Az elit alakulat (2001–2001) 113

Az elit alakulat az amerikai hadsereg egy második világháborús különítményének, a 101. számú légi hadosztály 506. számú ezredének történetét meséli el. Az elit alakulat a televíziózás történetének eddigi legköltségesebb alkotása: 120 millió dollárba került a 10 epizód forgatása. Stephen E.… [tovább]

angol

Képek 35

Szereposztás

Damian LewisRichard D. Winters
Neal McDonoughLynn 'Buck' Compton hadnagy
Donnie WahlbergCarwood Lipton
Ron LivingstonLewis Nixon kapitány
David SchwimmerHerbert Sobel kapitány
Dexter FletcherJohn Martin
Matthew SettleRonald Speirs kapitány
Dale DyeRobert Sink ezredes
Frank John HughesBill Guarnere őrmester
James MadioFrank Perconte őrmester

További szereplők

Hirdetés

Kedvencelte 87

Várólistára tette 125


Kiemelt értékelések

ziara 

Nem lehet rá 10 pontnál kevesebbet adni! Soha nem fogom újra megnézni. Megviselt, nagyon. Annyira igazi volt, semmi mellébeszélés… A háború rettenete teljesen átjött… Remélem, sosem kell megélnünk! És az interjúk a valódi hősökkel…. Megrázó!!!!

agi89

Nem találom a szavakat, amelyekkel leírhatnám hogy milyen is ez a minisorozat.

Zseniális a felépítése.
Az a hihetetlen mennyiségű elképesztően jó színész aki szerepel benne…kb. az összes nagy kedvencem: Damian Lewis, Michael Fassbender, Tom Hardy
A zenéje fantasztikusan kihangsúlyozott egy-egy jelenetet, úgy ahogy azt kell.
Több részén is szétbőgtem magam. Szóval érzelmileg rendesen megdolgoztatott.

Ajánlom! Mindenkinek látnia kellene. Szerintem nagyon hitelesen adta vissza azt a borzalmat amit a II. világháborúnak nevezünk.

Biztos hogy még egy párszor újra kell nézzem.

Serafina_Darion

Ez egy nagyszerű sorozat. Szinte szóhoz sem jutok, annyi érzés kavarog bennem. Az utolsó rész is teljesen szíven ütött.
Nem régen olvastam az idegen légióról. Arról volt szó, hogy a katonákat mivel foglalják le, hogy ne unatkozzanak. Itt is felütötte ez a fejét és számos tragédiát okozott a semmittevés. Ők katonák, közel három éve harcolnak, folyamatos feszültség alatt vannak, árkot ásnak, menekülnek, ellenséget ölnek, fogolytábort számolnak fel. Számukra szinte halálossá vált a béke. Szörnyű érzés volt nézni, ahogy egy részeg katona a felettese ellen fordul, majd pedig semmilyen tiszteletet nem hajlandó megadni a tisztjének. Speirs-t az elején utáltam, a közepén megkedveltem és a végén, rajongtam érte. Kegyetlen és könyörtelen, mint a háború, de jó ember, mint a béke. Megértettem miért kegyelmezett meg a katonának és miért maradt a hadseregnél. Ő egy nagyszerű ember volt.
Winterst már az elején imádtam. Ahogy összefogta az embereket, ahogy tartotta bennük a lelket. Hihetetlen egy ember.
Liptonról már áradoztam. :) Donnie Wahlberg az új kedvenc színészem. :D Jó volt végre nyugodt mosolyt látni az arcán. Hiányzott már ez a béke és nyugalom.
Nixon a whisky imádatával, a bájos arcával, a mélypontjával, beírta magát a kedvenc karaktereim közé. :D
Buck is visszatért a végén. Sajnáltam ami vele történt. Nagyszerű katona és ember volt, bár távozásával is nagyszerű felettest (Speirs) kaptam a 101-ek, de szívesen láttam volna őt is a seregben és a győzelem napján. Örültem neki hogy visszatért, hogy megmutatta jobban van. Jó volt látni együtt a fiúkat, ahogy önfeledten játszanak és nevetnek. Három éve voltak úton, meneteltek a pokolban, megérdemelték a békét. Ahogy mindenki más is.
Életem legnagyobb baklövése lett volna, ha kihagyom ezt a sorozatot. Jó sokáig húztam, nem nagyon akartam hogy véget érjen. Féltem tőle az igazat megvallva, hogy valami hollywood-i giccset csinálnak a végéből, de szerencsére nem ez történt. Nagyszerű keserédes véggel zárták a filmet. A 10. rész legjobb jelenete szerintem a német parancsnok beszéde volt az embereihez. Hősiességről, bajtársiasságról, testvériségről. Itt egy picit félretettem a táborokat és megláttam a németekben a 'csak parancsokat teljesítő' katonákat.
Ez a film senkit sem ment fel a bűnei alól, csak megmutatja a második világháború egyik véres arcát az ezerből. Nagyszerű sorozat, nagyszerű színészekkel, gyönyörű zenével és az is biztos, hogy nem egyszernézős darab.

