Our Planet – Bolygónk csodái (2019–2019) 61

A rendkívül látványos széria felfedezi bolygónk természeti szépségeit, és megvizsgálja, hogyan hat a klímaváltozás minden egyes élőlényre.

Képek 11

Szereposztás

David Attenboroughnarrátor

Kedvencelte 20

Várólistára tette 141


Kiemelt értékelések

Chriss 

Miközben néztem, mindig bennem volt az a szomorúság, amit ezek iránt a gyönyörű tájak, óceánok, erdők, állatok, növények iránt éreztem. Nagyon remélem, hogy az emberiség időben észhez tér, és sikerül megmenteni a Földet.
Csodálatosan szép, egyedi felvételekkel találkozhatunk a srozatban. Olyan állatokat és növényeket is bemutat, akikről eddig még nem is hallottam. Egy kincs! Az aláfestő zene is szép. Hiszem, hogy van még remény! :) Mindenkinek látnia kellene ezt a csodát!

3 hozzászólás
Pandalány

Csodálatos felvételek és megdöbbentő tények.
Mindenkinek látnia kell!
Volt szerencsém moziban látni :)

4 hozzászólás
Little_Monster 

Attenborough a személyes hősöm, nagyon szeretem az öreget és azt, amilyen szenvedéllyel a természetről beszél. Mindig lenyűgöz a technikai felszereltség, amivel sosem látott közelségbe tudják hozni a földet, vizet, levegőt. Csodás képek, remekül összevágva, olyan zenével kiegészítve, hogy sokszor elfelejtettem, hogy természetfilmet nézek. A környezetvédelem minden részben kiemelkedő szerepet kapott, kellően hatásvadász és drasztikus mértékben bemutatva, ami ahhoz kell, hogy a képek által feltöltődve, de az ember okozta pusztítástól elborzadva álljunk fel a TV elől. Jelentősen átgondoltam a természettel való viszonyom és nem egy változást eszközöltem az életemben ennek hatására.

Lali 

Mivel vettünk egy nagyképernyős 4K-s tévét, így elsőnek – a fiam javaslatára – valami olyat néztünk, ami roppant látványos.
Hát ez az volt, lenyűgöző, ebben a minőségben mindenképp.
Rengeteg gyönyörű kép, jelenet, sok érdekesség, és persze sok figyelmeztetés a természet védelmére és rehabilitációjára.
Attenboroughot meg hát nem kell bemutatni.
Azt azért hozzátenném, akinek csak módja van rá, az minél jobb minőségben nézze, mert elképesztő különbség van mondjuk egy 720-as HD Ready felbontás, meg a 4K között.

Mr_Catharsis91 

Gyönyörűen fényképezett már most klasszikusnak mondható Attenboroughi-mestermunka. Csak még jobban megerősített abban, hogy igyekezzek nagyobb figyelmet tanúsítani a természet iránt.
Biztosan újra-fogom még nézni, mert ezekből a képekből nem elég.

Kemiviki 

Ami először eszembe jut erről a sorozatról az az hogy milyen gyönyörű. Csodás képek, nagyszerűen összevágva, tökéletesen illeszkedő aláfestő zenére.

Szencsike 

Egyszerűen lenyűgöző a sorozat és elképesztően gyönyörű a képi világa. Már csak a felvételekért is megérte megnézni a sorozatot, mert csodálatos csodákat láthatunk. Az univerzális tanulság pedig itt is igaz: vigyázzunk a bolygónkra, mert ha haladunk egyre kevesebb csodában lesz részünk…

Aurora_Michaelis

Gyönyörű és hihetetlen felvételek. És (számomra) sok új és meglepő információ.
A zenének köszönhetően is van olyan izgalmas az egész, mint egy dráma, kaland- vagy akciófilm. Némelyik részen kifejezetten elszomorodtam spoiler.

2 hozzászólás
Sister 

Lenyűgöző. Megdöbbentő. Ámulatba ejtő. Meghökkentő. Csodálatos. Megkapó. Lélegzetelállító. Megrendítő. Bámulatos. Maradandó.

Ahogyan egy epizódértékelésben is fogalmaztam: minden egyes képkockája felbecsülhetetlen kincs. És hogy mindehhez a páratlanul zseniális David Attenborough szolgáltatja a narrációt, csak hab a tortán!

SurgeonOfDeath

Csak egyet sajnálok nagyon, hogy a gyerekkoromból kimaradtak az Attenborough filmek.
Viszont nagyon boldog vagyok, hogy végre eljutott hozzám.
Ennek a sorozatnak csodálatos volt minden pillanata. A fényképezés valami eszméletlenül szép, jól megkomponált, a zene teljesen magával ragad, és messze többé teszi az élményt, mint, amit egy természetfilmtől várnék. Na de mégis a narráció teszi számomra igazán különlegessé az egészet. Mindannyiunk kedves Attenborough-jának minden megszólalásán őszinte szeretet érződik. Olyan, mintha minden egyes állatot, növényt a testvérének, jó barátjának érezne – és talán így is van. Számomra nagyon megindító az az elhivatottság és alázat, ami a szavaiból árad. Neki akkor is elhinném, milyen csodás a Földünk, ha nem lennék természetbarát. Neki elhiszem, hogy baj van.
És bár többen hinnék el. Mi lesz velünk, ha már egy David Attenborough szavainak sem adunk hitelt? Ha erre is csak legyintünk?

Csodás film ez, de muszáj itt kiemeljem azt is, mennyire gondolatébresztő és felrázó. Szembesít emberi hibáinkkal, azzal, miként tesszük tönkre a Földünket, de közben számos példát láthatunk arra is, mit eredményez, ha képesek vagyunk cselekedni. Külön tetszett, hogy mindkét eshetőségre kaptunk példát, ami számomra bizonyítja, hogy talán nem vagyunk annyira elveszettek.
Csak akarnunk kell. Hát akarjuk! <3

2 hozzászólás

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján