Hét világ, egy bolygó (2019–2019) 15

David Attenborough Seven Worlds, One Planet (Hét világ, egy bolygó) címmel tért vissza a tematikus sorozatokhoz, hogy egy kicsit kevésbé klímaharcosan, de az égető ökológiai problémák figyelembe vételével mutassa be epizódonként a hét kontinens (Antarktisz, Ázsia, Európa, Afrika, Észak-Amerika,… [tovább]

angol

Szereposztás

David Attenboroughönmaga

Kedvencelte 7

Várólistára tette 49


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nagyon szép természetfilm-sorozat, egyedülálló képsorokkal, felvételekkel. Hét részben foglalja össze, mutatja be a hét kontinens állat és növényvilágát. Sajnos szomorú tényeket közöl a jelenlegi állapotokról, de mindig a reményt is felcsillantja előttünk. Tartozik minden epizódhoz egy „kulisszák mögött” rész is, ahol a legnehezebb, legproblémásabb forgatási helyszínekről, eseményekről mesélnek. A legmegdöbbentöbb számomra Afrika volt, ahol épp gorillákat a filmezték, és közben lövések dördültek. Az orvvadászok célba vették őket. spoiler Mindenképp érdemes megnézni ezt a sorozatot, hiszen rengeteg érdekes dolgot mesél el a színes élővilágról.

Subika 

David Attenborough Nagyon szeretem szerintem a leges legélethűbb természet film . Rengeteget felvettem anno videó ra de kár hogy már nem lehet megnézni .A videót felváltotta a DVD .

Sister 

Nem is adhatnék rá kevesebb csillagot, hiszen minden egyes epizódja óriási szerelem volt!

Imádtam a pókos jelenetet, holott egyáltalán nem rajongok a nyolclábúakért, de ez a rész magasan az egyik kedvencem lett. Teljesen el voltam bűvölve, amikor a csimpánzok bemutatták, hogy milyen kreatív megoldással jutnak az ételhez – döbbenetes, mennyi értelem lakozik bennük! Az egész koncepció, miszerint az összes kontinenst bejárjuk, és felfedezzük, talán az eddigi legizgalmasabb utazás volt. Minden pillanatát élveztem! <3

Szinte végig egy hihetetlenül intenzív érzelmi skálát jártam be: hol nevettem, hol csodálkoztam, hol pedig elszoruló szívvel néztem, hogy ez a sok kis apró csoda mennyi veszélynek van kitéve. Nyilván naivitás lenne azt feltételezni, hogy ez záros határidőn belül meg fog változni – nem is áltatom magam ilyesmivel –, de amíg Attenborough bácsi képes pozitív példákkal is illusztrálni, hogy igenis létezik megoldás és üdvözlendő kezdeményezés, addig van mibe kapaszkodni.


Hasonló filmek címkék alapján