Charityy 

Annyira valósághűen ábrázolja a háborút, a tisztek élményeit, hogy nehéz róla értékelést írni. Mindenki nagyon jól alakított, csak nekem kicsit sok volt a szereplő és nem tudtam mindenkinek megjegyezni a nevét.
Hihetetlen, hogy miket éltek át együtt, és hogy mennyire kitartottak egymás mellett, segítették egymást. Ez az igazi barátság.

Rekaboni

Hát ez a sorozat kedvenc lett. Nagyon hitelesen mutatja be a háború borzalmait, már értem mi került annyira sokba a készítése során. Nagyon megkedveltem a szereplőket, a színészeket jól válogatták meg. Nagyon a hatása alá kerültem, nem is tudom mit kéne még írnom…
Az egyik kedvenc részem talán a német tiszt beszédje, mert ez mutatja meg, hogy az egyszerű emberek mindkét oldalon nagyon sokat szenvedtek.

2 hozzászólás
mazsolafa

Többszörösen újranézős, fantasztikus sorozat felejthetetlen karakterekkel, ahol már a legelső intró alatt tudam, hogy új kedvencet fogok avatni.

"Az expedíciós hadsereg katonáinak, tengerészeinek és pilótáinak:
Hamarosan elindulnak a nagykeresztes hadjáratra, amelyre hónapok óta készülünk.
Önökön a világ szeme.
Sok szerencsét kívánok!
Isten áldását kérem erre a nagyszerű és nemes vállalkozásra."

Dwight D. Eisenhower a Szövetséges Erők főparancsnoka

Fermin

Szerintem ez a legjobb II. világháborús film, amit valaha láttam. Stephen E. Ambrose kutatásai, és a háborús veteránok visszaemlékezései, nagyban hozzájárulnak az események hiteles bemutatásához (Az Easy-század szemszögéből.). Tom Hanks, és Steven Spielberg személye is tovább emeli a minisorozat értékét. A szereplők kiválasztása tökéletes. David Schwimmer például ragyogóan alakítja Sobel századost, de a többi szereplőre sem lehet panasz. Donald Malarkey (Scott Grimes) figurája a személyes kedvencem. Ő egy nagy csibész, aki részt vesz minden stikliben. Egy hős, aki a legvéresebb harcokban is megállja a helyét. És esendő ember, akit a háború vége felé, nagyon megviselnek az átélt borzalmak, a barátok elvesztése, és egyre inkább a túlélésért küzd. Kedvenc részem nincs, de a harci jelenetek nagyon tetszenek, nagyon élethűek. A film zenéje is szuper.

justafangirl

Nehéz összefoglalni, hogy mit is érzek most pontosan. Szerintem ez az egyik legnagyobb film(sorozat) a világon. Hihetetlenül jól lett felépítve, minden tiszteletem a készítőké.
Kegyetlenül őszintén mutatja be a háborút, és a katonák érzéseit. Van, hogy nem tudod abbahagyni a nevetést, van, hogy a sírást.

Zoja009

A legeslegeslegjobb film! Azt hiszem meg is kéne néznem újból.
Igaz, hogy háborús és szomorú, de vannak benne humoros részek, kezdve Sobel századossal. Van benne kemény kiképzés, egymás ugratása, életre szóló barátságok, veszteségek…
Up: 2015.07.02.
Kiráz a hideg ettől a filmtől, annyira élethűen megcsináltak benne mindent. Persze Spielbergtől nem is vártam mást. Még a narrátor hangja is annyira passzol. Az meg külön tetszik, hogy a részek elején mindig megszólalnak a túlélők.
Az első rész még igen poénos, itt dőltem a nevetéstől. „ Vágja már át azt az istenverte kerítést…”
Aztán egyre véresebb, kegyetlenebb lett. A 9. résznél mikor ráleltek a táborra az nagyon kemény volt. Mikor Liebgott-nak kell fordítani az valami … húúú nincs is rá szó, itt el is törött az a bizonyos mécses.
A végén azért jó volt látni, hogy akik túlélték a háborút, normális életet tudtak élni.

Osli75 

Általában szeretem a háborús filmeket, de leginkább az ilyen igaziakat. Mondjuk kicsit aggódtam hogy fogok ennyi órán keresztül borzalmakat nézni, de lekötött, sőt odaszegezett a képernyőhöz. Ez egy nagyon jól sikerült sorozat, nagyon életszagú. Együtt éreztem a főszereplőkkel, együtt fáztam, együtt éheztem, fájtak a sebesülések, a veszteségek. Az értelmetlen feladatokon bosszankodtam és örültem, ha pici jó is történt valakivel. Borzalmas történetek… és borzalmas volt a „béke” is. Szomorú, hogy mit hoznak ki az ilyen körülmények egyes emberekből.
Sok színésznek örültem, még David Schwimmernek is, bár ő nem bújt ki a skatulyából… Hú, hogy utáltam. Persze nem a színészt, hanem Sobelt. Az abszolút kedvencem pedig Winters volt.


Népszerű idézetek

Zoja009

– Hol vagyunk?
– Biztos nem a pokolban, ahhoz túl hideg van.

Zoja009

A levegőben szállunk,
A gyepre zuhanunk.
Sose esünk talpra,
Csak seggre huppanunk!
Huj-huj irgum-burgum! Vajon kik vagyunk?
Bim-bumm az Easy század, nem vacakolunk.

Serafina_Darion

Herbert Sobel: Neve?
Donald Malarkey: Malarkey, Donald G!
Herbert Sobel: Malarkey, Malarkey az argóban lószar, igaz?
Donald Malarkey: Igen, uram!
Herbert Sobel: Rozsda a válltámaszon, Lószar Közlegény – Az eltávot megvonom.

2 hozzászólás
Serafina_Darion

Richard D. Winters: Villám!
Hall: Szentségit!
Richard D. Winters: Nem ez a jó válasz katona! Ha én azt mondom villám, maga azt válaszolja mennydörgés!
Hall: Igenis, uram! Mennydörgés!

Serafina_Darion

Lewis Nixon: Az Államokat már láttam, ott nőttem fel. Ezért jöttem el Európába, csak éppen szólhattak volna, hogy itt háború van.

Zoja009

George Luz: [Horton őrnagyot utánozva] Valami probléma van, Sobel százados?
Herbert Sobel: Ki volt az? Ki mert megszólalni?
Tipper: Szerintem Horton őrnagy, uram.
Herbert Sobel: Horton őrnagy? Ő is kijött?
Tipper: Lehet, hogy szakaszról-szakaszra jár, uram.
George Luz: Jelentsen, mi ez az istenverte felfordulás, Mr. Sobel.
Herbert Sobel: Egy kerítés, uram. Az istenit. Egy drótkerítés.
George Luz: Oh, elég egy drótkerítés és a szakasz megbénult? Vágja már át a kerítést és indítsa azt az istenverte szakaszt.

Serafina_Darion

Lewis Nixon: Ez a havasi gyopár. A hegyekben nő, az erdők határában. Ami azt jelenti, hogy felmászott érte, hogy leszedje. Úgy tartják, hogy ez a bátor katona jele.

Serafina_Darion

Denver 'Bull' Randleman: Uram, összesen kilenc század van. Hogy-hogy csak mi gyakorlatozunk minden péntek este 12 mérföldet teljes menetfelszerelésben tök sötétben, uram?
Richard D. Winters: Maga szerint miért, Randleman közlegény?
Denver 'Bull' Randleman: Sobel hadnagy utál minket.
Richard D. Winters: [szünet] Sobel hadnagy nem a századot utálja Randleman közlegény, csak magát! [Az egész század nevetésbe tör ki]
Denver 'Bull' Randleman: Köszönöm, uram!

Serafina_Darion

George Luz:Janovek, mit olvasol?
Janovek: Egy cikket.
George Luz: Nem szivatsz? És miről szól?
Janovek: Arról, hogy miért is harcolunk.
George Luz: És mért harcolunk, Janovek?
Janovek: Úgytűnik a németek gonoszak, nagyon gonoszak.
George Luz: Ne mond. A németek gonoszak?
[Odafordul Perconte-hoz]
George Luz: Hé Frank, a faszi egy cikket olvas, ami azt írja, hogy a németek *gonoszak*! Az ember minden nap tanul!


Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján