Bolygónk, a Föld (Bolygónk, a Föld I.) (2006–2006) 44

Planet Earth
550' · egyesült királysági · sorozat, dokumentumfilm, minisorozat, természetfilm
11 rész (epizódhossz: 50')

Egy újabb és talán ezidáig a leghatalmasabb BBC megaprodukció képsorainak lehetünk szemtanúi, mely során életünk forrásának nyomába eredünk: Bolygónk, a Föld kerül a természettudományos felfedezőkörút középpontjába, Attenborough tolmácsolásában. Az öt év alatt, 40 operatőr munkáját összefogó… [tovább]

Szereposztás

David Attenboroughnarrátor

Kedvencelte 11

Várólistára tette 88


Kiemelt értékelések

Sister

Csak annyit írok: imádtam minden egyes képkockáját. És most barangolok is tovább Attenborough-val… :)

LaBelle 

Kivételes dokumentumfilm-sorozat. Olyan pillanatokat mutat meg, amelyeket emberi szem még soha, vagy csak ritkán láthatott. Egy pillanatig sem szentimentális, nem propagál. A természetet olyan gyönyörűen és nyersen mutatja meg, amilyen valójában. És egy fia embert sem látunk a felvételeken (no jó, a tengeralattjárót kivéve)!
Minden egyes képkocka gyönyörű, a vágás, a zene és a narráció is tökéletes.
Akit egy kicsit is érdekel a természet, annak melegen ajánlom. Akit pedig nem érdekel, annak egyenesen kötelező megnéznie!

rhysciar

Kétlem, hogy bármi újat mondhatok, egyszerűen csak fantasztikus kis természetfilm-sorozat ez. Mindegyik része zseniális, egyik-másik epizód akár egy dráma, olyan események zajlanak le benne, és ugyanolyan könnyű együttérezni a zsákmánnyal vagy a ragadozóval.
David Attenborough meg szimplán tökéletes erre a munkára, a hangja andalító dallam, nyugalomra tökéletes.


Népszerű idézetek

LaBelle 

Our planet is still full of wonders. As we explore them, so we gain not only understanding, but power. It's not just the future of the whale that today lies in our hands. It's the survival of the natural world in all parts of the living planet. We can now destroy or we can cherish. The choice is ours.

11. rész – Mély óceánok

Folytatása

Összehasonlítás

Bolygónk, a Föld


Hasonló filmek címkék alapján