Kedvencelte 16

Várólistára tette 63


Kiemelt értékelések

Emerson 

Az elit alakulat magasra tette a mércét, azt nem is sikerült túlszárnyalni, pedig a séma (majdnem) ugyanaz volt: Először az igazi hősök meséltek, majd Tom Hanks tartott egy rövid összefoglalót, végül jött az amerikai módra kiszínezett sztori. Most mondanám, hogy a borzalmakat tökéletesen visszahozták, de honnét is tudhatnám, hogy milyen volt. Ami számomra hihetetlen, hogy aki részt vett egy háborúban (és olyanban, ahol harcolt is, nem csak homokot söprögetett), az hogy rázódhat vissza a civil életbe? A sorozat végén nem egy bizonyíték volt erre. Nagyon tetszett, ahogy a szereplőket és a valódi katonákat felsorakoztatták. És végre figyeltek arra is, hogy legyen hasonlóság köztük.
A színészek mindegyike remekelt, de Joseph Mazzello messze lekörözött mindenkit. Minden benne volt a tekintetében. Sajnálom, hogy nincs agyonfoglalkoztatva…
És akkor most jöjjön a negatívum (mínusz 3 csillag): a nyál. Mert az bizony volt. Két olyan epizóddal is elszöszöltek, ami másról sem szólt csak az enyelgésről. Nem értem, ez mire volt jó. Kicsit megpihentek az alkotók, mert túl sok volt az erőszak? A másik, hogy amíg az elit alakulat minden egyes karakterének sorsa érdekelt, itt – már bocsánat – de volt egy-két alak, aki már fárasztott (nem nehéz kitalálni, hozzájuk tartoztak a nyál részek).
Ez a sorozat is elgondolkodtatott, akárcsak a többi háborús alkotás. De a megvilágosulás – hogy mire jó az öldöklés – továbbra is várat magára.

Rekaboni

Sokat gondolkoztam, hogy mit is írhatnék, mert az tény, hogy nagyon megfogott a sorozat, annak dacára, hogy a csendes-óceáni hadszíntér mindig is távol állt tőlem. A Kutatók Éjszakája keretében volt szerencsém meghallgatni egy előadást, a csendes-óceáni hadszíntér eseményeiről, ez adta meg a végső lökést, hogy végül megnézzem, és nem bántam meg. Hihetetlen dolgok történtek a nagy víz mentén és nehéz épp ésszel felfogni, hogy miken mentek keresztül azok a katonák. Ez az erőssége a sorozatnak, hogy olyat mutat, amit nehéz elhinni, pedig megtörtént. (Egy nagy adag amerikai cukormázzal, de azt már úgyis megszoktuk) A színészek és a zene is nagyon betalált. A könyvhöz nem volt szerencsém, de egy hasonlóhoz igen: https://moly.hu/konyvek/adam-makos-marcus-brotherton-az-ocean-hangjai ajánlom azoknak, akiket érdekel a téma.

Timi98 

Jó volt, de az Az elit alakulat (2001–2001) után nem 10*-os. Számomra nem volt annyira erős, de azért megközelítette. A karakterek nem nőttek annyira a szívemhez (kivéve talán Basilone-t, Snafu-t és Eugene-t). Kicsit kevésbé volt izgalmas, mint a Band of Brothers.
A látvány, illetve a zene viszont nagyszerű. Látványilag kifogástalan. Azt hiszem, Tom Hanks és Steven Spielberg igazán értenek a történelmi- háborús filmek készítéséhez. Igazán jó lett, néhány jelenet brutális, míg egyesek meghatóak. Ez a sorozat (átlagnál) többet foglalkozott a háború alatti kinti élettel, az eltávon történtekkel. Egyaránt megmutatta a háború több oldalát. Szörnyen szélsőséges; a legboldogabb pillanatokból csap át a legborzalmasabb részekhez.
Az utolsó rész igazán meghatóra sikerült… Tetszett, hogy a hazatérést is megmutatták. A háború utáni gyászt, az otthonba való visszatérés örömét, az újrakezdés lehetőségét, a társadalomba való visszailleszkedést.

nettikeee

Nyolcadikosként, a töri órákon ezt nézette velünk a tanár… Oké, érdekes, meg minden, de azért néha tanulnunk is kellett volna… :P

Zoja009 

Nincs olyan jó, mint az Elit alakulat, de azért ez is elég élethűre sikerült.

Chibana 

Az Elit alakulat után ez csalódás volt, főleg a hirtelen nézőpont váltások voltak számomra nagyon zavaróak, ami miatt sokszor nem éreztem egységesnek a sorozatot, csak mentek a harcok és kész.
Alapvetően azért nézhető és elmegy mint háborús film, de ne várjunk tőle túl sokat.


Népszerű idézetek

Ramada

-Még mindig képtelen vagyok felfogni, hogy egy kanadai hogy a fenébe kerül ide
-Szerintem hajón

4. rész

Ha tetszett a film, nézd meg ezeket is


Hasonló filmek címkék alapján