek…
Up: 2015.07.02.
Kiráz a hideg ettől a filmtől, annyira élethűen megcsináltak benne mindent. Persze Spielbergtől nem is vártam mást. Még a narrátor hangja is annyira passzol. Az meg külön tetszik, hogy a részek elején mindig megszólalnak a túlélők.
Az első rész még igen poénos, itt dőltem a nevetéstől. „ Vágja már át azt az istenverte kerítést…”
Aztán egyre véresebb, kegyetlenebb lett. A 9. résznél mikor ráleltek a táborra az nagyon kemény volt. Mikor Liebgott-nak kell fordítani az valami … húúú nincs is rá szó, itt el is törött az a bizonyos mécses.
A végén azért jó volt látni, hogy akik túlélték a háborút, normális életet tudtak élni.

Goldenhand 

Lényegében a többiek már leírtak mindent, amit szerettem volna mondani. Már többször láttam, először, amikor tévében vetítették, de már nem emlékszem, melyik csatornán. Csak szuperlatívuszokban tudnékk róla beszélni, bármelyik dolgot emelném ki, amit hosszú mondatokon keresztül magasztalhatnék. Egyik kedvenc filmem a minisorozatokat én mindig egy filmnek veszem, ami jó hosszú, ezért kell szétdarabolni, emiatt nem sorozatot írtam. Csak ajánlani tudom. Én alapból szeretem a háborús filmeket, de ezt az is nyugodtan megnézheti, akinek nem annyira zsánere, szerintem tetszeni fog neki. Mert ízléstől függetlenül egy baromi jó film. Elég csak egy pillantást vetni az IMDb-n arra 9.6-os pontszámra.

EsztA 

Mindig is szerettem a háborús filmeket, ezért annak idején ez a sorozat is rögtön felkeltette az érdeklődésemet. Tetszett, hogy egyik rész sem túl hosszú, pörgős és mindig más nézőpontból mutatja be az eseményeket. Tetszett, hogy minden epizódban megszólaltatták a veteránokat. Nem mellékes a nagyszerű színészgárda! Jó volt a kihívás keretében ismét végignézni a részeket. Csak ajánlani tudom Stephen E. Ambrose könyvével kiegészítve, ha valaki szeretne bepillantást nyerni a 2. világháború részleteibe, különös tekintettel erre a különítményre!


Népszerű idézetek

Zoja009

– Hol vagyunk?
– Biztos nem a pokolban, ahhoz túl hideg van.

Serafina_Darion 

Richard D. Winters: Villám!
Hall: Szentségit!
Richard D. Winters: Nem ez a jó válasz katona! Ha én azt mondom villám, maga azt válaszolja mennydörgés!
Hall: Igenis, uram! Mennydörgés!

Zoja009

A levegőben szállunk,
A gyepre zuhanunk.
Sose esünk talpra,
Csak seggre huppanunk!
Huj-huj irgum-burgum! Vajon kik vagyunk?
Bim-bumm az Easy század, nem vacakolunk.

Serafina_Darion 

Lewis Nixon: Ez a havasi gyopár. A hegyekben nő, az erdők határában. Ami azt jelenti, hogy felmászott érte, hogy leszedje. Úgy tartják, hogy ez a bátor katona jele.

Serafina_Darion 

Lewis Nixon: Az Államokat már láttam, ott nőttem fel. Ezért jöttem el Európába, csak éppen szólhattak volna, hogy itt háború van.

Serafina_Darion 

Herbert Sobel: Neve?
Donald Malarkey: Malarkey, Donald G!
Herbert Sobel: Malarkey, Malarkey az argóban lószar, igaz?
Donald Malarkey: Igen, uram!
Herbert Sobel: Rozsda a válltámaszon, Lószar Közlegény – Az eltávot megvonom.

2 hozzászólás
Zoja009

George Luz: [Horton őrnagyot utánozva] Valami probléma van, Sobel százados?
Herbert Sobel: Ki volt az? Ki mert megszólalni?
Tipper: Szerintem Horton őrnagy, uram.
Herbert Sobel: Horton őrnagy? Ő is kijött?
Tipper: Lehet, hogy szakaszról-szakaszra jár, uram.
George Luz: Jelentsen, mi ez az istenverte felfordulás, Mr. Sobel.
Herbert Sobel: Egy kerítés, uram. Az istenit. Egy drótkerítés.
George Luz: Oh, elég egy drótkerítés és a szakasz megbénult? Vágja már át a kerítést és indítsa azt az istenverte szakaszt.

Serafina_Darion 

Roe doki: Hol a bakancsa?
Toye: Washingtonban, Taylor tábornok seggében.

Serafina_Darion 

Lewis Nixon: Ez a Sobel egy zseni. A középiskolában volt egy ilyen igazgatóm. Ismerem a fajtáját.
Richard D. Winters: Lewis, Michaelangelo zseni. Beethoven zseni.
Lewis Nixon: Tudsz valakit, aki nem rohanna fel teljes felszereléssel a Curraheera csak, hogy belehugyozhasson a kávéjába?


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján