A fagy birodalma (2011–2011) 8

Frozen Planet
egyesült királysági · dokumentumfilm, minisorozat 12
8 rész (epizódhossz: 48')

A sorozat az Északi-sark és az Antarktisz vadvilágát mutatja be. A jég birodalmán a világhírű természettudós, Sir David Attenborough kalauzolja végig a nézőt. Csodálatos tenger alatti felvételek, a magasból rögzített képek olyan nagy volumenűvé teszik e sorozatot, melyből ezidáig csak keveset… [tovább]

Képek 1

Szereposztás

David Attenboroughnarrátor

Kedvencelte 2

Várólistára tette 37


Kiemelt értékelések

krlany 

Imádtam… fókák, bálnák, jeges macik és mókás pingvinek, és persze ennél sokkal több, de ezek voltak a kedvenceim…
Nagyon szépek a képek, és élvezetes a narráció. Tele van kis ironikus beszólásokkal, egyszerűen stílusa van, nem pedig csak valami ledarált ismeretterjesztő szöveg, ami sokat hozzáadott az amúgy is érdekes képsorokhoz.
A „szellemek táncát” egyszer nagyon szívesen megnézném közelebbről… meséket rejt, amiket szívesen meghallgatnék.

Sister

Fantasztikus volt bejárni ezt a havas, zord vidéket, és megismerkedni minden kis lakójával.

Kicsi korom óta imádom a fókákat, azon belül is a gyűrűsfóka a kedvencem, úgyhogy ez már önmagában levett a lábamról, de messze többet kaptam ennél. Élmény volt minden egyes epizódja, Attenborough bácsi zseniális narrációjáról nem is beszélve! Humoros, informatív, érzékeny: egyszóval tökéletes, mint mindig.

jancsibohi 

Ezt a sorozatot már csak a képek miatt érdemes végignézni! De ha a sok csodás, gyakran gyorsított felvétel nem lenne elég, mindenki kedvenc természettudósának kommentárjai igazán szórakoztatóvá teszik az amúgy is érdekes mondanivalót.
Azt tudtátok például, hogy van egy lepke, ami 14 évig él hernyóként, hogy aztán egy amúgy nem túl szép, szőrös lepke képében pár nap alatt párt találjon?


Hasonló filmek címkék alapján