Kedvencelte 3

Várólistára tette 106


Kiemelt értékelések

Chriss 

Fantasztikus volt ez a természetfilm is. Sok olyan dolgot tudtam meg, amiről eddig csak felszínes ismereteim voltak. Külön tetszett, hogy a film bemutatta, az állatok hogyan látják a környezetüket. Az újfajta kamera, ami képes az ultraibolya sugarakon keresztül mutatni a valóságot, hogy az élőlény mit, hogyan láthat, egyszerűen lenyűgöző. Mi a funkciója a színeknek. Semmi sem véletlen. Sajnálom, hogy csak három részesre zsugorított minisorozat, mert úgy néztem volna még.

2 hozzászólás
Sister

Elképesztően érdekes és izgalmas volt ez a téma! Az egyedüli bánatom, hogy olyan rövid lett – sokkal több epizódot is néztem volna belőle! :)

Ettől függetlenül a minősége, a belefektetett munka és energia bőven kárpótolt a sorozat rövidsége miatt, mert olyan fajokról is szó esett, melyekről korábban még sosem hallottam. Mindig jó érzés új ismeretekkel gazdagodni, és Attenborough bácsinak hála, egyre többet és többet tudok meg a bolygó élővilágáról. Nem is lehetek neki elég hálás ezért!

Nyilván minden sorozatnak van egy erős természetvédő vetülete is, ami elkerülhetetlen, és amit még mindig hangsúlyozni kell. Bizonyos esetekben az állatok és a növények alkalmazkodnak a megváltozott helyzetekhez, de örökké ők sem képesek felvenni a versenyt az emberrel. Inkább nekünk kellene hozzájuk alkalmazkodni, segíteni őket, hogy életben maradhassanak. David pedig a lehető legjobb szócsöve ennek az egésznek – nem csak tanulásra ösztönöz, de folyamatos változásra és fejlődésre is sarkall. <3

lilla_csanyi

Ha létezik olyan, hogy AAA-s természetfilm, akkor ez egészen biztosan az. Egészen elképesztő vizuális látványorgia, ami emellett nagyon sok érdekességet tartalmaz. Elő a 4K-s monitorokkal és high-tech TV-kkel, eszedbe ne jusson a mobilod kijelzőjén nézni!
A film elkészítése komoly előkészületeket igényelt; bizonyos kamerákat direkt emiatt fejlesztettek ki, hogy jobban be tudja mutatni, milyen módon látnak az állatok.
Ami miatt nem max. pontos, az az, hogy a 3. rész kb. a felétől már csak javarészt ismétli a második részt.

lakatoszoltan01 

Mivel Attenborough film, ezért a szokásos zsenialitás. A sorozat körbejárja azt a témát, hogy milyen különböző színlátással rendelkeznek az állatok. Elképesztő, hogy mi mindent látnak pluszban, vagy mínuszban az állatok. Olyan sok dolgot nem tudunk még ezekről az érzékelésekről, hogy a technika fejlődése komoly áldásnak számít a természet megérétésében.
Rövid távon megismerjük az állatokat, hosszú távon következtethetünk az emberi érzékelésekről is. A 3 részből az első kettő mutatja be az érdekességeket, de messze nem a teljesség igényével (sok rejtőzködő, színváltó állat kimarad, mint mondjuk a polip vagy a kaméleon). A harmadik rész pedig bemutatja, hogy milyen gépekkel, szerkezetekkel lehet megismerni ezeket a különleges jelenségeket. Ami a sorozat gyengesége, hogy a harmadik rész már csak ismétlése az előzőeknek, így kevés újdonságot hoz.

A sorozatot ajánlom. Gyerekekkel is nézhető, mivel nincsenek benne vérengzős részek. Én a 4 éves fiammal néztem, nagyon élvezte, sokat tanult belőle.

ÁrnyékVirág

Sir David nem okoz csalódást, megint elképesztő látványt tár elénk. Hogyan használja az élővilág a színeket, hogyan lát egy rovar, egy rák vagy egy őz? Most valóban az ő szemszögükből is megnézhettük a világot.
Valamint választ kaptam arra a kérdésre, hogy miért csíkos a zebra, és megtudtam, hogy a tigris tulajdonképpen zöld.
Érdemes megnézni!!!

zzzizzzi

Gyönyörű volt! Az egy éves kislányom is elmélyülten nézte velem és ez nagy szó.


Népszerű idézetek

jancsibohi 

Tigers are just as colour-blind as deer. So a tiger doesn't even know that it's orange.

1. évad 3. rész – Trükkös színek

Hasonló filmek címkék alapján