Hét világ, egy bolygó (2019–2019) 19

David Attenborough Seven Worlds, One Planet (Hét világ, egy bolygó) címmel tért vissza a tematikus sorozatokhoz, hogy egy kicsit kevésbé klímaharcosan, de az égető ökológiai problémák figyelembe vételével mutassa be epizódonként a hét kontinens (Antarktisz, Ázsia, Európa, Afrika, Észak-Amerika,… [tovább]

angol

Szereposztás

David Attenboroughönmaga

Kedvencelte 7

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Chriss 

Nagyon szép természetfilm-sorozat, egyedülálló képsorokkal, felvételekkel. Hét részben foglalja össze, mutatja be a hét kontinens állat és növényvilágát. Sajnos szomorú tényeket közöl a jelenlegi állapotokról, de mindig a reményt is felcsillantja előttünk. Tartozik minden epizódhoz egy „kulisszák mögött” rész is, ahol a legnehezebb, legproblémásabb forgatási helyszínekről, eseményekről mesélnek. A legmegdöbbentöbb számomra Afrika volt, ahol épp gorillákat a filmezték, és közben lövések dördültek. Az orvvadászok célba vették őket. spoiler Mindenképp érdemes megnézni ezt a sorozatot, hiszen rengeteg érdekes dolgot mesél el a színes élővilágról.

Subika 

David Attenborough Nagyon szeretem szerintem a leges legélethűbb természet film . Rengeteget felvettem anno videó ra de kár hogy már nem lehet megnézni .A videót felváltotta a DVD .

Sister

Nem is adhatnék rá kevesebb csillagot, hiszen minden egyes epizódja óriási szerelem volt!

Imádtam a pókos jelenetet, holott egyáltalán nem rajongok a nyolclábúakért, de ez a rész magasan az egyik kedvencem lett. Teljesen el voltam bűvölve, amikor a csimpánzok bemutatták, hogy milyen kreatív megoldással jutnak az ételhez – döbbenetes, mennyi értelem lakozik bennük! Az egész koncepció, miszerint az összes kontinenst bejárjuk, és felfedezzük, talán az eddigi legizgalmasabb utazás volt. Minden pillanatát élveztem! <3

Szinte végig egy hihetetlenül intenzív érzelmi skálát jártam be: hol nevettem, hol csodálkoztam, hol pedig elszoruló szívvel néztem, hogy ez a sok kis apró csoda mennyi veszélynek van kitéve. Nyilván naivitás lenne azt feltételezni, hogy ez záros határidőn belül meg fog változni – nem is áltatom magam ilyesmivel –, de amíg Attenborough bácsi képes pozitív példákkal is illusztrálni, hogy igenis létezik megoldás és üdvözlendő kezdeményezés, addig van mibe kapaszkodni.

Kemiviki 

Nagyon érdekes és szemet gyönyörködtető sorozat. Hihetetlenül sok érzelmet váltott ki belőlem, hol nevettem hol pedig potyogtak a könnyeim. Tönkre teszünk mindent magunk körül, nem figyelve semmi másra csak a magunk javára.

1 hozzászólás

Hasonló filmek címkék alapján